طرز تهیه خورش قورمه سبزی خوشمزه و مخصوص رستورانی
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
خورش قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که نه تنها در میان ایرانیان بسیار محبوب است بلکه در خارج از ایران هم طرفداران بسیاری دارد. از محبوب ترین انواع خورش قورمه سبزی در مناطق مختلف ایران می توان به خورش قورمه سبزی تهرانی ، خورش قورمه سبزی گیلانی ، خورش قورمه سبزی جنوبی و خورش قورمه سبزی ترکی یا تبریزی اشاره کرد که از نظر مواد کمی با هم متفاوت هستند. برای مشاهده آموزش آشپزی کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش قورمه سبزی در ادامه با چی شی همراه باشید.
برای تهیه قورمه سبزی خوشمزه، ابتدا لوبیا قرمز را از شب قبل خیس کنید تا نفخ آن گرفته شود. سپس پیاز را نگینی خرد کرده و با مقداری روغن و ادویهها تفت دهید. گوشت را به قطعات مناسب برش داده و به پیاز اضافه کنید تا سرخ شود. پس از آبکش کردن لوبیا، آن را به همراه آب به مخلوط گوشت و پیاز اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزند. سبزی خورشتی را سرخ کرده و به خورش اضافه کنید. در نهایت، چاشنیها را به همراه لیمو عمانی افزوده و در دقایق پایانی، طعم خورش را با نمک و فلفل تنظیم کنید.
مواد لازم | مقدار مواد |
گوشت خورشتی | ۳۰۰ گرم |
سبزی خورشتی | ۵۰۰ گرم |
لوبیا قرمز یا لوبیا چیتی | ۱۵۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
لیمو عمانی | ۴ عدد |
روغن مایع | به اندازه لازم |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه لازم |
آب نارنج ، آبغوره و زردچوبه | به اندازه لازم |
طرز تهیه خورش قورمه سبزی
مرحله ۱: آمادهسازی لوبیا
اولین اقدام برای تهیه قورمه سبزی خیساندن لوبیا قرمز می باشد. برای گرفتن نفخ لوبیا قرمز آن را داخل یک کاسه حاوی آب قرار دهید. توصیه ما این است که هر زمانی تصمیم گرفتید قورمه سبزی تهیه کنید از شب قبل لوبیا قرمز را بخیسانید.
مرحله ۲: تعویض آب لوبیا
این کار علاوه بر اینکه نفخ لوبیا قرمز را می گیرد، باعث می شود که لوبیا نرم تر شود و به همین دلیل زمان پخت آن کاهش یابد. در صورتی که بتوانید آب موجود در کاسه را دو تا سه باز تعویض کنید، نفخ لوبیا به طور کامل گرفته خواهد شد.
مرحله ۳: تفت دادن پیاز و ادویهها
پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید و به همراه مقداری روغن مایع داخل قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته اید بریزید. پیاز را کمی تفت دهید تا شفاف شود، سپس مقداری زردچوبه و در صورت تمایل فلفل سیاه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا زمانی که ادویه ها کامل به خورد پیاز بروند.
مرحله ۴: افزودن و تفت دادن گوشت
در این مرحله گوشت را پس از شستشو به صورت قورمه ای خرد کنید و به قابلمه خورش اضافه کنید. بهتر است قطعات گوشت خیلی درشت نباشند زیرا علاوه بر اینکه دیرتر پخته می شوند روی ظاهر خورش تاثیر منفی می گذارند.
مرحله ۵: اضافه کردن لوبیا قرمز و آب
پس از اضافه کردن گوشت به پیاز ، آنرا به خوبی تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند و کمی سرخ شود. پس از اینکه گوشت سرخ شد لوبیا قرمز را آبکشی کنید و به قابلمه اضافه کنید. لوبیا قرمز را یکی دو دقیقه تفت دهید، سپس سه لیوان آب به قابلمه اضافه کنید.
مرحله ۶: پخت گوشت و لوبیا
حرارت زیر قابلمه را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید، سپس آنرا ملایم تر کنید تا گوشت و لوبیا قرمز به آرامی بپزند. برای پخت گوشت و لوبیا قرمز حدود ۲ ساعت زمان نیاز است. در ادامه سبزی خورشتی را پس از پاک کردن و شستشو به صورت ساطوری خرد کنید.
مرحله ۷: سرخ کردن سبزی خورشتی
سبزی خورشتی را به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه جداگانه سرخ کنید. هر چقدر سبزی را بیشتر سرخ کنید رنگ قورمه سبزی شما تیره تر خواهد شد. پس از گذشت یک ساعت از پخت لوبیا و گوشت، سبزی را پس از سرخ کردن به قابلمه خورش اضافه کنید.
