طرز تهیه گراتن گوشت خوشمزه و مجلسی با سس مخصوص
طرز تهیه گراتن گوشت
گراتن گوشت یکی از انواع غذاهای خوشمزه و بین المللی است که مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی نوین در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۲ نفر | |
گوشت چرخ کرده | ۳۰۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
قارچ | ۱۰۰ گرم |
سیب زمینی | ۲ عدد متوسط |
پنیر پیتزا | ۲۰۰ گرم |
سس بشامل | ۱ لیوان |
کره | ۲۵ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت گراتن گوشت
مرحله اول
برای تهیه گراتن گوشت خوشمزه ابتدا سیب زمینی ها را می شوییم، سپس به همراه ۲ پیمانه آب و ۱ قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا سریعتر آبپز شوند.
مرحله دوم
پس از اینکه سیب زمینی ها پختند، پوست شان را می گیریم، سپس با گوشتکوب سیب زمینی ها را له می کنیم تا شبیه پوره شوند. در ادامه کره را به همراه کمی نمک و فلفل سیاه به سیب زمینی ها اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و با کمی روغن در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا سبک شود، سپس گوشت چرخ کرده را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ گوشت تغییر کند و کمی سرخ شود.
مرحله چهارم
در این مرحله مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با گوشت و پیاز ترکیب شوند. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا طعم خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت دادیم، یک فنجان آب اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا گوشت بپزد و آب درون تابه کشیده شود. قارچ را به صورت جداگانه با کمی روغن تفت می دهیم تا آب اضافی اش کشیده شود.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت پخت فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم تا گرم شود، سپس یک ظرف مناسب فر انتخاب می کنیم و کف آن را با سس بشامل می پوشانیم، سپس روی سس مقداری از پوره سیب زمینی را می ریزیم.
مرحله هفتم
پوره سیب زمینی را با پشت قاشق صاف می کنیم، سپس یک لایه از مایه گوشت اضافه می کنیم و پس از ان کمی قارچ تفت داده شده اضافه می کنیم. در ادامه کمی پنیر پیتزا روی مواد می ریزیم و مجددا مقداری سس بشامل روی مواد می ریزیم.
مرحله هشتم
مراحل چیدن مواد را به همین ترتیب ادامه می دهیم تا ظرف پر شود، سپس روی مواد را با پنیر پیتزا پوشش می دهیم و ظرف را درون فر قرار می دهیم. برای پخت گراتن حدودا ۲۰ تا ۳۰ دقیقه زمان نیاز است که با توجه به گرمای فرهای مختلف زمان کمی متفاوت است.
مرحله نهم
در پایان پس از اینکه گراتن به طور کامل اماده شد، برای طلایی شدن روی پنیر پیتزا چند دقیقه گریل را روشن می کنیم. در ادامه گراتن را از فر خارج می کنیم و صبر می کنیم کمی از حرارت بیفتد، سپس درون همان ظرف برش می زنیم.
مرحله دهم
نکته مهم در مورد برش زدن گراتن گوشت این است که اگر زمانی که خیلی داغ است، انرا برش بزنیم ممکن است ظاهرش خراب شود. در پایان گراتن را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.
نکات پخت گراتن گوشت
سس بشامل
سس بشامل یکی از مهم ترین دلایل خوشمزه شدن گراتن گوشت می باشد و به همین دلیل توصیه می کنیم برای تهیه این سس از یک دستور حرفه ای استفاده کنید. در صورتی که تمایل دارید این سس خوشمزه را با دستور اصلی فرانسوی تهیه کنید به مطلب زیر مراجعه نمایید.
سس مناسب برای گراتن
گراتن گوشت شباهت بسیار زیادی به لازانیا دارد و غذاهای اینچینی معمولا به همراه سس های قرمز دست ساز در رستوران ها سرو می شوند. از محبوب ترین سس هایی که در کنار گراتن سرو می شود می توان به سس کچاپ اشاره کرد، دستور تهیه این سس را به صورت خانگی در مطلب زیر مطالعه نمایید.
- منبع :
- img from instagram.com/kadbano._.ashpazi