طرز تهیه نان شیر خرما خوشمزه و مجلسی برای صبحانه و عصرانه
طرز تهیه مافین شکلاتی خوشمزه و ساده به روش خانگی
طرز تهیه مافین شکلاتی مافین شکلاتی یکی از شیرینیهای خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که میان وعدهای مناسب برای پذیرایی و مهمانی است و با روشی راحت و سریع درست میشود. …
طرز تهیه کوکی کره بادام زمینی خوشمزه و مخصوص فرانسوی
طرز تهیه کوکی کره بادام زمینی کوکی کره بادام زمینی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه بین المللی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی …
طرز تهیه دونات خانگی ساده و خوشمزه پفکی به روش بازاری
طرز تهیه دونات دونات یکی از معروف ترین انواع پیراشکی است که به عنوان یک میان وعده بین المللی در سراسر جهان شناخته می شود. در مورد تاریخچه به وجود آمدن دونات …
طرز تهیه نان شیر خرما
نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. گاهی نان ها را با فیلینگ و مغزهای متنوع طبخ می کنند. گاهی خمیر نان را با مواد دیگر ترکیب می کنند. نان شیر خرما همان طور که از اسمش پیداست، نان شیر است که با خرما مخلوط شده است. در خمیر این نان، خرمای تکه شده استفاده شده است. این نان را در قالب دایره ای کیک می پزند و برای صبحانه و عصرانه می تواند نان سبک و لطیفی باشد. وجود خرما در این نان، باعث مقوی و مفید شدن آن می شود.
مواد لازم نان شیر خرما | |
آرد | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۴ قاشق غذا خوری |
خمیر مایه | ۱ قاشق غذا خوری |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
تخم مرغ | ۱ عدد |
خامه | ۲ قاشق غذا خوری |
کره آب شده | ۵۰ گرم |
شیر | ۱ لیوان |
زعفران دم کشیده | ۱ قاشق مربا خوری |
خرمای سفت و ریز خرد شده | ۲۰ عدد |
دستور پخت نان شیر خرما
مرحله اول
برای تهیه نان شیر خرما به روش مجلسی در ابتدای کار، یک کاسه بر می داریم. سپس شکر و خمیر مایه را داخل آن می ریزیم. سپس شیر ولرم روی آن می ریزیم و مخلوط می کنیم. حدود ۵ دقیقه استراحت می دهیم تا به عمل آید.
مرحله دوم
در یک کاسه دیگر، شکر و کره ذوب شده و نمک را اضافه کرده و هم می زنیم. سپس تخم مرغ را درون آن می شکنیم. در ادامه کمی مخلوط می کنیم تا از لختگی خارج شود. خمیر مایه عمل آمده را به آن اضافه می کنیم.
مرحله سوم
سپس آرد را الک کرده و کم کم اضافه می کنیم تا یک خمیر منسجمی که به دست نمی چسبد، بوجود آید. سپس کمی آن را ورز می دهیم تا خمیر لطیفی بدست آید. روی خمیر را سلفون می کشیم و در یک جای گرم قرار می دهیم.
مرحله چهارم
حدود ۱ ساعت به خمیر استراحت می دهیم. سپس خرمای خرد شده را به خمیر اضافه کرده کمی ورز می دهیم. سپس خمیر را به ۶ قسمت تقسیم می کنیم. قالب دایره ای را برداشته و کف آن را چرب می کنیم و کاغذ روغنی را کف آن می گذاریم.
مرحله پنجم
سپس خمیر ها را داخل قالب می چینیم. سپس ۱۵ دقیقه دیگر زمان می دهیم تا استراحت کند. یک کاسه کوچک بر می داریم. سپس تخم مرغ را درون آن می شکنیم. یک قاشق غذا خوری شیر به آن اضافه می کنیم.
مرحله ششم
زعفران دم کشیده هم اضافه کرده و با هم مخلوط می کنیم. سپس با یک فرچه روی نان را رومال می کنیم. فر را از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم می کنیم. نان را درون فر قرار می دهیم و می گذاریم تا بپزد.
مرحله هفتم
یک کاسه آب نیز درون فر قرار می دهیم تا نان لطیف و نرم شود. حدود ۴۵ دقیقه زمان لازم است تا نان پخته شود. سپس از فر خارج کرده و می گذاریم تا از حرارت بیفتد. آن را از قالب خارج کرده و در ظرف مناسب سرو می کنیم.
- منبع :
- img from ashpazi.ba_afra