مرحله ۸: افزودن چاشنیها
در این مرحله می توانید لیمو عمانی ها را به همراه فلفل سیاه ، آبغوره و کمی آب نارنج به قابلمه اضافه کنید. یکی از نکات مهم در این مرحله این است که حتما لیمو عمانی ها را از وسط نصف کنید و تخمه های آن را خارج کنید.
مرحله ۹: تنظیم نمک و آب خورش
تخمه های لیمو عمانی می توانند باعث تلخ شدن طعم خورش ما شوند. توصیه می کنیم نمک را پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت به خورش اضافه کنید زیرا باعث می شود که گوشت دیرتر بپزد. در صورتی که آب خورش کم شده بود می توانید مقداری آب جوش اضافه کنید.
مرحله ۱۰: تنظیم طعم و سرو
در ۱۵ دقیقه پایانی طعم خورش را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک، فلفل سیاه و انواع ادویه های دلخواه خود را اضافه کنید. پس از اینکه خورش به خوبی روغن انداخت، آنرا در ظرف خورشت خوری بکشید و به همراه برنج سرو کنید.
نکات طرز تهیه قورمه سبزی
روغن انداختن قورمه سبزی
یکی از فوت های و فن مهم در تهیه خورش قورمه سبزی این است که کاری کنید که خورش شما به خوبی روغن بیندازد. روغن انداختن قورمه سبزی علاوه بر اینکه ظاهر خورش را زیباتر می کند باعث می شود طعم بهتری را نیز تجربه کنید. نکته اول برای روغن انداختن قورمه سبزی همانطور که در بالا ذکر کردیم سرخ کردن سبزی خورشتی است.
اگر سبزی خورشتی به خوبی سرخ شود خورش شما روغن بیشتری خواهد انداخت. نکته دوم هم این است که پس از اینکه گوشت و لوبیا قرمز پختند یک قطعه کوچک یخ به خورش اضافه کنید که باعث شوک به مواد خورش می شوند و به روغن انداختن خورش کمک می کند.
سبزی مخصوص قورمه سبزی
«سبزی قورمه سبزی» به طور معمول متشکل از تره ، جعفری ، شنبلیله ، گشنیز و اسفناج می باشد که البته این ترکیب در شهرهای مختلف متفاوت است. مثلا در شهرهای جنوبی کشور سبزیجات معطر دیگری مثل سیر سبز و شوید نیز به ترکیب اصلی سبزی قورمه سبزی اضافه می شود.
در استان آذربایجان هم به سبزی قورمه سبزی سبزیجاتی مثل ترخون اضافه می شود که باعث تند و تیزتر شدن طعم خورشت می شود. یکی از نکات مهم در مورد سبزی قورمه سبزی این است که توصیه می شود از شنبلیله به مقدار کم در این خورش استفاده شود زیرا شنبلیله به مقدار زیاد می تواند باعث تاثیر منفی روی طعم و عطر خورش شود.
خرد کردن سبز قورمه سبزی
سبزی قورمه سبزی بر خلاف سبزی دیگر غذاها مثل آش و کوکو باید به طور کامل به صورت ریز خرد شود. دلیل این امر این است که اگر سبزی قورمه سبزی به صورت درشت خرد شود، خورش جا نمی افتد.
در صورتی که می خواهید خورش قورمه سبزی به خوبی روغن بیندازد، حتما باید آنرا به صورت کاملا ریز خرد کنید. اگر از چاقو برای خرد کردن سبزی استفاده می کنید، حتما از یک چاقوی تیز استفاده کنید تا سبز له نشود.
نشانه قورمه سبزی جا افتاده چیست؟
اصلی ترین نشانه یک قورمه سبزی جا افتاده و مجلسی این است که آب و دان قورمه سبزی از هم جدا نباشد. ( یعنی زمانی که قورمه سبزی را در خورش خوری می کشید سبزی ، لوبیا و گوشت قورمه سبزی از آب آن جدا نباشد )
نکته دیگر اینکه وقتی خورش را روی برنج می ریزید نباید آب قورمه سبزی کف بشقاب جمع شود. برای اینکه با این مشکل مواجه نشوید حتما در پایان پخت اجازه دهید آب اضافی قورمه سبزی تبخیر شود و شروع به روغن انداختن بکند سپس آنرا از روی حرارت بردارید و بکشید.
خورشت قورمه سبزی جنوبی
اگر می خواهید قورمه سبزی شما مثل جنوبی ها سیاه و تند و تیز شود باید از سبزی خورشتی که کمی متفاوت تر از سبزی خورشتی معمولی است استفاده کنید. جنوبی ها از سیر سبز و شوید هم در سبزی خورشتی خود استفاده می کنند.
