طرز تهیه نان ارده خوشمزه و مخصوص برای صبحانه و عصرانه
طرز تهیه نان ارده
نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. گاهی نان ها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ می کنند. نان ارده مانند نان های حجیم است با این تفاوت که فیلینگ آن، ارده و شکر است. این نان به صورت رول تهیه می شود و یه صورت حلزونی پیچیده می شود. این نان خیلی سبک و در عین حال خوشمزه است. این نان را می توان به تنهایی یا در کنار پنیر به عنوان صبحانه و عصرانه و یا در کنار غذاهای نانی و سوپ ها، برای وعده های ناهار و شام سرو نمود. این نان به علت وجود ارده، بسیار مقوی و مفید است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه نان ارده در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان ارده | |
آرد | ۵۰۰ گرم |
شیر ولرم | ۲۰۰ گرم |
روغن مایع | ۵۰ میلی لیتر |
شکر | ۲ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد (سفیده برای داخل خمیر و زرده برای رومال) |
مایه خمیر | ۱ قاشق چای خوری |
مواد میانی | |
کره | ۱۰۰ گرم |
ارده | ۲۰۰ گرم |
شکر | ۲۵۰ گرم |
زرده و کنجد | برای رومال |
طرز تهیه نان ارده
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه با طعم ارده در ابتدای کار، یک کاسه بر داشته و شیر ولرم را به همراه مایه خمیر و شکر مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم تا به عمل آید. در یک کاسه دیگر بیشتر از نصف آرد را داخل کاسه ریخته و به آن نمک و سفیده تخم مرغ و روغن اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله مایه خمیر آماده شده را هم به آن اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. کم کم بقیه آرد را اضافه کرده تا خمیر جمع شود. خمیر را کمی ورز داده تا یکدست شود. سپس آن را به ۴ قسمت تقسیم کرده و چانه می کنیم و داخل سینی قرار می دهیم.
مرحله سوم
حالا روی آن را به طور کامل پوشانده و به مدت تقریبی ۴۵ تا ۳۰ دقیقه استراحت می دهیم. بعد از استراحت هر کدام از چانه ها را با کمک وردنه به صورت نازک پهن می کنیم. سطح کار را آرد پاشی کرده و خمیر را نازک باز می کنیم.
مرحله چهارم
سپس کره نرم شده و ارده را در یک کاسه با هم مخلوط کرده و روی سطح خمیر می ریزیم و پخش می کنیم. شکر را هم روی آن می پاشیم. حالا از یک طرف خمیر را رول می کنیم. در ادامه خمیر را کمی با دست باریک می کنیم.
مرحله پنجم
سپس مانند حلزون دور هم می پیچیم. سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم. نان ها را روی سینی قرار داده و روی آن را می پوشانیم و ۴۰ دقیقه مجددا استراحت می دهیم. در نهایت با زرده و کنجد روی نان ها را رومال می کنیم.
مرحله ششم
داخل فر گرم شده با دمای ۱۸۵ درجه سانتی گراد قرار می دهیم تا پخته شود و روی نان ها طلایی شود. نان ها را از فر خارج کرده و صبر می کنیم تا از دما بیفتد. سپس به آرامی از کاغذ روغنی جدا کرده و در ظرف مناسب قرار می دهیم.