طرز تهیه نان روت یا روتی یک نان خوشمزه افغانی برای صبحانه

طرز تهیه نان روت

نان روت , طرز تهیه نان روت , نان روتی افغانی

نان، همیشه بر سر هر سفره ای بوده و فقیر و ثروتمند هم نمی شناخته و از مواد های اصلی و لازم برای ادامۀ زندگی ماست، شاید همین حیاتی بودن ان است که ما شاهد نان های متنوع در نواحی مختلف جهان باشیم. امروز می خواهیم نان روت که یک مدل نان افغانی است را به شما آموزش دهیم. طرز تهیۀ نان روت خیلی راحت و با مواد اولیه بسیار ساده که در همه جا وجود دارد، قابل پختن است، شما می توانید پخت این نان خوشمزه و مقوی را به عهدۀ فر خود بگذارید. این نان خوشمزه برای ماه مبارک رمضان هم بسیار مناسب است.

مواد لازم نان روت
آرد سفید900 گرم
آرد سبوس دار کامل300 گرم
شکر500 گرم
آب گرم200 گرم
ماست250 گرم
روغن مایع1 لیوان
بکینگ پودر1 قاشق سوپخوری
وانیل1 قاشق چایخوری
هل1 قاشق چایخوری
خمیر مایه فوری1 قاشق چایخوری
نمک1 قاشق چایخوری
تخم مرغ2 عدد
مواد لازم رومال
تخم مرغ1 عدد
شیر1 قاشق غذاخوری
کنجد و سیاه دانهبه مقدار دلخواه

طرز تهیه نان روت

مرحله اول

برای تهیه نان روت افغانی در ابتدا باید حدود 200 گرم آب را گرم کنید، سپس آب گرم شده را به شکر سفید خودتان اضافه کنید و برای ترکیب شدن آن دو و حل شدن کامل شکر در آب، به خوبی آنها را به هم بزنید.

مرحله دوم

بعد هم باید ماست خودتان را به مخلوط آب و شکر اضافه کنید و حسابی و با صرف وقت و دقت، آن ها را هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. (بهتر است برای این کار اگر همزن برقی دارید، از همزن برقی استفاده کنید.)

مرحله سوم

سپس آرد ها را داخل یک ظرف بزرگ بریزید و با هم ترکیب کنید و ( از میکسر استفاده کنید و آرد را داخل میکسر بریزید.)( همیشه هم به این نکته توجه داشتید و آردتان را سه بار الک کنید تا گلوله گلوله نشود و کیفیت پخت شما حفظ شود.)

مرحله چهارم

بعد در این مرحله روغن را یک قاشق یک قاشق به آرد اضافه کنید، تا روغن تمام شود و سپس، آنها را به هم بزنید. در ادامه هل را به همراه نمک ، خمیر مایه ، تخم مرغ و بکینگ پودر به کل مواد خودتان اضافه کنید و به هم بزنید.

مرحله پنجم

دقت کنید هیچ کدام از این مواد های نامبرده شده را از قلم نندازید، چرا هر کدام خواص و ضرورت خاص خودش را در نان روت دارد و اگر نباشد، از کیفیت و اعلا بودن نان تان کاسته می شود. برای مثال اگر شما در مواد خودتان بکینگ پودر نریزید، نانتان پف نمی کند.

مرحله ششم

بعد مخلوط شکر و آب و ماست را به کل مواد اضافه کنید و حسابی هم بزنید .سپس خمیر به دست آمده را جمع کنید و روی آن را با پارچه ای تمیز یا نایلونی به خوبی و به دقت بپوشانید تا هیچ گونه هوایی در درون خمیر شما نفوذ نکند.

مرحله هفتم

سپس اجازه دهید به مدت یک ساعت خمیر شما بماند تا استراحت کند و حجم بگیرد و پف کند. بعد از این که خمیر شما به مدت لازم استراحت کافی کرد ، روی میز کار خود را آردپاشی کنید و خمیر را به قسمت های مساوی تقسیم کنید.

مرحله هشتم

بعد به شکل دایره یا شکل های دلخواه خود به خمیرتان فرم بدهید. و یا مثلا می توانید، هر قسمت خمیر را روی یک کاغذ روغنی به شکل دایره باز کنید و توسط یک کاسه وسط دایره علامت گذاشته و به وسیله انگشتان دستتان روی خمیر طرح بندازید.

مرحله نهم

در این مرحله به وسیله یک لیوان دور تا دور خمیر را طراحی کنید . وسط دایره را نیز با چنگال نقش بندازید . سپس با مخلوط شیر و تخم مرغ روی خمیر ها را رومال کنید و بعد روی آن کنجد و سیاه دانه بپاشید.

مرحله دهم

همزمان نیز فر خود را روشن کنید تا گرم بشود و بهتر است آن را روی دمای 160 درجۀ سانتی گراد تنظیم کنید. خمیرهای آماده شده را در سینی فر که از قبل به طور کامل چرب شده است قرار می دهیم.

مرحله یازدهم

سپس در فر از قبل گرم شده (فر را باید از 10 تا 15 دقیقه قبل روشن کنیم) به مدت نیم ساعت و با درجه حرارت 160 قرار دهید و ساعت فر را روی 30 دقیقه بگذارید تا بپزد و در طبقۀ وسط فر هم قرار بدهید تا روی آنها طلایی شود.

مرحله دوازدهم

در این مرحله در صورت نیاز برای طلایی شدن روی نان ها ۲ دقیقه از گریل استفاده کنید. بعد از پخت نان های خوشمزه آن ها را از فر خارج می کنیم، سپس به شکل لوزی یا فرم دلخواه خود برش دهید و در ظرف مورد نظر بچینید.

مرحله سیزدهم

نان شما حاضر است و این نان در ماه مبارک رمضان برای افطار بسیار مناسب و مطبوع طبع است. پس پیشنهاد می کنیم در هر سطحی از آشپزی که هستید، این نان خوشمزه را بپزید و کنار عزیزانتان نوش جان کنید.

بروز رسانی توسط در سه شنبه 21 بهمن 1399

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دادن روی ستاره‌ها کلیک کنید!

میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد امتیاز: 0

اولین امتیاز را شما بدهید!

Loading more posts...
استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.