طرز تهیه مربای گل محمدی

طرز تهیه مربای گل محمدی تازه تبریز در آفتاب خانم اردستانی گرفتن تلخی غنچه گل محمدی خشک فوت و فن خواص مربای گل محمدی مربا با گل محمدی خشک شده

مربای گل محمدی یا گل سرخ یکی از انواع مرباهای اصیل ایرانی است که مانند دیگر مرباها معمولا به عنوان صبحانه سرو می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

همچنین ببینید : دستور طرز تهیه مربای گیلاس خانگی و شیشه ای با رنگ قرمز

مواد لازم مربا گل محمدی
گل محمدی۵۰۰ گرم
شکر۱ کیلوگرم
آب۱ لیتر
جوهر لیمو۱ قاشق چایخوری

دستور پخت مربای گل محمدی

مرحله اول

ابتدا گلبرگ های گل محمدی را جدا می کنیم و داخل یک قابلمه بزرگ می ریزی، سپس تا روی گلبرگ ها آب می گیریم و اجازه می دهیم گرگ و خاک میان گلبرگ ها ته نشین شود، سپس گلبرگ ها را آبکشی می کنیم و روی یک پارچه تمیز پهن می کنیم.

مرحله دوم

در ادامه آب را به همراه شکر داخل یک قابلمه مناسب مخلوط می کنیم، سپس روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید و شکر به طور کامل حل شود و شربت شروع به غلیظ شدن کند. پس از اینکه شربت کمی غلیظ شد گلبرگ ها را اضافه می کنیم.

مرحله سوم

با یک قاشق گلبرگ ها را زیر و رو  می کنیم تا با شهد مخلوط شوند. حالا حرارت زیر قابلمه را ملایمتر می کنیم و اجازه می دهیم به مدت ۳۰ دقیقه گلبرگ ها در شهد بپزند. در حین پخت مربا با یک قلموی آغشته به آبلیمو اطراف قابلمه را تمیز می کنیم تا مربا شکرک نزند.

همچنین ببینید : طرز تهیه مربا توت فرنگی خانگی مجلسی خوشرنگ و خوشمزه

مرحله چهارم

زمانی که مربا به قوام رسید جوهر لیمو را اضافه می کنیم و پس از یک دقیقه مربا را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. یک دم کنی تمیز روی مربا قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۴ ساعت روی دری قابلمه بماند.

مرحله پنجم

قرار دادن دم کنی باعث می شود رنگ مربای گل محمدی عالی شود، اگر خوشرنگی مربا برایتان مهم است حتما این مرحله را انجام دهید. حدود ۱۲ ساعت مربا را در دمای محیط قرار دهید سپس داخل شیشه بریزید و در یخچال نگهداری کنید.

نکات پخت مربای گل محمدی

نشانه قوام آمدن مربا

مقداری از شهد مربا را داخل یک پیاله بریزید و در یخچال قرار دهید تا کاملا خنک شود. اگر غلظت شهد بعد از خنک شدن مانند عسل بود یعنی مربا اماده است ولی اگر روان بود یعنی اینکه مربا باید مدت بیشتری روی حرارت بماند تا غلیظ تر شود.

جوهر لیمو در مربا

به جای استفاده از جوهر لیمو می توانید از آب لیمو ترش هم استفاده کنید اما جوهر لیمو علاوه بر اینکه از شکرک زدن مربا جلوگیری می کند، باعث می شود که رنگ مربای گل محمدی بازتر شود و رنگ بهتری به مربا می دهد.

لاستیکی شدن مربا

پس از ۱۲ ساعت که مربا را در فضای آشپزخانه قرار دادید اگر مربا زیر دندان حالت لاستیکی داشت یعنی مراحل پخت کامل نشده است و باید مدت بیشتری روی حرارت بماند. حتما مراحل پخت مربا را کامل کنید تا زحمت هایتان به هدر نرود.

گل مناسب برای مربا

برای مربا یا شربت گل محمدی حتما از گل مناطق کوهستانی استفاده کنید، گل مناطق کویری مثل کاشان را حتما باید چند بار بجوشانید تا تلخی گلیرگ ها گرفته شود. البته جوشاندن گلبرگ ها باعث می شود رنگ مربا کدر شود و می توانید از رنگ خوراکی برای زیباتر شدن مربا استفاده کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.