طرز تهیه خاگینه هویج خوشمزه و مجلسی به روش شمالی
طرز تهیه خاگینه هویج
خاگینه هویج یکی از انواع شیرینی ها خوشمزه و مجلسی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم خاگینه هویج | |
آرد سفید | ۳ قاشق غذاخوری |
هویج | ۴ عدد متوسط |
تخم مرغ | ۳ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
مغز گردو | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر دارچین | ۱ قاشق چایخوری |
پودر هل | ¼ قاشق چایخوری |
مواد لازم شربت خاگینه | |
شکر | ۲ پیمانه |
آب | ۱ پیمانه |
زعفران دم کرده | ۲ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه خاگینه هویج
مرحله اول
برای تهیه خاگینه هویج مجلسی ابتدا آب و شکر را داخل یک قابلمه مناسب ترکیب می کنیم، سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم و صبر می کنیم تا شکر به طور کامل حل شود. در ادامه زعفران دم کرده را اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در صورت تمایل می توانیم چند دانه هل هم به شربت بار اضافه کنیم، در ادامه اجازه می دهیم شربت بار ۲۰ تا ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم بجوشد تا به قوام برسد، سپس آنرا کنار می گذاریم تا با دمای محیط هماهنگ شود.
مرحله سوم
در این مرحله هویج را پس از شستشو، پوست می گیریم، سپس با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آب اضافی شان را می گیریم. در ادامه تخم مرغ ها داخل یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم و به خوبی با همزن می زنیم.
مرحله چهارم
پس از اینکه تخم مرغ ها حجم شان زیاد شد، هویج رنده شده را به کاسه اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا هویج زنده شده و تخم مرع ها یکدست شوند. در ادامه آرد را با بکینگ پودر ترکیب می کنیم، سپس دو مرتبه الک می کنیم.
مرحله پنجم
در این مرحله مخلوط آرد و بکینگ پودر را به کاسه اضافه می کنیم و با دیگر مواد ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. برای اینکه خاصیت بکینگ پودر از بین نرود فقط باید مواد را در حدی ترکیب کنیم که یکدست شوند و نیاز به همزن زدن بیهوده نیست.
مرحله ششم
در ادامه پودر هل و دارچین را به کاسه اضافه می کنیم و کمی هم زنیم تا با دیگر مواد یکدست شوند. در ادامه قالب دلخواه را با روغن جداکننده کیک چرب می کنیم، سپس نیمی از حجم قالب ها را با مایه خاگینه پر می کنیم.
مرحله هفتم
حالا مقداری مغز گردوی خرد شده داخل قالب ها می ریزیم و باقیمانده حجم قالب را با میاه خاگینه پر می کنیم. فر را از ۱۵ دقیقه با دمای ۱۷۰ درجه سانتیگراد روش می کنیم تا کاملا گرم شود، سپس قالب ها را داخل فر قرار می دهیم.
مرحله هشتم
پس از گذشت ۲۰ دقیقه خاگینه هویج را از فر خارج می کنیم، سپس شربت بار را روی خاگینه ها می ریزیم. توجه داشته باشید که شبت باید کاملا خنک باشد، زیرا اگر شربت داغ باشد باعث خمیر شدن خاگینه ها می شود.
نکات پخت خاگینه قالبی
روغن جداکننده کیک
در صورتی که می خواهید خاگینه ها به راحتی و بدون دردسر از قالب جدا شوند توصیه می کنیم از این روغن استفاده کنید. این روغن را به راحتی می توانید در منزل با کمترین مواد تهیه کنید، برای تهیه رووغن جداکننده کیک توصیه می شود آموزش زیر را مطالعه نمایید.
- منبع :
- img from instagram.com/melorin9213