طرز تهیه کلوچه شمالی خوشمزه و ساده به روش سنتی

طرز تهیه کلوچه شمالی

 طرز تهیه کلوچه شمالی , دستور پخت کلوچه شمالی

کلوچه شمالی یکی از انواع کلوچه های خوشمزه و خوش عطر شمال کشورمان است که به قالب و همزن نیاز ندارد، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کلوچه شمالی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم کلوچه شمالی
آرد سفید۴۰۰ گرم
پودر قند۱۲۰ گرم
گلاب۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده غلیظ۱ قاشق چایخوری
روغن مایع۸۰ گرم
شربت بار یا عسل۶۰ گرم
تخم مرغ۲ عدد کوچک
بکینگ پودر۴ گرم
مواد لازم برای مواد میانی
خرما۲۰۰ گرم
مغز گردو۵۰ گرم
پودر نارگیل (اختیاری)۴۰ گرم
پودر کاکائو (اختیاری)۱ قاشق غذاخوری
بیسکویت پتی بور۵۰ گرم
پودر دارچیننوک قاشق مرباخوری
مواد لازم برای رومال
زرده تخم مرغ۱ عدد
شیره خرما¼ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق چایخوری
عسل¼ قاشق چایخوری
کنجدبه مقدار کافی

 طرز تهیه کلوچه شمالی

مرحله اول

برای تهیه کلوچه شمالی خوشمزه در ابتدای کار مواد میانی را آماده می کنیم، برای این منظور پوست و هسته خرما را جدا می کنیم، سپس به همراه بیسکویت پتی بور، پودر دارچین و در صورت تمایل پودر نارگیل و پودر کاکائو درون غذاساز می ریزیم.

مرحله دوم

حالا مواد میانی را به خوبی میکس می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند، سپس مواد میانی را از غذاساز خارج کرده و درون یک کاسه مناسب می ریزیم. در ادامه مغز گردو را به صورت نگینی ریز خرد کرده و به کاسه می افزاییم.

مرحله سوم

در ادامه مواد میانی را با دست به خوبی ورز می دهیم تا مواد یکدست شوند. حالا به سراغ درست کردن خمیر کلوچه می رویم، برای این منظور تخم مرغ را به همراه وانیل، روغن مایع، زعفران دم کرده، گلاب و عسل درون یک کاسه جداگانه می ریزیم.

مرحله چهارم

حالا پودر قند را درون الک ریخته و درون کاسه حاوی تخم مرغ الک می کنیم، سپس با قاشق به خوبی مخلوط می کنیم تا مواد ترکیب و یکدست شوند. در ادامه آرد را به همراه بکینگ پودر درون الک ریخته و ۳ مرتبه الک می کنیم.

مرحله پنجم

در این مرحله مخلوط آرد را طی ۲ تا ۳ مرحله به کاسه حاوی مخلوط تخم مرغ اضافه کرده، سپس مخلوط می کنیم تا خمیر درون کاسه جمع شود. توجه داشته باشید بافت این نوع خمیر کمی چسبیده است، برای از بین بردن چسبندگی آن، آرد اضافه نکنید.

مرحله ششم

حالا خمیر را درون یک کیسه فریزر قرار می دهیم، سپس با وردنه پهن کرده و به مدت ۱ ساعت درون فریزر می گذاریم تا چسبندگی خمیر به حداقل ترین حد ممکن برسد. پس از گذشت این زمان فر را روی حرارت ۱۷۵ درجه سانتی گراد قرار می دهیم.

مرحله هفتم

در این مرحله خمیر را به گلوله های ۳۵ گرمی تقسیم کرده، سپس با وردنه پهن می کنیم. در ادامه وسط هر خمیر از مواد میانی به اندازه ۱۷ گرم قرار می دهیم، سپس خمیر را با دست چرب مجددا جمع می کنیم تا مواد میانی میان آن پنهان شود.

مرحله هشتم

حالا قالب شیرینی پنجره ای را درون آرد قرار داده و تکان می دهیم تا آرد اضافی اش خارج شود، سپس روی خمیر کلوچه گذاشته و به صورت عمیق مهر می زنیم. در ادامه سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و خمیرهای کلوچه را با فاصله درون آن می چینیم.

مرحله نهم

در این مرحله زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده، شیره خرما و عسل درون یک کاسه مناسب ریخته، سپس مخلوط می کنیم تا مواد با هم ترکیب شوند. در ادامه برس را به مواد رومال آغشته می کنیم، سپس روی کلوچه ها می مالیم.

مرحله دهم

حالا مقداری کنجد روی کلوچه ها می پاشیم و سینی را طبقه وسط فر قرار داده، سپس اجازه می دهیم کلوچه ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه درون فر بمانند تا کاملا پخته شوند. پس از گذشت این زمان کلوچه ها را از فر خارج می کنیم.

مرحله یازدهم

برای نرم و خوش عطر ماندن کلوچه ها می توانید، کره را با عسل مخلوط کرده، سپس با برس روی کلوچه های داغ رومال کنید. در نهایت کلوچه ها را درون ظرف مورد نظرمان قرار می دهیم و به همراه چای تازه دم سرو می کنیم. نوش جان.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.