طرز تهیه خورش هویج خوشمزه و مخصوص به روش تبریزی
طرز تهیه خورش هویج
خورش هویج یکی از انواع خورش های خوشمزه و خاص ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهر تبریز می باشد. این خورش خوشمزه را به سلیقه خود می توانید با گوشت قرمز یا گوشت مرغ درست کنید، برای مشاهده آموزش آشپزی ترکی و مرحله به مرحله طرز تهیه خورش هویج در ادامه با چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
هویج یا زردک | ۴۰۰ گرم |
گوشت خورشتی | ۴۰۰ گرم |
پیاز | ۱ عدد |
آلو خورشتی | ۱۰۰ گرم |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل سیاه | به اندازه کافی |
زردچوبه و روغن | به اندازه کافی |
دستور پخت خورش هویج
مرحله اول
ابتدا پیاز را به صورت نگینی یا خلالی ریز خرد می کنیم، سپس به همراه مقداری روغن در قابلمه ای که برای پخت خورش در نظر گرفته ایم خوب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود، سپس کمی زردچوبه اضافه کرده و مجددا چند دقیقه دیگر تفت می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله گوشت خورشتی را به صورت قورمه ای خرد می کنیم و به قابلمه اضافه می کنیم. گوشت را چند دقیقه تفت می دهیم تا رنگش تغییر کند، حالا ۴ لیوان آب جوش به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا گوشت بپزد.
مرحله سوم
در حین پختن گوشت هویج را به صورت خلالی نازک به صورت کاملا یکدست خرد می کنیم و به صورت جداگانه با روغن تفت می دهیم تا کمی سرخ شوند. توجه داشته باشید که سرخ کردن زیادی هویج ها باعث می شود خواص هویج از بین برود.
مرحله چهارم
نکته دیگر اینکه حتما هویج ها را قبل از اضافه کردن به قابلمه خورش کمی تفت دهید، زیرا سرخ کردن هویج ها باعث می شود که هنگام اضافه کردن به خورش له نشوند. پس از اینکه هویج ها را سرخ کردیم انهار ار کنار می گذاریم.
مرحله پنجم
در ادامه آلوهای خورشتی را پس از شستشو به مدت ۱۵ دقیقه در آب سرد می خیسانیم. حالا باید صبر کنیم تا گوشت بپزد، پس از اینکه گوشت خورش به طور کامل پخت آلو ها را به همراه هویج های سرخ شده به خورش اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله نمک و فلفل سیاه را اضافه می کنیم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم جا بیفتد و روغن بیاندازد. ۱۵ دقیقه به پایان پخت خورش زعفران دم کرده را به خورش اضافه می کنیم. در پایان خورش را به همراه برنج سرو می کنیم.
نکات طرز تهیه خورش هویج
خورش هویج با گوشت مرغ
برای اضافه کردن گوشت مرغ به این خورش به دو صورت می توانید اقدام کنید. روش اول خرد کردن گوشت مرغ به صورت خورشتی و اضافه کردن به خورش مانند دستور بالا و روش دوم سرخ کردن قطعات بزرگ مرغ مثل ران یا سینه که در اواسط پخت می توانید به آن اضافه کنید.