طرز تهیه نان کرمدار خوشمزه و مخصوص به روش قنادی
طرز تهیه نان کرمدار
نان کرمدار، نان ساده ای است که به راحتی می توانید با حداقل ترین مواد در خانه درست کنید و به دلخواه خودتادن مواد آنرا تغییر دهید. این نان خوشمزه یکی از گزینه های بسیار مناسب برای وعده افطار و سحری در ماه مبارک رمضان می باشد. در این دستور روش اماده کردن کرم این نان را نیز قرار داده ایم که به سلیقه خود می توانید از این دستور استفاده کنید، یا اینکه کرم را به صورت آماده از فروشگاه های لوازم قنادی تهیه کنید. این نان خوشمزه به دلیل اینکه طعمی شیرین دارد و دارای کرم می باشد می تواند یک گزینه بسیار مناسب برای پذیرایی از مهمانان نیز باشد، البته بهتر است برای پذیرایی نان کرمدار را با سایز کوچکتری درست کنیم، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان کرم دار | |
آرد قنادی | ۲ لیوان پُر |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شیر ولرم | ½ لیوان |
بکینگ پودر | ۱ قاشق مرباخوری |
پودر خمیر مایه فوری | ۱ قاشق مرباخوری |
بهبود دهنده نان (اختیاری) | ۱ قاشق مرباخوری |
نمک | ½ قاشق چایخوری |
شکر | ۳ قاشق غذاخوری |
کره هم دمای محیط | ۵۰ گرم |
مواد لازم کرم نان | |
شیر | ۱ لیوان |
شکر | یک سوم لیوان |
آرد | ۲ قاشق غذاخوری |
نشاسته ذرت | ۱ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
وانیل | ¼ قاشق چایخوری |
کره | ۲۰ گرم |
دستور پخت نان کرم دار
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه نان کرم دار مجلسی و خوشمزه ابتدا شکر، نمک، وانیل، مایه خمیر و آرد را با قاشق خوب مخلوط نمایید. مرکز مواد را کمی گود نموده تخم مرغ و آب ولرم را اضافه کنید. دقت کنید که آرد ولرم باشد و نه خیلی داغ و نه خیلی سرد باشد.
مرحله دوم
سپس مواد را مجددا به هم بزنید تا مواد شما حالت خمیری پیدا کنند. خمیر را حدود پنج دقیقه به خوبی ورز دهید . سپس کره را کم کم به خورد خمیر دهید و به خمیر بیافزایید و حدود ده دقیقه دیگر خمیر را ورز دهید تا خمیر نرم و لطیفی حاصل شود.
مرحله سوم
اگر احساس کردید خمیر شل است از آرد باقی مانده کم کم استفاده نمایید اما مراقب باشید با استفاده بیش از حد از آرد، خمیر را سفت نکنید. کف و دیواره های یک کاسه بزرگ را به روغن مایع آغشته نمایید.
مرحله چهارم
سپس خمیر را چانه کنید در کاسه بگذارید رویش را نیز با کمی روغن مایع چرب کنید سپس روی ظرف را با سلفون یا پارچه بپوشانید و حدود دو ساعت در فضایی نسبتا گرم قرار دهید تا ور آید و حجمش دو برابر شود.
مرحله پنجم
پس از ورآمدن، دستتان را مشت کنید و پف خمیر را بگیرید سپس خمیر را در حد بیست ثانیه ورز دهید بعد به چانه هایی حدود ۷۰ گرمی تقسیم کنید. روی چانه ها را با پارچه بپوشانید بعد از چانه اول شروع به فرم دادن کنید.
مرحله ششم
هر چانه را با وردنه به صورت مستطیلی به ابعاد ۸ در ۱۶ باز کنید به اندازه یک قاشق سوپ خوری از کرم بردارید و در یکی از عرض های مستطیل به صورت نواری قرار دهید سپس از همان سمت خمیر را رول کنید.
مرحله هفتم
در این مرحله کف سینی فر را با روغن جامد چرب نمایید و خمیرها را با فاصله از هم در سینی بچینید. روی آن ها را با پارچه بپوشانید و در فضای گرمی قرار دهید تا دوباره تغییر حجم دهند. سپس یک تخم مرغ کامل را با چنگال بزنید.
مرحله هشتم
سپس یکی دو قطره رنگ زرد زعفرانی اضافه نمایید و با قلم مو روی خمیر را رومال نمایید. سینی را در فر از پیش گرم شده به دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد به مدت تقریبی ۱۰ الی ۱۵ دقیقه قرار دهید در حدی که روی نان ها کاملا طلایی شود.
- منبع :
- img from mmontazeri21