طرز تهیه یخنی پلو خوشمزه پلو کشمیری به روش افغانستان
طرز تهیه یخنی پلو
یخنی پلو یکی از انواع غذذاهای خوشمزه و بسیار پر طرفدار کشور افغانستان است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. نام دیگر این غذای خوشمزه پلو کشمیری می باشد و شباهت زیادی به غذاهایی مثل دمپختک دارد. در دستور اصلی یخنی پلو از گوشت قرمز استفاده می شود، اما اگر به هر دلیلی مایل نیستید از گوشت قرمز استفاده کنید، توصیه می کنیم این غذاهای خوشمزه را با گوشت سفید مانند گوشت مرغ یا بلدرچین درست کنید. در صورتی که بخواهیم از این غذا برای مجالس و مهمانی های خود استفادکنیم، می توانیم یخنی پلو را به صورت تک نفره مانند ته چین نیز درست کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج | 3 پیمانه |
پیاز | 3 عدد |
ماست | دو سوم پیمانه |
پیاز | 3 عدد |
پوره سیر | 1 قاشق چایخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
هل | 2 عدد |
زیره | 1 قاشق چایخوری |
فلفل سبز | 2 عدد |
گوشت | 500 گرم |
مواد لازم برای پخت گوشت | |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
هویج | 1 عدد |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه | به مقدار کافی |
دستور پخت یخنی پلو
مرحله اول
برای تهیه یخنی پلو ابتدا پیاز (۱عدد) و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم. هویج را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت مکعبی خرد می کنیم.
مرحله دوم
گوشت را داخل قابلمه ای قرار می دهیم و روی حرارت ملایم می گذاریم و کمی تفت می دهیم و پیاز و سیر و هویج خرد شده را به آن اضافه می کنیم و و کمی نمک و فلفل نیز روی مواد می ریزیم و آن ها را مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
سپس به اندازه ای آب اضافه می کنیم که تا یک بند انگشت روی سطح گوشت را بپوشاند و درب آن را می گذایم و صبر می کنیم تا به مدت تقریبا ۴ ساعت ( البته بسته به نوع گوشت که گوسفندی باشد یا گوساله ) بپزد.
مرحله چهارم
سپس گوشت را با مواد داخل آن اعم از هویج،سیر و پیاز از صافی رد می کنیم و گوشت ها را در بشقابی می گذاریم و هویج های پخته را نیز کنار می گذاریم و مخلوط سیر و پیاز را له می کنیم و به آب آبگوشت اضافه می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
حدودا 3 الی 4 حبه سیر را پوست می گیریم و می شوییم و رنده می کنیم تا به اندازه 1 قاشق چایخوری بما پوره سیر بدهد و کنار می گذاریم. 3 عدد پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.
مرحله ششم
حالا قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم و ۲ قاشق روغن حیوانی داخل آن می ریزیم و پیازها را تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد اجازه می دهیم تا طلایی و سرخ شوند.بعد گوشت های پخته شده را به آن اضافه می کنیم و 5 دقیقه تفت می دهیم.
مرحله هفتم
آنوقت پوره سیر را به همراه چوب دارچین، فلفل سبز و در صورت تمایل زیره و هل به مواد می افزاییم و تفت می دهیم و بعد هویج های پخته شده را نیز همراه با ماست در این مرحله اضافه می کنیمو همگی مواد را خوب زیر و رو می کنیم.
مرحله هشتم
سپس 5 دقیقه مواد را به صورت متداوم تفت می دهیم. در آخر آبگوشت را با مخلوط سیرو پیاز را داخل مواد می ریزیم و حرارت را ملایم می کنیم تا به جوش بیاید و برنج را می شوییم و آب آن را بیرون می ریزیم.
مرحله نهم
سپس خود برنج را به مواد اضافه می کنیم. اگر آب آبگوشت کافی نبود برای جوشیدن برنج می توانید کمی آب جوش نیز به مواد اضافه کنید. پس از آماده کردن مواد منتظر می مانیم تا آب برنج تبخیر شود و بعد برنج را با مواد داخلش دم می اندازیم.
مرحله دهم
حالا صبر می کنیم تا یخنی پلو ما به طور کامل پخته شود و برنج به خوبی دم بکشد. زمانی که غذا آماده شد پلو را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم و مخلفات گوشت را روی آن می چینیم و نوش جان کنید.
- منبع :
- img from leyli_sweet_home