طرز تهیه لوز بادام خانگی خوشمزه و سنتی به روش تبریزی

طرز تهیه لوز بادام

طرز تهیه شیرینی لوز بادام زمینی درختی شیرین تبریزی شیرینی لوز قندی یزدی تفرشی دو رنگ

لوز بادام یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورها و مواد بسیار متنوعی تهیه می شود. لوز بادام یکی از معروف ترین شیرینی ها لوز می باشد و به همین دلیل در برخی شهرهای کشور به عنوان سوغاتی محسوب می شود. این شیرینی خوشمزه در دسته بندی شیرینی ها خشک قرار می گیرد و به همین دلیل معمولا به همراه نوشیدنی های داغ مانند چای یا قهوه سرو می شود. لوز بادام را با طعم و عطر متنوعی می توانیم درست کنیم، که ما در این دستور از زعفران و گلاب برای بهتر شدن عطر و طعم این شیرینی استفاده کرده ایم ، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم لوز بادام
بادام۲۵۰ گرم
شکر۱ پیمانه
آبنصف پیمانه
پودر قند۲ قاشق غذاخوری
گلاب۲ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱قاشق غذاخوری

دستور تهیه لوز بادام

مرحله اول

ابتدا بادام ها را در آب سرد می خیسانیم، سپس پوستشان را می گیریم و به مدت ۲۴ ساعت روی یک دستمال تمیز پهن می کنیم تا کاملا خشک شوند. اگر از خلال بادام استفاده کنید دیگر نیاز نیست این مراحل را انجام دهید.

مرحله دوم

حالا بادام خشک شده را آسیاب می کنیم و پودر بادام باید ریز و نرم باشد به صورتی که زیر دندان احساس نشود. در ادامه پودر بادام را با پودر قند مخلوط می کنیم تا کاملا به هم ترکیب و یکدست شوند، سپس کنار می گذاریم.

مرحله سوم

آب و شکر را در یک قابلمه مناسب مخلوط می کنیم، سپس روی حرارت قرار می دهیم تا شکر به طور کامل حل شود و شربت بجوشد تا قوام بیاید و مانند عسل کمی کشدار شود. پس از اینکه شربت قوام آمد زعفران و گلاب را اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

سپس شربت را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا کاملا خنک شود. پس از اینکه شربت خنک شد انرا به مدت ۱۰ دقیقه با همزن برقی می زنیم تا از حالت شیشه ای خارج شود. در ادامه مخلوط پودر بادام و پودر قند را کم کم به شربت اضافه می کنیم.

مرحله پنجم

حالا باید مواد را خوب مخلوط کنیم تا حالت خمیرب شود و دیگر به دست بچسبد. پس از اینکه مواد حالت خمیری گرفت دیگر نیاز نیست پودر بادام اضافه کنیم. حالا قالب مان را با سلفون یا پلاستیک فریزر پوشش می دهیم.

مرحله ششم

مایه شیرینی را داخل قالب می ریزیم و روی آنرا با پشت قاشق صاف می کنیم و در صرت تمایل روی شیرینی را با پشته یا کنجد تزیین می کنیم و با پست قاشق کمی فشار می دهیم تا خلال پسته داخل مایه شیرینی فرو برود.

مرحله هفتم

پس از اینکه شیرینی را داخل قالب قرار دادیم آنرا داخل یخچال قرار می دهیم تا آماده شود. برای اینکه شیرینی کاملا منسجم شود باید به مدت ۱۲ ساعت در یخچال بماند. پس از گذشت این زمان شیرینی از یخچال خارج کرده به شکل دلخواه برش می زنیم.

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد امتیاز: 11

اولین امتیاز را شما بدهید!

دوستی داشتی؟ share کن!
Loading more posts...

امکان ارسال کامنت جدید نیست!

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.