طرز تهیه املت هندی خوشمزه و مخصوص با قارچ و گرام ماسالا
طرز تهیه املت هندی
املت هندی یکی از انواع املت های خوشمزه بین المللی است که با مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. همانطور که مطمئنا می دانید غذاهای هندی تند و تیز تر از غذاهای دیگر کشورها می باشد و به همین دلیل از ادویه ها و طعم های زیاد در تهیه این املت خوشمزه استفاده می شود. این املت را می توانیم به سلیقه خود شخصی سازی کنیم و از مواد غذایی که دوست داریم در آن استفاده کنیم، مثلا می توانیم به جای استفاده از قارچ از فلفل دلمه ای یا دیگر سبزیجات استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی هندی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
تخم مرغ | ۶ عدد |
قارچ | ۳۰۰ گرم |
گوجه فرنگی | ۵۰۰ گرم |
رب گوجه فرنگی | ۱ قاشق غذاخوری |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
سیر | ۴ حبه |
زنجبیل | ½ قاشق مرباخوری |
گرام ماسالا یا ادویه کاری | ½ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
روغن یا رکه | به مقدار کافی |
دستور پخت املت هندی
مرحله اول
برای تهیه املت هندی خوشمزه ابتدا پوست قارچ ها را می گیریم و آبکش می کنیم و روی تخته آشپزخانه خرد می کنیم و کنار می گذرایم. پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم، سپس روی تخته آشپزخانه پیاز را نگینی خرد می کنیم.
مرحله دوم
پیاز خرد شده را یک گوشه تخته قرار می دهیم و سیرها را رنده ریز می کنیم. در ادامه گوجه فرنگی ها را می شوییم و پوست می گیریم و رنده ریز می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه داخل تابه ای ۲ قاشق روغن مایع می ریزیم.
مرحله سوم
در این مرحله قارچ ها را داخل تابه می ریزیم، سپس تابه را روی حرارت زیاد قرار می دهیم تا قارچ ها آب نیندازند و مداوم به مدت ۷ دقیقه تفت می دهیم و بعد قارچ های تفت خورده را در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم.
مرحله چهارم
سپس داخل همان تابه دو قاشق غذاخوری کره و دو قاشق غذاخوری روغن مایع می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم و پیازهای خرد شده را داخل ان می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد اجازه می دهیم تا سرخ و طلایی شوند.
مرحله پنجم
سپس سیر رنده شده، زنجبیل، ادویه گرام ماسالا یا پودر کاری را به پیاز اضافه می کنیم و حدودا ۲ دقیقه مواد را تفت می دهیم تا عطر ادویه ها پخش شود، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و ۱ دقیقه تفت می دهیم.
مرحله ششم
حالا بلافاصله گوجه فرنگی های رنده شده را نیز به مواد می افزاییم و کمی تفت می دهیم تا بادیگر مواد یکدست شوند، سپس تامل می کنیم تا آب گوجه ها بخار شود. البته گه گاه مواد را تفت می دهیم تا به تابه نچسبند.
مرحله هفتم
پس از تبخیر شدن آب گوجه فرنگی ها، قارچ های تفت داده را بدون آب داخل بشقاب به مواد اضافه می کنیم و همگی مواد را مخلوط می کنیم و زمانیکه مایه ما به قل قل افتاد تخم مرغ ها را در پیاله ای یکی یکی می شکنیم.
مرحله هشتم
سپس در صورت سالم بودن در کاسه ای می ریزیم و همگی آن ها را با چنگال هم می زنیم و به مایه غذا اضافه می کنیم و نمک و فلفل نیز روی مواد می پاشیم (فلفل املت باید زیاد باشد تا تند شود) و همگی مواد را زیر و رو می کنیم تا کاملا تخم مرغ ها با دیگر مواد مخلوط شود.
مرحله نهم
سپس در صورت تمایل کمی گشنیز یا جعفری خرد شده نیز به املت اضافه می کنیم و مداوم املت را تفت می دهیم تا کاملا پخته و سفت شود. املت هندی پخته شده را در بشقابی می ریزیم و با نان و سبزی تازه نوش جان کنید.
نکات تهیه املت هندی
ادویه گرام ماسلا
این ادویه یکی از پر مصرف ترین ادویه های موجود در کشور هند است که به عنوان یک ادویه ترکیبی در سراسر جهان شناخته می شود. برای تهیه این ادویه خوش عطر در منزل به صورت کاملا اورگانیک به آموزش زیر مراجعه نمایید.
نان مخصوص املت هندی
همانطور که مطمئنا می دانید بهترین نان در کنار املت برای ما ایرانی ها نان بربری است. البته در کنار این املت می توانیم از نان تافتون هم که شباهت زیادی به نان های هندی دارد استفاده کنیم. برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان بربری و تافتون به مطالب زیر مراجعه نمایید.
- منبع :
- img from masivalizadeh