طرز تهیه دمپخت ماهیچه خوشمزه و مخصوص به روش رستورانی
طرز تهیه دمپخت ماهیچه
یکی از پرطرفدارترین غذاهای گوشتی، خوراک ماهیچه میباشد. ماهیچه به دلیل بافت نرم، هضم راحت، و از همه مهم تر طعم خوشی که دارد یکی از محبوب ترین خوراک ها محسوب می شود. اگر در هضم غذاها به مشکل میخورید خوب است که بدانید ماهیچه گوسفند یا گوساله نسبت به دیگر خوراک های گوشتی دیگر، هضم آسانتری دارد و همچنین ماهیچه میزان پروتئین و ویتامین بالاتری را نسبت به دیگر قسمت های گوشت دارد که این مورد اهمیت بالایی برای سلامتی بدن خواهد داشت. اگر شما قصد برگزاری مجلسی را دارید و یا درنظر دارید امشب شام ویژه ای را برای خانوادهتان تهیه کنید، پیشنهاد ما به شما این است که خریدهای خود را انجام دهید و برای طبخ این وعده جذاب دست به کار شوید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
ماهیچه گوسفندی | 2 عدد |
برنج | 3 تا 4 پیمانه |
پیاز | 2 عدد |
برگ بو | 2 عدد |
زعفران دم کرده | ½ فنجان |
هل نیم کوب | ½ قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و پودر دارچین | به مقدار کافی |
چوب دارچین و روغن |
دستور پخت دمپخت ماهیچه
مرحله اول
برای تهیه دمپخت ماهیچه مجلسی ابتدا پیازها را بشویید، پس از پوست کندن به صورت نگینی خرد و یا آنها را رنده نمایید. قابلمه را بر روی گاز قرارداده، کف آن را با روغن چرب کنید، اجازه دهید تا روغن داغ شود.
مرحله دوم
در این مرحله پیازهای خرد شده را درون قابلمه ریخته و آن را هم بزنید که نسوزد. پس از آنکه کمی پیازها نرم و سبک شد، ماهیچه را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا دور تا دور آن به طور کامل سرخ شود.
مرحله سوم
در این مرحله هل نیمکوب، برگ بو را به همراه مقداری فلفل سیاه، زردچوبه و چوب دارچین به مواد داخل قابلمه اضافه کنید تا عطر و طعم آن به خورد گوشت رود و آن را لذیذتر نماید. زعفران را به همراه مقداری آب در حدی که سطح گوشت پوشیده شود به موادتان اضافه نمایید.
مرحله چهارم
اجازه دهید تا حدود 2 ساعت و نیم تا 3 ساعت ماهیچه کاملا پخته شود. حتما این نکته را مدنظر قرار دهید که نمک را در مرحله آخر به ماهیچه اضافه نمائید زیرا در حین پخته شدن ماهیچه اضافه کردن نمک به آن باعث دیرپز شدن گوشت می گردد.
مرحله پنجم
در صورتی که تمایل به پخت ماهیچه در زودپز دارید، مدت زمان مورد نیاز برای پخت حدود یک ساعت و نیم بعد از شنیدن سوپاپ میباشد. پس از مدت زمان تعیین شده آب آن را از صافی رد کنید و آن را در ظرفی نگه دارید.
مرحله ششم
برنج را یک یا دومرتبه به آرامی بشویید و سپس آن را در آب گوشت یا آب معمولی خیس نمایید و به آن کمی نمک اضافه کنید. پس از یکی دو ساعت بسته به تازه یا کهنه بودن برنج و یا نوع برنج، آن را در قابلمه ریخته و روی گاز قرار دهید.
مرحله هفتم
پس از حدود نیم ساعت الی چهل دقیقه که آب برنج تبخیر شد، قابلمه را از روی اجاق گاز بردارید، سپس ماهیچه هایی که در مرحله دوم پخته شدند را پاک کنید و پوست روی ماهیچه و قسمت اضافی آنرا کاملا بگیرید.
مرحله هشتم
در این مرحله ماهیچه ها را مابین برنج قرار دهید و مقداری از برنج را روی ماهیچه ها بریزید، سپس درب قابلمه را بگذارید و انرا روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج بپزد. پس از حدود 40 دقیقه می توانید آن را به همراه سبزی تازه، زیتون و سالاد شیرازی نوش جان کنید.
سخن پایانی
ماهیچه از آن دسته غذاهایی است که سر هر سفره ای که باشد، قطعا شما را به سمت خودش جذب می نماید و اگر در کنار آن سبزی معطر، لیمو تازه، و پیاز نیز گذاشته شود طعم آن را چندبرابر لذیذتر می نماید. ترکیب بی نظیر دمپختک خانگی به همراه ماهیچه غذایی فوق العاده برای شما به ارمغان می آورد. ترکیبات این غذا ادویه جات معطری تشکیل شده که حاضرین خانه را برای آمدن به سر سفره غذا به وجد خواهد آورد.
- منبع :
- img from food_lander