طرز تهیه حلوای لبو خوشمزه یک دسر مجلسی برای شب یلدا
طرز تهیه حلوای لبو
حلوای لبو یکی از انواع حلواهای خوشمزه ایرانی است که معمولا برای شب یلدا بلندترین شب سال تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم حلوای لبو | |
آرد سفید | ۱ لیوان |
پوره لبوی پخته شده | ۱ لیوان |
آب لبو | ۱ لیوان |
شکر | ۱ لیوان |
روغن مایع | ½ لیوان |
کره | ۵۰ گرم |
گلاب | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
پودر گل سرخ | ½ قاشق چایخوری |
دستور پخت حلوای لبو
مرحله اول
برای تهیه حلوای لبوی خوشمزه ابتدا شکر را به همراه آب لبو داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا شکر به طور کامل حل شود. توجه داشته باشید که شربت نباید به نقطه جوش برسد و قل بخورد.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را داخل یک تابه مناسب می ریزیم، سپس تابه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و حدود ۱۵ دقیقه آرد را تفت می دهیم تا طعم و بوی خامی آرد گرفته شود، البته حین تفت دادن باید مراقب باشیم که رنگ آرد به هیچ وجه تغییر نکند.
مرحله سوم
در صورتی که رنگ آرد تغییر کند و مایل به قهوه ای شود، باعث بد رنگ شدن حلوا می باشد، پس این نکته را حتما رعایت کنید. پس از اینکه عطر پختگی آرد بلند شد، آرد را الک می کنیم، سپس مجددا به تابه باز می گردانیم.
مرحله چهارم
در این مرحله کره و روغن مایع را به آرد اضافه می کنیم و آرد را کمی تفت می دهیم تا با کره و روغن یکدست شود. در ادامه پودر هل را به همراه پودر گل سرخ اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا از حالت خامی خارج شوند.
مرحله پنجم
در این مرحله پوره لبو را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا با دیگر مواد مخلوط شود. در ادامه شربت آب لبو را اضافه می کنیم و به صورت مداوم مواد را مخلوط می کنیم تا حلوا آماده شود. در همین حین گلاب را نیز اضافه می کنیم.
مرحله ششم
هم زدن مواد را باید تا زمانی که حلوا به صورت گهواره ای از دیواره های تابه جدا شود ادامه دهیم. حالا اجازه می دهیم که حلوا از داغی بیفتد، سپس به سلیقه خود آنرا به صورت ساده یا با قیف و ماسوره داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم.
- منبع :
- img from luxury_cooking_schooll