نکته دیگر اینکه باید سبزی را بیشتر از حد معمول سرخ کنید تا کاملا سیاه شود و در آخر هم به یاد داشته باشید که باید از فلفل سیاه و فلفل قرمز فراوان برای تند شدن خورش استفاده کنید چون خورش قورمه سبزی جنوبی به صورت تند سرو می شود.
آموزش های بیشتر!
پس از تجربه طرز تهیه خورش قورمه سبزی، پیشنهاد میکنیم دستورهای دیگر غذاهای سنتی ایرانی را نیز امتحان کنید. «خورش قیمه»، با طعمی متمایز از لیمو عمانی و لپه، «خورش فسنجان» با مزهی شگفتانگیز گردو و رب انار، و همچنین «خورش کرفس» که با عطر کرفس و گوشت، شما را به سفری دلنشین در دنیای غنی آشپزی ایرانی دعوت میکنند.
- منبع :
- ashpaz_bashiha
خورش قورمه سبزی غذای فوقالعاده خوشمزهایه. منتها من دستورتاعمل پختش رو از سایت ویکیدا برداشتم ولی مرسی از سایت خوبتون.
سلام، ممنون لطف از شما
سلام وقتتون بخیر تشکر از سایت و دستور غذاهای عالیتون ، بنده همیشه در فریزر لوبیا پخته و سبزی سرخکرده دارم و نمیتونم همراه گوشت بذارم پزه ، میخواستم بدونم چه موقع به گوشت در حال پخت اضافه کنم که هم لوبیا ها له نشن و هم رنگ سبزی به خوبی خورد گوشتها بره؟
تشکر از راهنمایی و پاسخگویی شما🌷🌷
سلام، وقت شما هم بخیر. خوشحالم که از سایت و دستور غذاها راضی هستید.
برای اضافه کردن لوبیا پخته و سبزی سرخکرده به گوشت در حال پخت، بهتره که اول گوشت رو خوب بپزید تا کاملاً نرم بشه. وقتی گوشت به مرحلهای رسید که تقریباً پخته شده، لوبیا پخته رو اضافه کنید. اینجوری لوبیاها له نمیشن و شکل خودشون رو حفظ میکنن. سبزی رو هم می تونید در همین مرحله اضافه کنید.
امیدوارم این راهنمایی بهتون کمک کنه. موفق باشید! 🌷🌷
سلام ممنونم از توضیحات جامع فقط راجع به قرمه سبزی جنوبی فراموش کردید مهم ترین چاشنی رو بگید!!! آب تمر هندی که خودمون میگیریم از همه چاشنی ها مهم تره. اینجوری که تمر هندی رو داخل اب گرم مثل سس هل میکنیم بعد هسته ها و جدا میکنیم و از صافی رد میکنیم. حتما امتحان کنید عالیه!!!
سلام این مقدار برای چند نفر هست
سلام
برای 4 نفر
سلام..من به قرمه سبزی یک قاشق شنبلیله خشک اضافه میکنم.ودر پایان هم ادویه مخصوص قرمه سبزی میزنم طعمش عالی میشه..
سلام فکر می کنم اصلی ترین مورد رب گوجه هست که اصلا نگفتیم🙂
درباره قرمه سبزی مشهدی بخوام بگم سبزی شو ما با گوشت و لوبیا سرخ می کنیم.
و لیمو عمانی هم با چاقو وسطشو سوراخ می کنیم میاندازیم تو قابلمه.
زردچوبه هم موقع سرخ کردن پیاز بهش اضافه نمیکنیم.
موقعی آب ریختم اضافه می کنیم.
سلام،من یه پدر ۵۴ ساله هستم.۲۰ روزی میشه که همسرم مهاجرت کرده و فعلا من و دو فرزندم اینجا هستیم و من هیچ سابقه آشپزی نداشتم. ولی با دستورالعمل شما قرمه سبزی درست کردم که باعث تعجب و تحسین بقیه شد.بدینوسیله مراتب تشکر و قدردانی خود را اعلام مینمایم🙏🙏🙏🌹
سلام
سپاس از محبت شما.
بسیار عالی بود آموزشتون ونکاتی خوبی را اشاره کردید
با سلام
قرمه سبزی مشهد ،یه سبزی خاصی توش داره که باعث طعم عالی اون میشه این سبزی بصورت پودر خشک شده را از بازار تهیه میکنم شما هم امتحان کنین عالیه
سلام
ممنون از به اشتراک گذاشتن تجربتون.
سلام، لفظ قورمه اشتباهه، صحیحش قرمهسبزیست
سلام
حرف شما درست است، ولی در عرف قورمه سبزی بیشتر استفاده میشود.
سلام و عرض ادب با تشکر از شما
سلام
ممنون از انرژی مثبت شما.
سلام ممنون عالی بود
سلام
تشکر از نظر مثبت شما.
