طرز تهیه شامی رشتی خوشمزه و مخصوص با گوشت چرخ کرده
طرز تهیه شامی رشتی
شامی رشتی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه هم مانند دیگر غذاهای اصیل رشتی طعمی مایل به ترش دارد و به کسانی که عاشق غذاهای شمالی هستند، توصیه می کنیم حتما این شامی خوشمزه را درست کنند. از مهم ترین طعم دهنده هایی که برای تهیه این غذای خوشمزه استفاده می شود می توان به آب نارنج و سماق قرمز اشاره کرد. البته در برخی دستورها از رب انار هم استفاده می شود که سلیقه ای است و در صورت تمایل می توانیم کمی رب انار هم به مایه شامی اضافه کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی رشتی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 2 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد متوسط |
سیر | 1 حبه |
روغن زیتون | 1 قاشق غذاخوری |
آب نارنج | 2 تا 3 قاشق غذاخوری |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
سماق | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
فلفل قرمز و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت شامی رشتی
مرحله اول
برای تهیه شامی رشتی خوشمزه ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم، سپس با دست آب اضافی اش را می گیریم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز آب گرفته داخل یک کاسه مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله سیر را رنده می کنیم و به همراه آب نارنج، روغن زیتون، سماق قرمز و مقداری نمک، فلفل سیاه و فلفل قرمز به کاسه اضافه می کنیم و با دست مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند.
مرحله سوم
همانطور که در ابتدای آموزش اشاره کردیم، در صورت تمایل می توانیم کمی رب انار ترش نیز به مایه شامی اضافه کنیم، که سلیقه ای می باشد و هر کس می تواند نسبت به ذلئقه خود اقدام کند.
مرحله چهارم
پس از اینکه مایه کتلت به خوبی منسجم شد، درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت حداقل 2 ساعت در یخچال قرار می دهیم تا طعم مواد با هم تلفیق شود و به اصطلاح عامیانه تر مایه کتلت بیات شود.
مرحله پنجم
البته بهتر است مایه شامی را از شب قبل درست کنیم و در یخچال قرار دهیم تا در پایان شامی خوشمزه تر و پفکی تری داشته باشیم. پس از اینکه مایه شامی به خوبی استراحت کرد، کاسه را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله ششم
حالا یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم، پس از اینکه روغن به خوبی داغ شد به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و با دست آنرا به صورت دایره ای یا بیضی شکل می دهیم.
مرحله هفتم
در این مرحله شامی ها را به آرامی داخل روغن داغ می اندازیم و اجازه می دهیم سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت شامی ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز به خوبی سرخ شود.
مرحله هشتم
در پایان شامی ها را روی دستمال حوله ای قرار می دهیم تا روغن اضافی شان گرفته شود، سپس به همراه گوجه فرنگی سرخ شده داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم و به همراه نان یا برنج سرو می کنیم.
مرحله نهم
در صورت تمایل می توانیم این شامی را در فر هم درست کنیم، برای این منظور فر را با دمای 200 درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به طور کامل گرم شود، سپس کتلت ها را داخل سینی فر می چینیم.
مرحله دهم
نکته مهم در مورد درست کردن شامی رشتی در فر این است که باید از قبل 3 قاشق غذاخوری روغن زیتون به مایه شامی اضافه کنیم. در ادامه سینی فر را به مدت 30 تا 45 دقیقه درون فر قرار می دهیم تا شامی ها بپزند.
- منبع :
- img from fatemeh0ghasemi