طرز تهیه بریانی اصفهان خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

طرز تهیه بریانی اصفهان خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی

طرز تهیه بریانی اصفهان بریانی اصفهان یکی از انواع غذاهای محبوب و خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به اصفهان می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی اصفهانی در ادامه با …

طرز تهیه جوجه ترش خوشمزه و ساده به روش اصیل مازندرانی

طرز تهیه جوجه ترش خوشمزه و ساده به روش اصیل مازندرانی

طرز تهیه جوجه ترش جوجه ترش یکی از انواع غذاهای بسیار محبوب و پر طرفدار استان های گیلان و مازندران می باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی شمالی در ادامه با چی …

طرز تهیه لازانیا خوشمزه و مخصوص ایتالیایی به روش رستورانی

طرز تهیه لازانیا خوشمزه و مخصوص ایتالیایی به روش رستورانی

طرز تهیه لازانیا لازانیا نوعی پاستای ورقه ای بسیار محبوب و پرطرفدار در سراسر جهان محسوب می شود که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. دستور اصلی لازانیا با موادی مانند گوشت …

طرز تهیه مرغ شکم پر

طرز تهیه مرغ شکم پر در دیگ خاور خانوم در فر با رب انار در فر شمالی رزا منتظمی در تنور با فویل در آتش با انار دون مشهدی با بنه

مرغ شکم پر یکی از غذاهای مجلسی و بسیار خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی پخته می شود. این غذای خوشمزه تقریبا در تمام شهرهای کشور با یک روش یکسان تهیه می شود، البته مواد داخل شکم مرغ و طعم دهنده آن متفاوت هستند، برای مشاهده آموزش آشپزی مجلسی و مرحله به مرحله طرز تهیه مرغ شکم پر در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ متوسط۱ عدد
سبزیجات معطر۲۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
مغز گردونصف لیوان
سیر۳ حبه
رب گوجه فرنگی۱ قاشق غذاخوری
رب انار۵ قاشق غذاخوری
کشمش۲ قاشق غذاخوری
زرشک۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده۱ قاشق غذاخوری
آب لیمو ترش۱ قاشق غذاخوری
دارچیننصف قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقداری کافی
روغن و زردچوبهبه مقدار کافی

طرز تهیه مرغ شکم پر

مرحله اول

ابتدا پیاز ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد می کنیم، سپس به همراه مقداری روغن در یک تایه مناسب تفت می دهیم تا زمانی که پیازها سبک و طلایی شوند. در ادامه مقداری زردچوبه و فلفل سیاه به پیاز ها اضافه می کنیم.

مرحله دوم

در همین حین سبزیجات معطر که ترکیبی از جعفری، گشنیز، شنبلیله و پونه هستند را به صورت ساطوری خرد کرده و به تابه اضافه می کنیم. حرارت زیر تابه باید کاملا ملایم باشد، تفت دادن را تا جایی ادامه می دهیم که آب سبزیجات تبخیر شود و رنگ شان تغییر کند.

مرحله سوم

پس از تغییر رنگ سبزیجات گردوها را خرد می کنیم و به همراه کشمش، زرشک، ۲ عدد سیر خرد شده و زعفران دم کرده به تابه اضافه می کنیم و چند دقیقه دیگر مواد را تفت می دهیم تا به صورت یکدست با هم ترکیب شوند.

مرحله چهارم

پس از ترکیب شدن مواد رب گوجه فرنگی را به همراه رب انار و آب لیمو ترش اضافمی کنیم. در این مرحله می توانیم مواد طعم دهنده مورد سلیقه خود مثل آلو بخارا را نیز به مواد اضافه می کنیم. پس از ۵ دقیقه تفت دادن تابه را از روی حرارت بر می داریم.

مرحله پنجم

حالا به شراغ می رویم و پس از شستشو و تمیز کردن مرغ باید آنرا طعم دار کنیم. توجه داشته باشید که هنگام تمیز کردن مرغ، به هیچ وجه پوست آنرا جدا نکنید. حالا در یک کاسه کوچک سیر باقیمانده را رنده می کنیم.

مرحله ششم

سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، دارچین و رپهر ادویه دیگری که دوست داریم را به سیر اضافه می کنیم و با هم به خوبی ترکیب می کنیم. حالا ترکیب این مواد را روی تمامی قسمت های داخلی و خارجی بدن مرغ ماساژ می دهیم تا به خوبی طعم بگیرد.

مرحله هفتم

پس از اینکه کار طعم دهدی به مرغ به پایان رسید مخلوط مواد تفت داده شده را داخل شکم مرغ قرار می دهیم، سپس مرغ را داخل یک فویل آلومینیومی ضخیم می پیچانیم به صرتی که مواد از بدن مرغ خارج نشود و فویل هم سوراخ نشود.

مرحله هشتم

حالا مرغ را داخل ذغال سرخ قرار می دهیم و روی آنرا نیز با ذغال می پوشانیم تا با چربی بدن خودش سرخ شود. حدود ۴۰ دقیقه زمان نیاز است تا مرغ به طور کامل پخته شود. در صورت تمایل می توانید مرغ شکم پر را در فر هم درست کنید.

مرحله نهم

برای پختن مرغ شکم پر در فر باید داخل یک ظرف مناسب مقداری هویج، سیب زمینی و پیاز را به صورت درشت خرد کنید سپس مرغ را روی سبزیجات قرار دهید و نصف استکان آب هم داخل ظرف بریزید. ظرف را به مدت ۲:۳۰ تا ۴ ساعت در فر با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار دهید تا مرغ به طور کامل بپزد.

مرحله دهم

اگر تمایل دارید مرغ را با فویل در فر درست کنید کافیست به روش ذغالی مرغ را داخل فویل بپیچید، سپس فر را با درجه ۲۲۰ درجه سانتیگراد روشن کنید، حدودا یک ساعت بعد مرغ را از فویل خارج کرده و روی آن مخلوط کره و زعفران بزنید تا مرغ خشک نشود.

مرحله یازدهم

برای پختن مرغ شکم پر در قابلمه یا دیگ هم مانند قرار دادن در فر مقداری سبزیجات مثل هویج، سیب زمینی و پیاز را به صورت درشت خرد کرده و کف قابلمه بریزید، سپس نصف استکان آب بریزید و مرغ را روی سبزیجات قرار دهید.

مرحله دوازدهم

درب قابلمه را ببندید تا مرغ با حرارت بخار آب بپزد. زمان پخت مرغ با این روش حدود ۲ ساعت است. برای لذیذتر شدن مرغ شکم پر حتما مقداری کره ذوب شده و زعفران دم کرده را مخلوط کنید و روی گوشت مرغ بمالید تا هم مرغ رنگ بگیرد هم لذیذتر شود.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 28 تیر 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.