طرز تهیه بلدرچین شکم پر خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی
طرز تهیه بلدرچین شکم پر
بلدرچین شکم پر یکی از انواع غذاهای خوشمزه بین المللی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. غذاهایی که معمولا به صورت شکم پر تهیه می شوند از غذاهای مجلسی و لاکچری محسوب می شوند که بیشتر مواقع در مجالس و مهمانی های مهم تهیه می شوند. این غذای خوشمزه را می توانیم به سلیقه خود و نسبت به ذائقه خود و خانواده شخصی سازی کنیم، یعنی اینکه می توانیم موادی که برای پر کردن شکم بلدرچین استفاده می شود را تغییر دهیم و از مواد غذایی استفاده کنیم که احساس می کنیم طعم بهتری به بلدرچین خواهند داد. گوشت بلدرچین خواص بسیار برای بدن دارد و توصیه می کنیم حتما این غذای خوشمزه را با درست کنید، برای مشاهده این آموزش آشپزی مجلسی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
بلدرچین | 4 عدد |
قارچ | 100 گرم |
پیاز | 1 عدد درشت |
تره فرنگی | 1 ساقه |
جعفری | 1 دسته |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
تخم مرغ | 1 عدد |
سیر | 4 حبه |
برنج | 1 پیمانه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
دستور پخت بلدرچین شکم پر
مرحله اول
برای تهیه بلدرچین شکم پر مجلسی ابتدا بلدرچین ها را می شوییم و داخل کاسه ای آب می ریزیم و به آن نمک اضافه می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم و بلدرچین ها را داخل آن قرار می دهیم تا به مدت 2 ساعت استراحت کنند.
مرحله دوم
سپس باقی مواد را آماده می کنیم.تره فرنگی و جعفری را می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز خرد می کنیم و یک گوشه تخته آن ها را قرار می دهیم.قارچ ها را پوست می گیریم و می شوییم و یا با دستمال نمدار تمیز می کنیم.
مرحله سوم
سپس سریع آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم.تابه ای را روی حرارت کم قرار می دهیم و اجازه می دهیم تا کمی داغ شود و قارچ ها را داخل آن می ریزیم و تفت کمی دهیم و صبر می کنیم تا کمی نرم شوند.
مرحله چهارم
پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه ریز به صورت نگینی خرد می کنیم و به قارچ ها اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا نرم و سبک شوند و از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
در این مرحله داخل قابلمه ای کوچک آب می ریزیم و کمی نمک به آن اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا زود به جوش بیاید و برنج را می شوییم و زمانیکه آب در حال جوشیدن بود به آن اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حدودا 7 دقیقه بعد یک دانه از برنج را لای دندان قرار می دهیم و اگر اطراف آن نرم و مغزش کمی سفت بود برنج را آبکش می کنیم و به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و با قاشق کاملا مواد را زیر و رو می کنیم و کف قابلمه روغن می ریزیم
مرحله هفتم
سپس با کفگیر ترکیب برنج را داخل آن می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا مخلوط برنج ،قارچ و سبزی ها دم بکشد. پس از گذشت 2 ساعت بلدرچین ها را از داخل آب و نمک بیرون می آوریم و در آبکشی قرار می دهیم.
مرحله هشتم
سپس روی آن ها آب می گیریم و کنار می گذاریم تا آب اضافه آن ها خارج شود و بعد با دستمال کاملا بلدرچین ها را خشک می کنیم و کره آب شده و روغن زیتون و هر نوع ادویه ای که تمایل داریم را به این ترکیب اضافه می کنیم.
مرحله نهم
حالا فرچه را داخل این ترکیب می زنیم و کمی مخلوط می کنیم و بعد داخل بلدرچین ها می کشیم تا کاملا آغشته به این مواد شده و مزه دار شوند. در ادامه پاهای بلدرچین ها را روی هم قرار می دهیم و با خلال دندان فیکس می کنیم.
مرحله دهم
در این مرحله تابه ای متناسب با حجم بلدرچین روی حرارت کم قرار می دهیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن داغ شود، سپس بلدرچین ها را داخل آن آرام قرار می دهیم تا سرخ شوند.
مرحله یازدهم
سینی فر را بیرون می آرویم و فر را روشن می کنیم و روی 100 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا به مدت 10 دقیقه گرم شود.کف سینی را چرب می کنیم و بلدرچین ها را داخل آن می چینیم و تخم بلدرچین را می شکنیم.
مرحله دوازدهم
سپس قلمو را داخل آن می زنیم تا کاملا آغشته به آن شود و بعد قلمو را روی بلدرچین ها می کشیم و سینی محتوی بلدرچین ها را داخل فر قرار می دهیم تا به مدت 30 دقیقه با همان دمای 100 درجه سانتیگراد سوخاری و برشته شود.
مواد لازم سس تای | |
فلفل قرمز تند | 500 گرم |
سیر | 3 حبه |
سرکه سفید | 3 فنجان |
شکر | 3 فنجان |
دستور تهیه سس تای
مرحله اول
برای تهیه سس تای ابتدا 100 گرم فلفل قرمز تند را داخل غذاساز می ریزیم و پودر شده تحویل می گیریم. باقی مانده فلفل قرمزها را از وسط نصف می کنیم و تخم های آن را بیرون می آوریم و خرد می کنیم و داخل پارچ غذاساز می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و با دستمال خشک می کنیم و داخل غذاساز می ریزیم.250 گرم از سرکه سفید را به مواد اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا در غذاساز کاملا پوره و مخلوط شوند.
مرحله سوم
سپس مواد پوره شده را داخل قابلمه ای می ریزیم و باقی مانده سرکه سفید را به همراه شکر به آن اضافه می کنیم و قابلمه را روی حرارت کم قرار می دهیم و با قاشق مواد را هم می زنیم تا شکر کاملا حل شود.
مرحله چهارم
بعد حرارت را کمی زیادتر می کنیم تا مواد به جوش بیاید، پس از اینکه مواد به نقطه جوشید رسیدند حرارت را کم می کنیم تا به مدت 30 الی 40 دقیقه سس بجوشد و به غلظت مناسب و مورد نظرمان برسد.
مرحله پنجم
سس تای که به قوام شبیه به فرنی رسید تقریبا آماده است. پش از اینکه سس آماده شد، آنرا از روی حرارت بر می داریم و همچنان هم می زنیم تا کمی خنک شود، سپس آنرا کنار می گذاریم و به سراغ سرو بلدرچین می رویم.
مرحله ششم
پس از اینکه بلدرچین آماده شد، آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم، سپس خلال دندان های موجود در پاهای بلدرچین را خارج می کنیم. در پایان مقداری از سس را به دلخواه روی بلدرچین می ریزیم و باقی سس را در کنار بلدرچین سرو می کنیم.
- منبع :
- img from farhad.chef