طرز تهیه ترشی لبو و هویج خوشمزه و خوشرنگ رستورانی

طرز تهیه ترشی لبو

طرز تهیه ترشی لبو و انار تند نی نی سایت خواص  سرکه مناسب برای ترشی لبو ترشی لبو و هویج xvc jidi jvad gf 

ترشی لبو یکی از انواع ترشی های خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. این ترشی خوشمزه که فوق العاده خوشرنگ است علاوه بر اینکه یک چاشنی خوشمزه در کنار انواع غذاها می باشد، از آن می توانیم مانند ترشی کلم قرمز به عنوان دورچین شیک و مجلسی در کنار انواع غذاهای سنتی ایرانی استفاده کنیم. این ترشی خوشرنگ را نسبت به ذائقه خود می توانیم با مواد متنوعی مثل کلم قرمز، انار، زرشک و .. درست کنیم. این ترشی خیلی سریع آماده می شود و می توانیم در تمام فصل ها از آن به عنوان یک چاشنی خوشمزه در کنار انواع غذاها استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت آموزش چی شی همراه باشید.

مواد لازم ترشی لبو
لبو1 کیلوگرم
سرکهدو سوم لیوان
آبیک سوم لیوان
شکر2 قاشق غذاخوری
هویج500 گرم
زرشک1 لیوان
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
گلپربه مقدار کافی

دستور تهیه ترشی لبو

مرحله اول

برای تهیه ترشی لبو رستورانی ابتدا چغندر قرمز یا همان لبو را به خوبی می شوییم، سپس پوست شان را می گیریم. در ادامه لبوی پوست گرفته را با رنده درشت رنده می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم.

مرحله دوم

در صورتی که رنده درشت در دسترش نداشتیم می توانیم لبو را به صورت رشته ای نازک و یکدست با یک کارد تیز خرد کنیم. در ادامه سرکه را به همراه آب به قابلمه اضافه می کنیم، به صورتی که محلول آب و سرکه بالاتر از سطح لبو ها باشد.

مرحله سوم

چون این ترشی را با رنگ قرمز درست می کنیم بهتر است از سرکه قرمز استفاده کنیم تا در پایان رنگ بهتری داشته باشد، نکته دیگر اینکه حتما آب را از قبل بجوشانیم و سرد کنیم یا اینکه از آب تصفیه شده استفاده کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله شکر را هم به قابلمه اضافه می کنیم. البته در صورتی که بخواهیم طعم ترشی ترش تر باشد می توانیم مقدار شکر را کمتر کنیم، حالا قابلمه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا محلول آب و سرکه سریعتر به جوش بیاید.

مرحله پنجم

پس از اینکه محلول سرکه و آب به نقطه جوش رسید، حرارت را کم می کنیم و اجازه می دهیم مواد به مدت 20 دقیقه بجوشند. در همین حین زرشک را در یک کاسه حاوی آب می ریزیم و اجازه می دهیم خیس بخورد.

مرحله ششم

در این مرحله هویج را پس از شستشو، پوست می گیریم و مانند لبو یا با رنده درشت رنده می کنیم، یا اینکه با کارد به صورت خلالی یکدست خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پس از گذشت 20 دقیقه قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.

مرحله هفتم

حالا هویج رنده شده را سریعا به قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا مواد کمی از حرارت بیفتند، سپس زرشک خیسانده شده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و گلپر به قابلمه اضافه می کنیم و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله هشتم

پس از اینکه ترشی به طور کامل خنک شد و با دمای محیط هماهنگ شد، یک ظرف شیشه ای مناسب را به خوبی می شوییم و با دستمال خشک می کنیم، به صورت که هیچ گونه رطوبیتی درون ظرف باقی نماند.

مرحله نهم

در این مرحله ترشی را درون ظرف شیشه ای می ریزیم و درب آنرا محکم می بندیم، به صورتی که هیچ گونه هوایی وارد ظرف ترشی نشود. این ترشی خیلی فوری اماده است و از 24 ساعت بعد می توانیم آنرا مصرف کنیم.

نکات تهیه ترشی لبو

ترشی لبو خام

مرحله اول

روش تهیه این ترشی به صورت خام تفاوت زیادی با روش بالا ندارد، فقط باید لبو و هویج را خرد کنیم، سپس سرکه و آب را داخل قابلمه بریزیم و پس از اینکه چند جوش خورد، نمک و شکر را به قابلمه اضافه می کنیم.

مرحله دوم

پس از اینکه نمک و شکر به طور کامل حل شدند، قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم و اجازه می دهیم با دمای محیط یکسان شده و کاملا خنک شود، سپس محلول سرکه و آب را از صافی رد می کنیم و کنار می گذاریم.

مرحله سوم

در این مرحله هویج و لبو را به صورت خلالی ریز خرد می کنیم و به همراه زرشک داخل ظرف شیشه ای که برای تهیه ترشی در نظر گرفته ایم می ریزیم. در ادامه به مقدار دلخواه گلپر روی لبو، هویج و زرشک می ریزیم.

مرحله چهارم

حالا محلول سرکه و آب صاف شده را روی مواد ترشی اضافه می کنیم به صورت که محلول سرکه و آب یک انگشت بالاتر از سطح مواد باشد. در ادامه روی درب ظرف را با یک پلاستیک فریزر می پوشانیم تا هوایی وارد ظرف نشود.

مرحله پنجم

سپس درب ظرف ترشی را محکم می بندیم. عبور هوا به داخل ظرف ترشی باعث می شود ترشی کپک بزند و خراب شود. در پایان ترشی را به مدت یک هفته تا 14 ورز در جای خشک و خنک قرار می دهیم تا اماده مصرف شود.

چه امتیازی میدی؟
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 19 آذر 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.