خواص شنبلیله برای مو، درمان ریزش، طاسی و شوره!
خواص شنبلیله برای مو شنبلیله، گیاهی با خواص متنوع، در طب سنتی کاربردهای بسیاری دارد. از زمانهای دور، این گیاه در فرهنگهای مختلف، بهخصوص در آشپزی هندی و ایرانی، مورد استفاده قرار …
طرز تهیه کتلت اراکی خوشمزه و ساده با گوشت و سبزیجات
طرز تهیه کتلت اراکی کتلت یکی از غذاهای محبوب و خوشمزه و پرطرفدار محسوب می شود. کتلت اراکی با گوشت چرخ کرده و سیب زمینی تهیه می شود. و در تابه سرخ …
طرز تهیه سالاد انار و گل کلم خوشمزه و مجلسی رستورانی
طرز تهیه سالاد انار و گل کلم سالاد انار و گل کلم یکی از انواع سالادهای خوشمزه و مجلسی بین المللی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این سالاد خوشمزه …
طرز تهیه حلوا نثار خوشمزه و زعفرانی به روش سنتی ارومیه
طرز تهیه حلوا نثار
حلوا نثار یکی از انواع حلواهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که در شهرهای مختلف با روش های متنوعی تهیه می شود. اصالت این حلوای خوشمزه متعلق به ارومیه می باشد و یکی از معروف ترین حلواهای این شهر محسوب می شود. این حلوای خوشمزه مانند دیگر حلواها تهیه نمی شود و تقریبا شبیه به شیرینی می باشد. از این حلوای خوشرنگ و مجلسی بیشتر در مراسم های مذهبی و پخش به صورت خیرات و نذری استفاده می شود. دلیل اینکه نام این حلوا را نثار گذاشته اند این است که در ارومیه به پودر قند نثار می گویند و به همین دلیل در این شهر این حلوا را با نام نثار می شناسند، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم حلوای نثار | |
آرد سفید | 2 کیلوگرم |
پودر قند | 1 کیلوگرم |
روغن جامد | 1 کیلوگرم |
عسل | 1 استکان |
گلاب و زعفران | به مقدار دلخواه |
کره | 100 گرم |
دستور پخت حلوا نثار
مرحله اول
برای تهیه حلوای نثار ارومیه ای ابتدا گلاب و زعفران را داخل شیرجوش می ریزیم و روی حرارت کتری قرار می دهیم تا دم بکشند.روغن را داخل قابلمه ای می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا داغ شود.
مرحله دوم
آرد را سه مرتبه الک می کنیم و به روغن اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم به مدت تقریبا 30 دقیقه تا بوی خامی آن گرفته شود(رنگ آن عوض نشود)بعد شعله را خاموش می کنیم و پودر قند (نثار) را مانند آرد سه مرتبه از الک رد می کنیم
مرحله سوم
سپس اضافه می کنیم و با دست خوب مواد را ورز می دهیم زیرا این مرحله ورز دادن در کیفیک حلوا بسیار حائز اهمیت است.آنوقت کره را می افزاییم و مواد را تفت می دهیم تا کره ذوب شود و بعد مخلوط گلاب و زعفران را اضافه می کنیم
مرحله چهارم
در این مرحله مواد را مجددا با دست ورز می دهیم. اگر حلوا منسجم شده بود و زمانیکه با دست کمی از آن را بر می داشتیم از هممتلاشی نمی شد و کاملا بافت منسجمی داشت یعنی مقدار گلاب مناسب بوده است
مرحله پنجم
ولی اگر منسجم نبود کمی گلاب کم کم اضافه کنید و با پشت قاشق(به دلیل داغ بودن خمیر)مواد را در حد مخلوط شدن ترکیب می کنیم تا به خورد یکدیگر بروند.زیاد ورز دادن باعث به روغن افتادن می شود.
مرحله ششم
سپس عسل را می افزاییم و با مواد مخلوط می کنیم و مایه را کف سینی می ریزیم و پهن می کنیم و با پشت قاشق سطح روی آن را صاف می کنیم و با چاقو به صورت لوزی یا هر مدلی که تمایل دارید برش بزنید.
مرحله هفتم
در این مرحله حلواهای برش زده شده را در ظرف مورد نظرتان قرار دهید و با انواع مغزجات پودر شده روی حلواها را تزئین می کنیم.برای مجلسی تر شدن حلوا می توانیم آنرا با کاتر های طرح دار قالب بزنیم. نوش جان
- منبع :
- img from ffatemeh.hsn