طرز تهیه نان کره ای خوشمزه و مخصوص به روش تبریزی
طرز تهیه نان کره ای
نان کره ای یکی از انواع نان های خوشمزه مخصوص صبحانه یا عصرانه است، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان کره ای | |
آرد سفید | حدود ۴ پیمانه |
تخم مرغ | ۲ عدد |
شیر | ۱ پیمانه |
کره | ۵۰ گرم |
روغن مایع | ¼ لیوان |
شکر | ۱ قاشق چایخوری |
خمیر مایه فوری | ۱ قاشق غذاخوری |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
بهبود دهنده | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
دستور پخت نان کره ای
مرحله اول
برای تهیه نان کره ای صبحانه ابتدا خمیر مایه فوری را به همراه شیر ولرم و ۱ قاشق چایخوری شکر در یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم، سپس درب کاسه را می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت ۵ دقیقه در یک جای گرم استراحت کند.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ ها را به همراه کره به دمای محیط رسیده و روغن مایع داخل یک کاسه بزرگ می ریزیم و با هم ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه مواد با هم ترکیب شدند، خمیر مایه عمل آمده را اضافه می کنیم.
مرحله سوم
در این مرحله بکینگ پودر را به همراه وانیل و بهبود دهنده به مواد اضافه می کنیم، سپس آرد را دو مرتبه الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و با لیسک یا قاشق مخلوط می کنیم تا خمیری با بافت نرم و منسجم جمع شود.
مرحله چهارم
توجه داشته باشید که به دلیل اینکه آردها آب خور متفاوتی دارند ممکن است آرد کمتر یا بیشتری نیاز باشد. به اندازه ای آرد اضافه می کنیم که خمیر به دست نچسبد، چون اضافه کردن آرد زیاد خمیر را سنگین و خشک می کند.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر جمع شد، انرا به سطح کار منتقل می کنیم و به خوبی ورز می دهیم، سپس خمیر را ۵۰ تا ۱۰۰ بار محکم به سطح کار می کوبیم، سپس یک کاسه بزرگ و جادار را به کمی روغن به خوبی چرب می کنیم.
مرحله ششم
حالا خمیر را جمع می کنیم و داخل کاسه قرار می دهیمف سپس روی انرا با سلفون و یک پارچه ضخیم می پوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر ور بیاید و حجم خمیر تقریبا دو برابر شود.
مرحله هفتم
در این مرحله فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود، سپس خمیر را به سطح کار منتقل می کنیم و به مدت ۵ دقیقه ورز می دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر به طور کامل خارج شود.
مرحله هشتم
در این مرحله قالب مورد نظرمان را با کاغذ روغنی یا روغن جداکننده کیک چرب می کنیم، سپس خمیر را به شکل دلخواه داخل قالب قرار می دهیم ( راحت ترین روش این است که خمیر را چانه کنیم و در کنار هم درون قالب بچینیم )
مرحله نهم
حالا مجددا روی خمیر را با یک پارچه تمیز می پوشانیم و اجازه می دهیم به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر استراحت کند. در ادامه روی خمیر را با مخلوط زرده تخم مرغ و ۱ قاشق غذاخوری شیر رومال می کنیم و کمی کنجد می پشایم.
مرحله دهم
در این مرحله قالب را در طبقه وسط فر که از قبل گرم شده است قرار می دهیم و اجازه می دهیم به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بپزد. پس از اینکه نان پخت چند دقیقه گریل را روشن می کنیم و تا روی نان طلایی و خوشرنگ شود.
مرحله یازدهم
حالا نان را از فر خارج می کنیم، سپس با کره آب شده روی نان می مالیم و اجازه می دهیم نان کمی از حرارت بیفتد. در ادامه به مقدار دلخواه عسل یا مربا روی نان می ریزیم و آنرا برش می زنیم، سپس سرو می کنیم.
نکات پخت نان کره ای
روغن جدا کننده کیک
این روغن یک روغن دست ساز خانگی است باعث می شود که پس از پخت نان مشکلی برای خارج کردن نان از قالب نداشته باشیم. اگر تمایل دارید این روغن خانگی را در منزل تهیه کنید، توصیه می کنیم که آموزش زیر را مطالعه نمایید.
- منبع :
- img from arshive_khoshmazehaye_man