طرز تهیه دیگچه مشهدی خوشمزه و سنتی به روش نذری
طرز تهیه پلو لوبیا سیاه با مرغ ساده و خوشمزه به روش امریکایی
طرز تهیه پلو لوبیا سیاه با مرغ پلوی لوبیا سیاه یکی از غذاهای خوشمزه و پرطرفدار کشور آمریکا است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده آموزش کامل و …
طرز تهیه شورک پلو خوشمزه و بسیار ساده به روش طالقانی
طرز تهیه شورک پلو طالقانی این برنج نوعی سبزی پلو محسوب می شود. شورک یک نوع سبزی کوهی است که در کوه های طالقان می روید. این سبزی بسیار معطر و خوشمزه …
طرز تهیه بادمجان شکم پر شمالی خوشمزه و مجلسی با پنیر پیتزا
طرز تهیه بادمجان شکم پر بادمجان شکم پر یکی از غذاهای سنتی و بسیار خوشمزه ایرانی است که اصالت آن متعلق به استان های شمالی و شمال غرب کشور می باشد. این …
طرز تهیه دیگچه مشهدی
دیگچه مشهدی یکی از دسر های قدیمی و سنتی ایرانی مخصوص شهر مشهد است. این دسر بیشتر برای افطار ماه رمضان و در مجالس عزاداری و محرم استفاده می شود. بافت این دسر شبیه شله زرد است اما در آن شیر استفاده شده است و بافتی سفت تر از شله زرد دارد. این دسر را می توان به صورت زعفرانی یا دو رنگ تهیه نمود و با پودر پسته و خلال بادام و گل محمدی و دارچین تزیین نمود. این دسر، یک دسر مقوی و مفید است که می توان به راحتی در منزل آن را تهیه نمود. همچنین در مراسم های خاص به عنوان نذر، تهیه کرد و بین اطرافیان پخش نمود. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه دیگچه مشهدی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم دیگچه مشهدی | |
برنج | ۲ پیمانه ترجیحا نیم دانه |
آب | ۲ پیمانه |
شیر | ۲ لیتر ترجیحا پر چرب (۸ پیمانه) |
شکر | ۱ پیمانه |
کره | ۲ قاشق غذا خوری |
گلاب | نصف پیمانه |
پودر هل | ۱ قاشق غذا خوری |
زعفران دم کرده | کمی |
طرز تهیه دیگچه مشهدی
مرحله اول
برای تهیه دیگچه خوشمزه و مخصوص به روش مشهدی در ابتدای کار، برنج را شسته و با حدود دو برابر آن آب خیس می کنیم و کنار می گذاریم. توجه داشته باشید که برنج حداقل سه ساعت خیس بخورد. سپس ۲ پیمانه آب را داخل یک قابلمه می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله آب برنج را دور ریخته و با قابلمه اضافه می کنیم و می گذاریم تا برنح خوب بپزد و آب آن کشیده شود. در ادامه وقتی آب برنج به خوبی کشیده شد، شیر را در چند مرحله به برنج اضافه می کنیم تا شیر به خورد برنج برود.
مرحله سوم
در این مرحله مرتب باید ترکیب را هم بزنیم تا دیگچه مشهدی ته نگیرد. بعد از گذشت تقریبا دو ساعت که دسر غلیظ شد، شکر را به همراه پودر هل و کره را به ترکیب اضافه می کنیم. ترکیب برنج را هم می زنیم تا شکر خوب حل شود.
مرحله چهارم
در مرحله آخر، گلاب را به دسر اضافه کرده تا بوی گلاب به دسر عطر و طعم خوبی به این دسر بدهد. می توان به دلخواه، زعفران دم کرده را به دسر اضافه کرد که کاملا اختیاری است. می توان به مقداری از دسر زعفران را اضافه کرد
مرحله پنجم
و دسر را به صورت دو رنگ سرو کرد. بعد از آن دسر را حدود نیم ساعت دم می کنیم. می توان زمان دم کشیدن را تا ۴۵ دقیقه نیز افزایش داد. دسر را درون یک ظرف مناسب ریخته و با پودر پسته و خلال بادام و دارچین و گل محمدی تزیین می کنیم.
- منبع :
- azin_cook