طرز تهیه کوکی لاهیجان خوشمزه و ساده به روش بازاری در منزل
طرز تهیه کوکی لاهیجان
کوکی یا کلوچه یکی از شیرینی های سنتی و خوشمزه ایرانی است که همراه با چای به عنوان میان وعده و عصرانه سرو می شود. کلوچه ها معمولا به صورت مغز دار طبخ می شود که فواید زیادی دارد. یک نوع دیگر کلوچه طبخ می شود که مغز دار نیست و به آن ها کوکی گویند. کوکی لاهیجان یکی از کوکی سنتی ایرانی و شمالی است که با استفاده از گردو و به صورت کاکائویی تهیه و طبخ می شود. این کوکی ها بسیار خوشمزه و ترد هستند و می توان به عنوان شیرینی یا همراه با چای برای عصرانه طبخ و سرو نمود.
مواد لازم کوکی لاهیجان | |
آرد | ۱۲۰ گرم |
روغن صاف | ۳۰ گرم |
روغن مایع | ۲۰ گرم |
کشمش | ۴۰ گرم |
پور قند | ۶۰ گرم |
شیر | ۴۰ گرم |
تخم مرغ | ۳۰ گرم |
گردو خرد شده | ۲۰ گرم |
شربت | ۲۰ گرم |
کاکائو | ۱ گرم |
بکینگ پودر | یک چهارم و یک هشتم قاشق چای خوری |
وانیل | کمی |
آب | ۴ گرم |
طرز تهیه کوکی لاهیجان
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه کوکی لاهیجان در ابتدای کار، یک کاسه بر می داریم و روغن را با پودر قند مخلوط می کنیم. سپس با همزن دور تند مواد را بهم می زنیم تا کاملا صاف و یکدست شود. در ادامه روغن مایع را به آرامی به آن اضافه می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ را در یک ظرف جدا گانه شکسته و با چنگال به خوبی مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود و از حالت لختگی خارج شود. سپس ۳۰ گرم از تخم مرغ همزده را جدا می کنیم و به مایه کوکی اضافه می کنیم.
مرحله سوم طرز تهیه کوکی لاهیجان
سپس آب و شیر و کشمش و گردو خرد شده را اضافه کرده و با همزن دستی یا لیسک مخلوط می کنیم. سپس وانیل و پودر کاکائو را اضافه کرده و خوب بهم می زنیم تا یکدست شود. در ادامه بکینگ پودر و آرد را با هم مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم
سپس به مواد کوکی اضافه می کنیم و با دور کند همزن می زنیم تا یکدست شود. در ادامه خمیر آماده شده را توی فریزر قرار می دهیم تا خودش را بگیرد و سفت شود. سپس سینی فر را برداشته و کف آن را با کاغذ روغنی می پوشانیم.
مرحله پنجم
حالا روی کاغذ روغنی را با کمی روغن چرب می کنیم. در ادامه با قاشق یا اسکوپ زن بستنی از خمیر ها برداشته و روی کاغذ روغنی قرار می دهیم. باید مایه شیرینی را به صورت نیم دایره حالت دهیم و روی کاغذ روغنی بچینیم.
مرحله ششم طرز تهیه کوکی لاهیجان
سپس فر را با دمای۲۲۰ درجه سانتی گراد روشن می کنیم و سینی فر را درون آن قرار می دهیم تا بپزد. وقتی که کوکی ها پخته شد، سینی فر را خارج کرده و می گذاریم تا از دما بیفتد و کوکی ها را از روی کاغذ روغنی جدا می کنیم و در ظرف مناسب قرار می دهیم.
- منبع :
- img from barane78