طرز تهیه شامی جنوبی خوشمزه و مخصوص به روش اهوازی
طرز تهیه شامی جنوبی
شامی جنوب یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به شامی ترش که یک غذای شمالی است دارد، البته ادویه ها و طعم این دو شامی کاملا متفاوت است. شامی ترش همانطور که از نامش مشخص است طعمی ترش دارد و برای تهیه آن از رب انار استفاده می شود، اما شامی جنوبی طعمی تند و تیز دارد و برای کسانی که به غذاهای تند علاقمند هستند یک گزینه مناسب می باشد. شامی جنوبی با مواد متنوعی تهیه می شود و ما این دستور را به صورتی آماده کرده ایم که برای تمام ذائقه ها مناسب باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
سیب زمینی | 2 عدد |
پیاز | 2 عدد متوسط |
فلفل قرمز | ½ قاشق چایخوری |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
رب گوجه فرنگی | 1 تا 2 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 4 عدد متوسط |
جعفری | 1 دسته کوچک |
تمرهندی | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شامی جنوبی
مرحله اول
برای تهیه شامی جنوبی ابتدا 1 پیاز و سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم. در ادامه سیب زمینی و پیاز رنده شده را به همراه گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله جعفری را به صورت ساطوری ریز خرد می کنیم و به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و فلفل قرمز به کاسه اضافه کرده و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله پس از 10 دقیقه ورز دادن مایه شامی روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه شامی استراحت کند. پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله چهارم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم، سپس کمی روغن اضافه می کنیم. پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد، به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و آنرا به صورت دلخواه با دست شکل می دهیم.
مرحله پنجم
حالا شامی ها را به آرامی درون روغن داغ می اندازیم و هر سمت شامی ها را به مدت 3 تا 5 دقیقه سرخ می کنیم. پس از اینکه سرخ کردن شامی ها به پایان رسید، آنها را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله ششم
در این مرحله پیاز باقیمانده را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه کمی روغن به یک تابه مناسب اضافه می کنیم. پیاز را به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود، سپس مقداری ادویه به آن اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
در این مرحله فلفل دلمه ای را خنیر به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم. پس از اینکه فلفل دلمه ای نرم شد، رب گوجه فرنگی را به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا طعمی خامی اش گرفته شود.
مرحله هشتم
حالا تمرهندی را در یک لیوان آب جوش حل می کنیم و پس زا صاف کردن به تابه اضافه می کنیم. کمی شامی ها را درون سس می چینیم و اجازه می دهیم سس به طور کامل به خورد شامی ها برود.
مرحله نهم
در این مرحله گوجه فرنگی ها را درون سس قرار می دهیم و صبر می کنیم تا سس غلیظ شود، سپس شامی را به همراه سس درون ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه برنج و سیب زمینی سرخ کرده سرو می کنیم.