طرز تهیه کوکو اسفناج مجلسی و خوشمزه به روش سنتی رشتی
طرز تهیه کوکو اسفناج کوکوی اسفناج یکی از انواع کوکوهای سالم و خوشمزه ایرانی است که خیلی سریع آماده می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی فوری در ادامه با وبسایت چیشی …
طرز تهیه فینگر فود سیب زمینی خوشمزه و مخصوص سوخاری
طرز تهیه فینگر فود سیب زمینی فینگر فود سیب زمینی یکی از انواع غذاهای خوشمزه و پرطرفدار بین المللی است که معمولا به عنوان پیش غذا یا در کنار غذاهای سوخاری سرو …
24 مورد از مهم ترین خواص و مضرات جوی دوسر برای سلامتی
خواص جوی دوسر جو دوسر، یک از انواع غلات بینظیر و بدون گلوتن است که بیشتر در صبحانه مصرف میشود. این غلات، غنی از فیبر غذایی (بتاگلوکان) و مواد معدنی است که …
طرز تهیه آش اسفناج برای درمان سرماخوردگی به روش تبریزی
طرز تهیه آش اسفناج
آش اسفناج یکی از آش های خوشمزه ایرانی است که بر خلاف دیگر آش های معروف ایرانی حاوی حبوبات نمی باشد، برای مشاهده این آموزش آشپزی ایرانی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
اسفناج | ۱ کیلوگرم |
عدس | ۱ لیوان |
کلم برگ خرد شده | ۱ لیوان |
پیاز | ۱ عدد بزرگ |
پیاز داغ | ۵ قاشق غذاخوری |
نعناع داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
سیر داغ | ۱ قاشق غذاخوری |
رشته آش | به مقدار لازم |
کشک | به مقدار دلخواه |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش اسفناج
مرحله اول
برای تهیه آش اسفناج سنتی ابتدا کلم برگ را می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود. پس از اینکه آب اضافی کلم برگ ها خارج شد، انها روی سطح کار به صورت ریز خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله دوم
در این مرحله اسفناج ها را پاک می کنیم و با دقت می شوییم و داخل آبکش قرار می دهیم تا کمی خشک شوند، سپس داخل خردکن می ریزیم و خرد شده تحویل می گیریم و یا روی تخته آشپزخانه آن را با چاقو خرد می کنیم.
مرحله سوم
توجه داشته باشید که نیازی نیست اسفناج خیلی ریز خرد شود. عدس را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی آن آب می ریزیم و اجازه می دهیم تا ۳۰ دقیقه خیس بخورد.پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک تابه مناسب را روی حرارت کم قرار می دهیم و داخل آن کمی روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا داغ شود و پیازها را داخل تابه ریخته و تفت می دهیم تا سبک شوند و بعد دیگر اجازه می دهیم تا کمی طلایی شوند.
مرحله پنجم
در ادامه اسفناج های خرد شده را به پیاز اضافه می کنیم و کمی زردچوبه نیز به مواد می افزاییم و تفت می دهیم.عدس را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و چندین مرتبه داخل صافی تکان می دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و بعد به مواد داخل تابه اضافه می کنیم.
مرحله ششم
حالا در این مرحله همگی مواد را زیر و رو می کنیم تا کامل مخلوط شوند، ۳ لیوان آب اصافه می کنیم و در ادامه کمی فلفل سیاه نیز روی مواد می پاشیم و درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا مواد کاملا پخته شوند.
مرحله هفتم
سپس کلم برگ های خرد شده را نیز داخل قابلمه ای می ریزیم و به اندازه ای آب اضافه می کنیم که ۴ بند انگشت روی سطح کلم برگ ها را آب بگیرد. حالا قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم تا به مرور زمان آبپز شوند.
مرحله هشتم
بعد از پخت کلم ها را داخل آبکش می ریزیم تا آب اضافه آن ها تا جای ممکن خارج شود و همراه با ۳ قاشق از پیازداغ به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا آش جابیافتد و مواد آن کاملا منسجم شود و آنوقت رشته آشی را اضافه می کنیم.
مرحله نهم
بعد از نرم شدن رشته ها نیز کشک به هر میزان که تمایل دارید به آش اضافه می کنیم و مواد آش را زیر و رو می کنیم تا کاملا آغشته به کشک شود و حرارت را خاموش می کنیم.آش اسفناج آماده شده را داخل کاسه ای می ریزیم و با نعناع داغ،پیاز داغ باقیمانده و سیرداغ تزئین می کنیم.نوش جان
- منبع :
- image from instagram.com/samira.food.lover