طرز تهیه سیر ترشی

طرز تهیه سیر ترشی شمالی فوری همدانی با سرکه قرمز با رب انار حبه ای با نبات روازاده حبه ای سفید xvc jidi sdv jvad

سیر ترشی یکی از انواع ترشی های بسیار محبوب و پرمصرف در میان ایرانیان است که در تمام فصول سال مورد استفاده قرار می گیرد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چیشی همراه باشید.

مواد لازم برای ۱ شیشه متوسط
سیر۵۰۰ گرم
فلفل سبز۴ عدد
نمکنصف قاشق چایخوری
ترخون۲ شاخه
سرکه خرمابه اندازه کافی

دستور تهیه سیر ترشی

مرحله اول

برای تهیه سیر ترشی مجلسی ابتدا پوست روی سیرها را می گیریم و ساقه های آن را با چاقو می بریم و در کاسه ای بزرگ آب می ریزیم و سیرها را داخل آن قرار می دهیم و بعد از گذشت پنج دقیقه سیرها را در آبکش می ریزیم و آب روی آن ها می گیریم.

مرحله دوم

در این مرحله اجازه می دهیم تا آب اضافه درون سیرها خارج شود و بعد در سینی سیرها را می چینیم.بهتر است اجازه بدهیم تا یک روز سیرها داخل سینی بمانند تا مطمئن شویم که کاملا خشک شده اند و رطوبتی در آن ها باقی نماندهاست.

مرحله سوم

توجه داشته باشید که رطوبت باعث کپک زدن سریع سیر ترشی می شود. در ادامه فلفل سبزها و شاخه های ترخون را نیز می شوییم و روی پارچه ای یا کنار سیرها قرار می دهیم تا آن ها نیز کاملا خشک شوند و رطوبشان گرفته شود.

مرحله چهارم

در این مرحله شیشه ترشی را نیز می شوییم و کنار می گذاریم تا کاملا خشک شود و هیچ گونه رطوبتی نداشته باشد. سپس سیرهای خشک شده را داخل شیشه ترشی کم کم می ریزیم و لابه لای سیرها فلفل و ترخون ها را قرار می دهیم.

مرحله پنجم

ریختن مواد ترشی را به ترتیب ادامه می دهیم تا شیشه کاملا پر شود و به اندازه یک بند انگشت روی آن خالی بماند، سپس کمی نمک به صورت پخش روی سیرها می ریزیم. در ادامه سرکه خرما را نیز روی سیرها می ریزیم.

مرحله ششم

سرکه را باید در حدی اضافه کنیم که کاملا روی مواد با سرکه پوشیده شود. حالا درب شیشه را محکم می بندیم و در قابلمه ای که شیشه سیرترشی در داخل آن راحت قرار بگیرد آب می ریزیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید.

مرحله هفتم

سپس شیشه ترشی را برعکس می کنیم و داخل قابلمه آب در حال جوش می گذاریم تا به مدت ۱۰ دقیقه داخل آب جوش بماند و بعد شعله را خاموش می کنیم و اجازه می دهیم تا شیشه تا زمان سرد شدن آب داخل قابلمه بماند.

مرحله هشتم

بعد از خنک شدن آب شیشه ترشی را آرام از داخل قابلمه آب بیرون می آوریم و در جای خشک و خنک دور از نور مستقیم خورشید قرار می دهیم تا ترشی آماده شود. نکته مهم در مورد سیر ترشی این است که این ترشی هر چقدر بیشتر بماند بهتر می شود.

مرحله نهم

البته می توانید سیر ترشی را زودتر نیز مصرف کنید که در این روش باید سرکه را بجوشانید و سیرها را به سرکه در حال جوش اضافه کنید تا بپزند و به خوبی نرم شود و بعد اجازه بدهید تا سیرها در دمای محیط خنک شوند.

مرحله دهم

سپس سیرها را به همراه سرکه خنک شده داخل شیشه بریزید. فلفل سبز و ترخون را نیز لابه لای سیرها به شیشه اضافه کنید و درب شیشه را محکم ببندید تا هوا داخل آن نفوذ نکند و ۳ روز بعد سیرترشی آماده مصرف است نوش جان.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.