طرز تهیه دونات خانگی ساده و خوشمزه پفکی به روش بازاری

طرز تهیه دونات خانگی ساده و خوشمزه پفکی به روش بازاری

طرز تهیه دونات دونات یکی از معروف ترین انواع پیراشکی است که به عنوان یک میان وعده بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود. در مورد تاریخچه به وجود آمدن دونات …

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خوشمزه و مجلسی به روش بازاری

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی خوشمزه و مجلسی به روش بازاری

طرز تهیه شیرینی ناپلئونی شیرینی ناپلئونی یکی از انواع شیرینی های تَر خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید. همچنین …

طرز تهیه باسلوق مخصوص خوشمزه و کشدار به روش بازاری

طرز تهیه باسلوق مخصوص خوشمزه و کشدار به روش بازاری

طرز تهیه باسلوق باسلوق یکی از انواع دسرهای بسیار سنتی و قدیمی ایران است که بیشتر در کنار نوشیدنی های داغ سرو می شود. باسلوق در برخی شهرها به صورت سنتی تهیه …

طرز تهیه دونات کروسان

طرز تهیه دونات کروسان , دستور پخت دونات کروسان

دونات نوعی نان است که با استفاده از مخمر به طور کامل به عمل آمده است و در آن پف دهنده های شیمیایی استفاده نشده است و در روغن سرخ می شود. دونات کروسان خمیر مشابه دونات دارد اما به صورت لایه ای مانند کروسان تهیه می شود. این نان ها بسیار سبک و خوشمزه است و شیرینی کمی نسبت به کلوچه یا کیک دارد. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دونات کروسان در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم دونات کروسان
آرد نان۵۲۵ گرم
نمک۶ گرم
شکر۶۵ گرم
مایه خمیر خشک فوری۱۱ گرم
آب سرد ۴ درجه۲۵۰ گرم
سفیده تخم مرغ۱ عدد
کره۱۱۲ گرم
خامه صبحانه ۳۰ درصد۱۵ گرم
کره سرد یخچالی۲۵۰ گرم
پودر قندبه میزان لازم
روغن سرخ کردنیبه مقدار لازم
کاتر گردقطر ۸ سانتی متر

طرز تهیه دونات کروسان

مرحله اول

برای تهیه دونات خوشمزه با ترکیب کروسان در ابتدای کار، ۱۱۲ گرم کره را خرد کرده و می گذاریم تا به دمای محیط برسد. در یک کاسه، آرد را الک می کنیم. سپس نمک و را به آن اضافه کرده و باهم مخلوط می کنیم. مرکز آرد را گود کرده و مایه خمیر و شکر را می ریزیم.

مرحله دوم

سپس با همزن با سرعت پایین یا چنگال خوب مخلوط می کنیم. سفیده تخم مرغ و آب و خامه را اضافه کرده و با سری هوک همزن یا چنگال یا دست به خوبی با هم مخلوط می کنیم. کره نرم شده را طی دو تا سه مرحله به مواد اضافه می کنیم.

طرز تهیه دونات کروسان

سپس به خوبی مخلوط می کنیم تا به خورد مواد برود. در ادامه خمیر کمی چسبناک می شود ولی شکل خود را حفظ می کند. حالا یک کاسه بزرگ را با روغن مایع چرب می کنیم. خمیر را در کاسه گذاشته و درب کاسه را با سلفون می پوشانیم.

مرحله چهارم

سپس حدودا به مدت ۲ تا ۳ ساعت در جای گرم استراحت می دهیم تا حجم خمیر دو برابر شود. سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را روی سطح کار قرار می دهیم و با نوک انگشت آن را به اطراف می کشیم تا هوای آن خارج شود.

مرحله پنجم

در این مرحله خمیر را با کم دست به صورت یک مربع ۲۵ در ۲۵ سانتی متر باز می کنیم. روی آن را با سلفون پوشانده و درون یخچال حدود ۱۲ ساعت استراحت می دهیم. ۲۵۰ گرم کره ای که سرد بود را بین دو لایه کاغذ روغنی قرار می دهیم.

طرز تهیه دونات کروسان

سپس با وردنه به شکل مربع ۱۸ در ۱۸ سانتی متر باز می کنیم. سپس در یخچال به مدت ۱۲ ساعت استراحت می دهیم. بعد از ۱۲ ساعت، خمیر استراحت کرده را از یخچال خارج می کنیم. روی سطح کار را آرد پاشی می کنیم.

مرحله هفتم

حالا خمیر را روی آن قرار می دهیم و با فشار دست هوای خمیر را می گیریم. اندازه خمیر باید حتما ۲۵ در ۲۵ باشد. کره باز شده را روی خمر قرار می دهیم به ظوری که بلوک کره نسبت به خمیر ۲۵ درجه چرخش داشته باشد.

مرحله هشتم

در این مرحله گوشه های خمیر را روی کره برگردانده و با دست کمی فشار می دهیم تا به طور کامل بهم بچسبد. در ادامه زیر خمیر را مجدد آرد پاشی کرده  تا هنگام وردن کشی به سطح نچسبد، سپس با وردنه از مرکز خمیر شروع به وردنه کشی می کنیم.

مرحله نهم

وردنه از مرکر به سمت بالا سپس از مرکز به سمت پایین و در آخر از مرکز به سمت چپ و راست وردنه می کشیم تا خمیر باز شود. وردنه کشی باید به صورتی باشد که خمیر به شکل یک مربع ۵۰ در ۵۰ سانتی متر در آید. حالا باید خمیر را تا کنیم.

مرحله دهم

برای این کار ابتدا لبه بالایی را روی لبه پایینی قرار می دهیم. سپس لبه راست را روی لبه چپ قرار می دهیم. حالا مجدد یک مربع ۲۵ در ۲۵ داریم. روی کار را سلفون می پیچیم و یک ساعت دیگر در یخچال استراحت می دهیم.

مرحله یازدهم

سطح کار را مجدد آرد پاشی کرده و مثل قبل وردنه می کشیم تا یک مربع ۵۰ در ۵۰ بوجود آید. ولی این بار ابتدا لبه راست را روی لبه سمت چپ بر می گردانیم. سپس لبه بالایی را روی لبه پایین تا یک مربع ۲۵ در ۲۵ حاصل شود.

مرحله دوازدهم

مجدد سلفون پیچ می کنیم و یک ساعت دیگر در یخچال استراحت می دهیم. سطح کار را مجدد آرد پاشی کرده و خمیر را دقیقا مثل مرحله ششم باز می کنیم و دوباره تا می کنیم و مجدد در یخچال به مدت ۱ ساعت استراحت می دهیم.

مرحله سیزدهم

خمیر را با وردنه به اندازه ۳۰ در ۴۰ باز می کنیم. ضخامت خمیر باید ۱ سانتی متر باشد. با کاتر گرد به قطر ۸ سانتی متر بردش می زنیم. وسط خمیر ها را هم با ته ماسوره سوراخ می کنیم. می توان از کاتر دونات استفاده کرد. یک سلفون را با روغن چرب می کنیم.

مرحله چهاردهم

سپس روی خمیر کشیده و ۱ ساعت در یخچال استراحت می دهیم. روغن را درون تابه گود می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا داغ شود. سپس دونات ها را درون روغن سرخ می کنیم و روی دستمال آشپزخونه قرار می دهیم تا روغن اضافی آن گرفته شود. سپس پودر قند می پاشیم.

آخرین بروز رسانی در : چهارشنبه 12 خرداد 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.