طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای خوشمزه به روش رستورانی
طرز تهیه لوبیا پلو با گوشت تکه ای
لوبیا پلو با گوشت تکه ای یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. ما ایرانی ها معمولا لوبیا پلو را با گوشت چرخ کرده درست می کنیم که به همین دلیل گوشت چرخ کرده در لوبیا پلو پخش می شود و نمی توانیم گوشت را در غذا مشاهده کنیم. در صورتی که بخواهیم لوبیا پلو را به صورت مجلسی تر به روش رستورانی درست کنیم بهتر است از گوشت تکه ای استفاده کنیم. این کار علاوه بر اینکه باعث می شود لوبیا پلو شیک تر و مجلسی تر شود، به بهتر شدن طعم آن نیز کمک می کند. در رستوران ها و هتل ها معمولا لوبیا پلو با گوشت تکه ای تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
پیاز | 1 عدد درشت |
گوشت خورشتی | 200 تا 300 گرم |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری سرپُر |
لوبیا سبز | 2 پیمانه |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
چوب دارچین | 1 تکه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و فلفل قرمز | به مقدار کافی |
روغن و کره | به مقدار کافی |
دستور پخت لوبیا پلو تکه ای
مرحله اول
برای تهیه لوبیا پلو تکه ای رستورانی ابتدا برنج را نسبت به نوع آن بین 30 دقیقه تا 3 ساعت با آب ولرم و 1 قاشق چایخوری نمک می خیسانیم. در ادامه گوشت را می شوییم، سپس به صورت قیمه ای ریز خرد می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله پیاز را به صورت نگینی ریز خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه پیاز را به قابلمه اضافه کرده و به خوبی تفت می دهیم تا سبک شود.
مرحله سوم
حالا مقداری زردچوبه، فلفل سیاه و فلفل قرمز اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا پیاز با ادویه ها ترکیب شود. در ادامه گوشت را به قابلمه اضافه می کنیم و در حدی تفت می دهیم که رنگ گوشت تغییر کند.
مرحله چهارم
در این مرحله رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ رب گوجه فرنگی باز شود، سپس چوب دارچین را اضافه می کنیم. در ادامه کمی مواد را تفت می دهیم تا عطر دارچین بلند شود.
مرحله پنجم
حالا یک و نیم لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم، سپس حرارت زیر قابلمه را زیاد می کنیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، حرارت زیر قابلمه را ملایمتر می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم.
مرحله ششم
پس از اینکه گوشت به طور کامل پخت و آب درون قابلمه تقریبا کشیده شد، چوب دارچین را از قابلمه خارج می کنیم، سپس لوبیا سبز را به صورت تکه های 1 سانتی متری خرد می کنیم و پس از شستشو به قابلمه اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حالا به مقدار دلخواه نمک اضافه می کنیم و کمی مواد را تفت می دهیم تا با هم یکدست شوند. پس از اینکه لوبیا سبز کمی سرخ شد، زعفران دم کرده را اضافه می کنیم و پس از مخلوط کردن قابلمه را از روی حرارت کنار می گذاریم.
مرحله هشتم
در این مرحله یک قابلمه مناسب را تا نیمه آب پر می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا آب سریعتر به جوش بیاید. پس از اینکه آب به نقطه جوش رسید، 1 قاشق چایخوری نمک و 1 قاشق غذاخوری روغن مایع اضافه می کنیم.
مرحله نهم
حالا برنج خیسانده شده را به قابلمه اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم تا دانه های برنج به هم نچسبند. حدود 7 تا 10 دقیقه زمان برای پخت اولیه برنج کافی است، پس از اینکه دانه های برنج نرم و مغزشان سفت بود، برنج را آبکشی می کنیم.
مرحله دهم
حالا قابلمه ای که برای پخت لوبیا پلو در نظر گرفته ایم را روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه برای ته دیگ به سلیقه خود از سیب زمینی اسلایس شده یا نان لواش استفاده می کنیم.
مرحله یازدهم
ر این مرحله مقداری برنج روی ته دیگ می ریزیم، سپس مقداری از مخلوط گوشت و لوبیا سبز اضافه می کنیم. به همین ترتیب مواد را به صورت لایه ای داخل قابلمه می ریزیم و یک دم کنی روی درب قابلمه قرار می دهیم.
مرحله دوازدهم
حدودا 45 دقیقه تا 1 ساعت زمان برای دم کشیدن لویبا پلو نیاز است. پس از اینکه لوبیا پلو دم کشید، انرا به آرامی درون قابلمه مخلوط می کنیم تا تمام برنج زعفرانی شود، سپس داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم و سرو می کنیم.
- منبع :
- img from ramina.fakher