طرز تهیه مرغ لا پلو خوشمزه و مخصوص به روش شیرازی
طرز تهیه ساندویچ رست بیف خانگی خوشمزه ایتالیایی با سس قارچ
طرز تهیه ساندویچ رست بیف ساندویچ رست بیف یکی از انواع ساندویچ های خوشمزه و پرطرفدار در سراسر جهان است که با گوشت گوساله تهیه می شود. این ساندویچ خوشمزه یکی از …
طرز تهیه نیمرو خامه ای خوشمزه و مخصوص به روش کافه ای
طرز تهیه نیمرو خامه ای نیمرو خامه ای همان تخم مرغ ساده است که به همراه پنیر خامه ای و خام صبحانه پخته می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به …
طرز تهیه کباب فلفلی خوشمزه و مجلسی به روش سنتی مشهدی
طرز تهیه کباب فلفلی کباب فلفلی یکی از انواع کباب های ساده و خانگی ایرانی است که با دستورها و مواد متنوعی تهیه می شود. این کباب خوشمزه یکی از کباب های …
طرز تهیه مرغ لا پلو
مرغ لا پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و بسیار پرطرفدار ایرانی است که با دستورها و طعم های متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه هم مانند دیگر غذاهای لا پلویی ایرانی طرفداران خاص خودش را دارد. احتمالا این غذا از دستورهای غذاهای عربی برداشته شده است، چون پلوهای عربی تقریبا همگی به این شکل درست می شوند و معمولا برنج را به صورت جداگانه نمی پزند، بلکه به همراه گوشت یا مرغ با هم می پزند. در تهیه این غذا گوشت مرغ را باید قبل از سرخ کردن طعم دار کنیم که می توانیم به سلیقه خود از انواع ادویه ها برای طعم دار کردن آن استفاده کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
ران و سینه مرغ | 4 تکه |
برنج | 4 پیمانه |
زیره | 1 قاشق چایخوری |
زعفران دم کرده | 3 قاشق غذاخوری |
برگ بو | 1 عدد |
فلفل سیاه | ½ قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | ½ قاشق چایخوری |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت مرغ لا پلو
مرحله اول
برای تهیه مرغ لا پلو ابتدا برنج را داخل کاسه ای می ریزیم و آب تا سطح روی آن اضافه می کنیم و کنار می گذاریم تا خیس بخورد. تکه های مرغ که می تواند سینه یا ران باشد را داخل کاسه ای بزرگ قرار می دهیم.
مرحله دوم
در این مرحله فلفل سیاه را به همراه قرمز، زعفران دم کرده، برگ بوی پودر شده، مقداری نمک، زیره سیاه و کمی روغن زیتون یا آفتابگردان به آن اضافه می کنیم و با دست خوب تکه های مرغ را جابه جا می کنیم تا با مواد کاملا آغشته و طعم دار شوند.
مرحله سوم
حالا روی کاسه را با سلفون می پوشانیم و داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت 2 ساعت مرغ ها استراحت کنند و مزه دار شوند. سپس قابلمه ای را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و کمی روغن سرخ کردنی داخل آن می ریزیم.
مرحله چهارم
سپس مرغ ها را داخل آن می چینیم تا سرخ شوند. حرارت را کم نمی کنیم چون باعث آب انداختن مرغ ها می شود و ما فقط می خواهیم که مرغ ها کمی سرخ شوند.هر طرف مرغ ها را تقریبا 5 دقیقه زمان می برد تا سرخ شود.
مرحله پنجم
مرغ ها که سرخ شد،آب برنج خیس خورده را خالی می کنیم و برنج را می شوییم و همراه با نمک و روغن داخل قابلمه محتوی مرغ های سرخ شده می ریزیم و به ازای هر پیمانه برنج بلافاصله 1/5 پیمانه آب می ریزیم.
مرحله ششم
سپس اجازه می دهیم تا با همان حرارت ملایم بجوشد و آب برنج تبخیر شود و آنوقت برنج را وسط قابلمه جمع می کنیم (همان طور که تکه های مرغ زیر برنج قرار دارند)، سپس درب قابلمه را می گذاریم و برنج را دم می اندازیم.
مرحله هفتم
تقریبا 80 دقیقه زمان می برد تا مرغ لای پلو ما بپزد.بعد از اینکه مرغ لاپلو ما آماده شد داخل دیس پلو را می کشیم و تکه های مرغ را روی پلو قرار می دهیم و با کمی زرشک تفت داده روی آن را تزئین می کنیم.نوش جان
- منبع :
- img from cooking_parisa