طرز تهیه شامی گیلانی

طرز تهیه شامی گیلانی با گوشت چرخ کرده xvc jidi ahld  dghkd

شامی گیلانی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که مانند شامی ترش با آب و مخلفات تهیه می شود. این شامی خوشمزه از نظر مواد شباهت زیادی به خوراک کله گنجشکی دارد، البته روش پخت و طعم دهنده های این شامی متفاوت است. در کنار این شامی خوشمزه می توانید از سبزیجاتی مانند قارچ، فلفل سبز قلمی و … مواد مورد سلیقه خود استفاده کنید. این شامی خوشمزه معمولا به همراه کته سرو می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی گیلانی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
گوشت چرخ کرده۵۰۰ گرم
سیب زمینی۴ عدد متوسط
رب انار۱ قاشق غذاخوری سر پر
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
پیاز۲ عدد درشت
آرد نخودچی۱ تا ۲ قاشق غذاخوری
پودر سیر½ قاشق چایخوری
پودر پاپریکا۱ قاشق چایخوری
فلفل دلمه ای۱ عدد
گوجه فرنگی۴ عدد
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

طرز تهیه شامی گیلانی

دستور پخت شامی گیلانی

مرحله اول

برای تهیه شامی گیلانی خوشمزه ابتدا یکی از پیازها را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی اش را می گیریم، سپس به همراه گوشت چرخ داخل یک کاسه بزرگ و جادار می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم.

مرحله دوم

در این مرحله آرد نخودچی را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مخلوط گوشت چرخ کرده و پیاز اضافه می کنیم، سپس مواد را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه با دست به خوبی ورز می دهیم تا کاملا منسجم و یکدست شوند.

مرحله سوم

حالا روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۳۰ دقیقه تا یک ساعت در یخچال استراحت می دهیم. در صورتی که زمان کافی نداشته باشیم می توانیم مایه شامی را بدون استراحت سرخ کنیم.

مرحله چهارم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، سپس مایه شامی را با دست شکل می دهیم و به صورت کتلت های کوچک در روغن می اندازیم تا دو طرف شان به طور کامل سرخ شود.

مرحله پنجم

پس از اینکه شامی ها را سرخ کردیم، آنها را کنار می گذاریم و به سراغ آماده کردن سس شامی می رویم. برای تهیه سس شامی ابتدا پیاز باقیمانده را به صورت نگینی درشت یا خلالی متوسط خرد می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز خرد شده را اضافه می کنیم و به خوبی تف می دهیم تا کاملا سرخ شود و رنگ آن به طور کامل کاراملی شود.

مرحله هفتم

حالا مقداری پودر پاپریکا را به همراه پودر سیر و مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با پیاز یکدست شوند، سپس رب گوجه فرنگی و رب انار را اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

در این مرحله مواد را تفت می دهیم تا رب گوجه فرنگی به خوبی سرخ شود، سپس تابه را از روی حرارت کنار می گذاریم. در ادامه سیب زمینی ها را به صورت حلقه ای با قطر حدود نیم سانتی متر خرد می کنیم.

مرحله نهم

حالا شامی های سرخ شده را یکی در میان مانند تصویر بالا در تابه حاوی سس رب گوجه فرنگی می چینیم، سپس گوجه فرنگی ها و فلفل دلمه ای را به صورت دلخواه خرد می کنیم و در وسط تابه که خالی می باشد می چینیم.

مرحله دهم

در این مرحله یک استکان آب به تابه اضافه می کنیم، سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم. در ادامه درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم سس درون تابه غلیظ شود و سبزیجات موجود در تابه سرخ شوند.

مرحله یازدهم

پس از اینکه آب درون تابه به نقطه جوش رسید، حدود ۴۰ دقیقه تا یک ساعت زمان برای پخت کامل غذا کافی است. پس از اینکه شامی گیلانی آماده شد آنرا داخل ظرف مورد نظرمان می ریزیم و به همراه کته سرو می کنیم.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.