طرز تهیه خورش قیمه بادمجان مجلسی و خوشمزه رستورانی + نکات طلایی

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان

طرز تهیه خورش قیمه بادمجان, نکات پخت خورش قیمه بادمجان , طرز تهیه خورش قیمه بادمجان رزا منتظمی , طرز تهیه قیمه بادمجان بدون گوشت , طرز تهیه خورش قیمه بادمجان برای 6 نفر , طرز تهیه خورش بادمجان شیرازی , خورشت قیمه بادمجان برای 10 نفر , طرز تهیه قیمه بادمجان با مرغ , طرز تهیه خورش قیمه بادمجان تصویری

امروز یه دستور ساده و خوشمزه برای تهیه خورش قیمه بادمجان داریم که مطمئنم عاشقش می‌شید. خورش قیمه بادمجان یکی از اون غذاهاییه که همیشه طرفدارهای خاص خودشو داره. توی این دستور، سعی کردیم همه چیز رو خیلی سر راست و قابل فهم توضیح بدیم تا هر کسی بتونه این غذای خوشمزه رو درست کنه.

برای تهیه خورش قیمه بادمجان، اول لپه رو خیس کن، بعد پیاز و گوشت رو تفت بده و ادویه بزن. لپه و رب گوجه فرنگی رو اضافه کن و بذار بجوشه. بادمجان‌ها رو آماده کن، سرخ کن و اونا رو هم بریز توی قابلمه. آخر سر زعفران و لیمو عمانی اضافه کن و بذار خورشت جا بیفته. حالا می‌تونی با برنج سرو کنی و لذت ببری!

مواد لازم برای 4 نفرمقدار مواد
گوشت خورشتی۳۰۰ گرم
لپه½ لیوان
پیاز۱ عدد بزرگ
بادمجان۴ عدد قلمی
لیمو عمانی۲ عدد
زعفران دم کرده۳ قاشق غذاخوری
دارچین½ قاشق چایخوری
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت قیمه بادمجان

مرحله ۱: آماده‌سازی لپه و پیاز

برای تهیه خورشت قیمه بادمجان ابتدا لپه را از شب قبل در یک کاسه آب می خیسانیم تا نفخش برطرف شود. برای شروع آشپزی پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به همراه کمی روغن داخل یک قابلمه مناسب تفت می دهیم.

مرحله ۲: تفت دادن گوشت و ادویه‌جات

پس از اینکه پیاز طلایی شد، گوشت خورشتی را خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه مقداری فلفل سیاه و زردچوبه به گوشت اضافه می کنیم و چند دقیقه گوشت را تفت می دهیم تا کمی سرخ شده و تغییر رنگ دهد.

مرحله ۳: اضافه کردن لپه و رب گوجه فرنگی

در این مرحله لپه های خیسانده شده را آبکشی می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. برای اینکه لپه ها پس از پخت له نشوند و اصطلاحا وار نروند، بهتر است آنها را کمی تفت دهیم. در ادامه رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم.

مرحله ۴: جوشاندن و تنظیم حرارت خورش

رب گوجه فرنگی را به خوبی تفت می دهیم تا رنگش باز شود و طعم خامی اش گرفته شود، سپس ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم و حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید، پس از اینکه آب جوش امد حرارت را ملایمتر می کنیم.

مرحله ۵: آماده‌سازی بادمجان‌ها

در این مرحله بادمجان ها را پوشت می گیریم و در صورت تمایل به صورت ورقه ای خرد می کنیم، سپس کمی نمک روی بادمجان های می پاشیم تا علاوه بر اینکه تلخی شان گرفته شود، هنگام سرخ کردن روغن کمتری جذب کنند.

مرحله ۶: سرخ کردن بادمجان‌ها

پس از گذشت ۳۰ دقیقه بادمجان ها را آبکشی می کنیم و اجازه می دهیم آب اضافی شان خارج شود، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. در ادامه بادمجان ها را به تابه اضافه کرده و سرخ می کنیم.

مرحله ۷: افزودن ادویه‌جات نهایی و بادمجان

پس از اینکه لپه و گوشت به طور کامل پختند، زعفران دم کرده را به همراه لیمو عمانی های بدون دانه به خورش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش غلیظ تر شود و جا بیفتد. در ۱۵ دقیقه پایانی دارچین و بادمجان ها را اضافه می کنیم.

مرحله ۸: دم کردن و تزئین خورش

پس از اضافه کردن بادمجان ها به خورش نباید قابلمه بیش از ۱۵ دقیقه روی حرارت بماند چون بادمجان ها له می شوند. در پایان خورش را در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با بادمجان ها تزیین کرده و به همراه برنج سرو می کنیم.

نکات قیمه بادمجون

استفاده از چوب دارچین

اگر دوست دارید خورش قیمه بادمجان شما عطر و طعم دارچینی عمیق‌تری داشته باشه، پیشنهاد می‌کنم به جای استفاده از پودر دارچین، یک تکه چوب دارچین رو از همون ابتدای پخت گوشت داخل خورشت بیندازید. این کار باعث می‌شه که طعم دارچین به آرامی و به طور یکنواخت در تمام خورشت پخش شود و علاوه بر این، چون چوب دارچین طی پخت در خورشت باقی می‌ماند، به تدریج طعم دلچسب‌تری به خورشت می‌دهد. فقط یادتون باشه قبل از سرو، چوب دارچین رو از خورشت دربیارید.

تزئین خورشت

برای اینکه ظاهر خورش قیمه بادمجانتون رو زیباتر و جذاب‌تر کنید، می‌تونید از چند عدد گوجه فرنگی حلقه شده استفاده کنید که تفت داده شده‌اند. این کار نه تنها به زیبایی غذا کمک می‌کنه بلکه طعم ملایم گوجه‌ها تضاد جالبی با طعم تند و ادویه‌جات خورشت ایجاد می‌کنه. برای این کار، کافیه گوجه‌ها رو به صورت حلقه‌ای برش بزنید و در تابه‌ای با کمی روغن روی حرارت ملایم تفت دهید تا کمی نرم و طلایی شوند. این حلقه‌های گوجه رو می‌تونید در روی خورشت، هنگام سرو روی آن بچینید تا علاوه بر زیبایی، طعمی دلپذیر به خورشت بدهند و تجربه‌ای متفاوت از خورش قیمه بادمجان را به ارمغان بیاورند.

آموزش خورش های معروف ایرانی!

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 3.7 / 5. تعداد امتیاز: 3

اولین امتیاز را شما بدهید!

دسته بندی: آموزش آشپزی
بروز رسانی توسط در سه شنبه 4 اردیبهشت 1403

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.