طرز تهیه لازانیای گیاهی خوشمزه و مخصوص بدون گوشت
طرز تهیه لازانیای گیاهی
لازانیا یکی از غذاهای مدرن و شیک محسوب می شود که در حالت کلی با گوشت چرخ کرده، سس بشامل و پنیر پیتزا طبخ می گردد. در این دستور، لازانیای گیاهی در نظر گرفته شده است که به جای گوشت چرخ کرده، از بادمجان سرخ شده و گوجه و قارچ استفاده شده است. این غذا را نمی توان به عنوان غذای رژیمی نام برد چون بادمجان روغن فراوان مصرف می کند و پنیر پیتزا هم چربی زیادی دارد. اگر بخواهیم این غذا را به عنوان غذای رژیمی استفاده کنیم. می توان از بادمجان کبابی یا آب پز استفاده کرد. همچنین میزان پینر پیتزای مصرفی را کاهش داد. این غذا بسیار خوشمزه است و برای مهمانی ها می تواند یک غذای شیک و به صرفه، به حساب آید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
لازانیا | 1 بسته |
قارچ | 300 گرم |
ریحان تازه | 50 گرم |
جعفری تازه | 30 گرم |
گوجه فرنگی | 2 عدد |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
پنیر پیتزا | 2 پیمانه |
بادمجان | 2 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
آویشن | به مقدار دلخواه |
مواد لازم سس لازانیا | |
کره | 50 گرم |
آرد سفید | 2 قاشق غذاخوری |
آویشن | 1 قاشق چایخوری |
شیر | 2 پیمانه |
دستور پخت لازانیای گیاهی
مرحله اول
برای تهیه لازانیای گیاهی خوشمزه ابتدا بادمجان ها را شسته و پوست می کنیم. سپس به صورت ورقه های نازک برش داده و سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. قارچ ها را شسته و به صورت ورقه ای خرد می کنیم.
مرحله دوم
سپس یک ماهی تابه دیگر برداشته و روی شعله ملایم قرار می دهیم. کمی روغن می ریزیم و صبر می کنیم تا خوب داغ شود. سپس قارچ ها را اضافه کرده و تفت می دهیم تا طلایی شود. اگر روغن به میزان لازم داغ نشده باشد، قارچ ها آب می اندازد.
مرحله سوم
ریحان و جعفری را شسته و خرد می کنیم. گوجه ها را هم به صورت نگینی خرد کرده و کنار می گذاریم. وقتی قارچ ها خوب سرخ شد، گوجه ها را به آن اضافه کرده کمی تفت می دهیم سپس جعفری و ریحان را هم اضافه کرده و با حرارت ملایم می گذاریم تا کمی پخته شود.
مرحله چهارم
نمک و فلفل سیاه را نیز اضافه کرده و بعد از مخلوط شدن، ماهی تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. در این مرحله باید سس بشامل را تهیه کنیم. ابتدا یک قابلمه کوچک برداشته و کره را داخل آن می اندازیم.
مرحله پنجم
سپس روی شعله ملایم گاز قرار می دهیم تا کره ذوب شود. سپس آرد و آویشن و نمک را به آن اضافه کرده و تفت می دهیم تا بوی خامی آرد گرفته شود. وقتی به میزان لازم تفت خورد، شیر را کم کم به آن اضافه کرده و مرتب هم می زنیم تا گلوله گلوله نشود.
مرحله ششم
سپس انقدر روی حرارت هم می زنیم تا غلیظ شود و به غلظت فرنی برسد. از روی شعله برداشته و کنار می گذاریم. آب را درون یک قابلمه بزرگ جوش آورده و لازانیا ها را به آن اضافه می کنیم. بعد از حدود 10 دقیقه که لازانیا نرم شد آن را آبکش می کنیم.
مرحله هفتم
توجه داشته باشید که اگر از لازانیا نیمه آماده استفاده می شود نیازی به آبکش کردن ندارد و همانطور خشک داخل ظرف چیده می شود. کف ظرف مناسبی را اول کمی چرب می کنیم. سپس یک لایه لازانیا می چینیم.
مرحله هشتم
در این مرحله بادمجان های سرخ شده را به ترتیب روی مواد می چینیم. در ادامه مواد قارچی را به صورا کاملا یکدست روی آن می ریزیم. سپس سس بشامل را روی مواد قارچی ریخته و در آخر پنیر پیتزا می ریزیم.
مرحله نهم
مجددا یک لایه لازانیا، یک لایه بادمجان، یک لایه مخلوط قارچ و گوجه، یک لایه سس بشامل و یک لایه پنیر پیتزا می ریزیم. تا مواد تمام شود. لایه آخر باید لازانیا باشد. روی سطح لازانیا را سس بشامل و پنیر پیتزا ریخته و در آخر، روی ظرف را با فویل می پوشانیم.
مرحله دهم
در مرحله پایانی به مدت 15 دقیقه در فر با دمای 200 درجه سانتی گراد قرار می دهیم. سپس فویل را برداشته و به مدت 10 دقیقه دوباره در فر قرار می دهیم تا به خوبی برشته شود. در پایان به همراه سس دلخواه سرو می کنیم.
- منبع :
- img from adanaz_healthy