قورمه سبزی مشهدی خیلی متفاوت هم طعم هم بوش عالیههه هر کاری کردم طعم قورمه سبزی مشهدی نمیده رازشون چیه برای این قورمه سبزی ؟؟
سلام
از دوستان مشهدی خواهش میکنیم اگر ترفندی یا مادهای دارند، در نظرات به اشتراک بگذارند.
درود ، ممنون از توضیحات شما ، عالی با تمام جزییات آموزش دادین 👌🏻🤍
سلام
ممنون از نظر مثبت شما.
ممنون عالی بود دستور پخت خورش ها.منکه خیلی راضی بودم.
سلام
ممنون از نظر شما، خوشحالیم که از این آموزش راضی بودید.
سلام خدمت شما.
اولا که تشکر میکنم از راهنمایی تون
دوم اینکه سوال داشتم . من معمولا یادم میره لوبیا رو شب قبل تو آب بذارم. مثلا جداگانه میذارم تو قابلمه ی دیگه بپزه. این ایرادی نداره ؟
سلام
خواهش میکنم. خیر هیچ مشکلی ندارد.
ضمن اینکه خواندن مطلب 👈 پخت سریع حبوبات هم میتواند کمک کننده باشد.
با سلام
طبق دستور شما پخت غذاها رو انجام میدم. خانمم خیلی خوشش اومده میگه عالیییییییی میشه👌
با سلام
ممنون از نظر مثبت شما.
خوشحالیم که مطالب سایت، توقعات شما را برآورده کرده است.
درود .خوبین خسته نباشین.ممنون از شما وسایت بی نظیرتون من تمام غذاهام رو با سایت شما تهیه میکنم.بسیار دقیق توضیح میدن باسپاس از شما موفق وسربلند باشین.❤🌹
با سلام
ممنون از لطف و کامنت مثبت شما.
من با دستور پخت سایت شما در سه ساعت خورش قورمه سبزی رو آماده کردم و این اولین بار هست که قورمهپختم و باید بگم نتیجه عالی بود . ممنون که نکات ریز آشپزی و فوت و فنا رو مختصر و مفید توضیح میدید.
با سلام
ممنون از نظر مثبتتون.
خوشحالیم که به نتیجه دلخواه رسیدید.
سلام، حدود یک ماهه مادرم مسافرت رفته و با دستور پخت شما برای خودم غذا میپزم و خیلی خوب میشه طوری که از نتیجه راضی ام؛ ممنون
سلام دوست عزیز، خیلی خوشحالیم که سایت ما براتون مفید بوده و غذاهای خوشمزه درست کردید. امیدواریم تجربههای بیشتری در آشپزی کسب کنید و مهارتهاتون رو روز به روز بهبود ببخشید.
ممنون با تشکر
یخ رو میشه آخر کار هم اضافه کرد؟
با سلام، بله، مشکلی نیست.
با سلام بسیار از راهنمائی های شما سپاسگذارم
سلام خسته نباشید ممنونم از توضیحات عالی و کامل تون
خیلی ممنون از توضیحات شما نکات ریزی داخل توضیحات بود که الان یاد گرفتم پیروز باشید👊❤
سلام ممنون از زحماتتان. چرا تو غذاها سیر استفاده نمی کنید؟
سلام. ممنون از لطف شما
اضافه کردن سیر اختیاری هست، چون همه افراد نمیپسندند.
خورشتام نسبت ب قبل خوشمزه تر شدن
عالی توضیح دادید اما من فعلا مجردم وکسی ندارم سخت هم گرفتار ،چقدر زمان لازم دارم که هم چه قورمه سبزی اماده کنم،دوساعت وقت برای ۵نفر کافی است
سلام،
ممنون از توجه شما
سعی کنید، قورمه سبزی را از صبح زود بار بگذارید تا کاملا جا بیفتد. البته با 2 ساعت هم می شود ولی نتیجه شاید راضی کننده نباشد.
ممنونم از چی شی❤🙏
ممنون ازتون به خاطر سایت پرمحتوایی که دارید
من قبل از درست کردن عادی ترین غذاها یه بار دستورشو از اینجا چک میکنم چون نکات ریزی که میگید باعث میشه مزه غذاها فوق العاده دل انگیز تر شه🙏☘
با سلام، خوشحالیم که مطالب سایت مورد توجه شما قرار گرفتهاند.
چی شی از من خورشگر بهتری ساخته. بسیار سپاسگزارم ازتون
راستی، خورشت نادرست است و باید گفت خورش. هم شاهنامه و هم دستور زبان گفتۀ من رو گواهی میکنند.
بورز ورز +ش = ورزش
بخور خور+ش = خورش
پیروز باشید
با سلام، ممنون از شما.