طرز تهیه شیرینی کشمشی مرحله به مرحله نرم و خشک با پیمانه

طرز تهیه شیرینی کشمشی مرحله به مرحله نرم و خشک با پیمانه

طرز تهیه شیرینی کشمشی شیرینی کشمشی یکی از انواع شیرینی ها بسیار پر طرفدار ایرانی است که مانند انواع کیک به همراه چای سرو می شود. برای مشاهده این آموزش آشپزی در …

طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی ترد و خوشمزه مثل قنادی

طرز تهیه شیرینی بهشتی خانگی ترد و خوشمزه مثل قنادی

طرز تهیه شیرینی بهشتی شیرینی بهشتی یکی از شیرینی های محبوب ایرانی است که از شیرینی های مخصوص عید نوروز هم محسوب می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه …

طرز تهیه کیک هویج و گردوی خوشمزه و مخصوص به روش امریکایی

طرز تهیه کیک هویج و گردوی خوشمزه و مخصوص به روش امریکایی

طرز تهیه کیک هویج کیک هویج یکی از انواع کیک های بسیار خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. یکی از متداول ترین دستورهای …

طرز تهیه نان شیر خرما

طرز تهیه نان شیر خرما صبحانه عصرانه

نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. گاهی نان ها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ می کنند. گاهی خمیر نان را با مواد دیگر ترکیب می کنند. نان شیر خرما همان طور که از اسمش پیداست، نان شیر است که با خرما مخلوط شده است. در خمیر این نان، خرمای تکه شده استفاده شده است. این نان را در قالب دایره ای کیک می پزند و برای صبحانه و عصرانه می تواند نان سبک و لطیفی باشد. وجود خرما در این نان، باعث مقوی و مفید شدن آن می شود.

مواد لازم نان شیر خرما
آرد۵۰۰ گرم
شکر۴ قاشق غذا خوری
خمیر مایه۱ قاشق غذا خوری
نمک۱ قاشق چای خوری
تخم مرغ۱ عدد
خامه۲ قاشق غذا خوری
کره آب شده۵۰ گرم
شیر۱ لیوان
زعفران دم کشیده۱ قاشق مربا خوری
خرمای سفت و ریز خرد شده۲۰ عدد

دستور پخت نان شیر خرما

مرحله اول

برای تهیه نان شیر خرما به روش مجلسی در ابتدای کار، یک کاسه بر می داریم. سپس شکر و خمیر مایه را داخل آن می ریزیم. سپس شیر ولرم روی آن می ریزیم و مخلوط می کنیم. حدود ۵ دقیقه استراحت می دهیم تا به عمل آید.

مرحله دوم

در یک کاسه دیگر، شکر و کره ذوب شده و نمک را اضافه کرده و هم می زنیم. سپس تخم مرغ را درون آن می شکنیم. در ادامه کمی مخلوط می کنیم تا از لختگی خارج شود. خمیر مایه عمل آمده را به آن اضافه می کنیم.

مرحله سوم

سپس آرد را الک کرده و کم کم اضافه می کنیم تا یک خمیر منسجمی که به دست نمی چسبد، بوجود آید. سپس کمی آن را ورز می دهیم تا خمیر لطیفی بدست آید. روی خمیر را سلفون می کشیم و در یک جای گرم قرار می دهیم.

مرحله چهارم

حدود ۱ ساعت به خمیر استراحت می دهیم. سپس خرمای خرد شده را به خمیر اضافه کرده کمی ورز می دهیم. سپس خمیر را به ۶ قسمت تقسیم می کنیم. قالب دایره ای را برداشته و کف آن را چرب می کنیم و کاغذ روغنی را کف آن می گذاریم.

مرحله پنجم

سپس خمیر ها را داخل قالب می چینیم. سپس ۱۵ دقیقه دیگر زمان می دهیم تا استراحت کند. یک کاسه کوچک بر می داریم. سپس تخم مرغ را درون آن می شکنیم. یک قاشق غذا خوری شیر به آن اضافه می کنیم.

مرحله ششم

زعفران دم کشیده هم اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. سپس با یک فرچه روی نان را رومال می کنیم. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم می کنیم. نان را درون فر قرار می دهیم و می گذاریم تا بپزد.

مرحله هفتم

یک کاسه آب نیز درون فر قرار می دهیم تا نان لطیف و نرم شود. حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا نان پخته شود. سپس از فر خارج کرده و می گذاریم تا از حرارت بیفتد. آن را از قالب خارج کرده و در ظرف مناسب سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : شنبه 14 فروردین 1400
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.