طرز تهیه آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ شیرازی ارومیه مازندرانی ترکی اردبیل اصیل کردستان اش دوغ تبریزیها بدون گوشت

آش دوغ یکی از انواع آش های سنتی و خوشمزه ایرانی است که در شهرهای مختلف کشور با روش های بسیار متنوعی پخته می شود. آش دوغ معمولا با مواد یکسانی در تمام شهرهای کشور پخته می شود، البته در برخی شهرها مثل شهرهای شمالی کشور این آش خوشمزه را به صورت آبکی درست می کنند و در برخی شهرها هم این آش را مانند آش هایی مثل آش شله قلم کار و آش گوشت کش دار و غلیظ درست می کنند. نکته جالب در مورد آش دوغ این است که با اینکه با مواد بسیار ساده ای تهیه می شود اما در کنار آش هایی مانند آش رشته و آش جو از محبوب ترین آش های ایرانی محسوب می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی ایرانی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
دوغ۲ لیتر
نخود۲۰۰ گرم
سبزی آش۷۵۰ گرم
برنج۱ پیمانه
سیر داغ۱ قاشق غذاخوری
نعناع داغ۲ قاشق غذاخوری
پیاز داغ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی

دستور پخت آش دوغ

مرحله اول

برای تهیه آش دوغ خوشمزه ابتدا نخود را حداقل از دو ساعت قبل در یک کاسه می خیسانیم تا علاوه بر اینکه راحت تر پخته شود ، نفخ آن نیز برطرف شود. البته بهتر است برا اینکه نفخ نخود به طور کامل گرفته شود از شب قبل خیسانده شود و چندین بار آب آن تعویض شود.

مرحله دوم

پس از اینکه مرحله خیساندن نخود به پایان رسید آنرا با سرد آبکشی می کنیم و داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم. چند لیوان آب نیز به قابلمه اضافه می کنیم و آنرا روی حرارت قرار می دهیم تا نخودها به طور کامل پخته شوند.

مرحله سوم

در این مرحله ۲ لیوان آب به نصف قاشق چایخوری نمک داخل یک قابلمه کوچک می ریزیم و روی حرارت قرار می دهیم تا آب به جوش بیاید سپس برنج را می شوییم و به آب جوش اضافه می کنیم و اجازه می دهیم برنج نرم شود سپس برنج را به قابلمه حاوی نخود اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

سبزی آش که شامل جعفری ، شوید و جعفری به مقدار یکسان است را پس از شستشو خرد کرده و به قابلمه حاوی نخود و برنج اضافه می کنیم. اگر می خواهید سبزی آش در زمان پخت خوشرنگ تر بماند قبل از اضافه کردن ان کمی نمک به قابلمه اضافه کنید.

مرحله پنجم

پس از اضافه کردن سبزی نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا این کار باعث بد رنگ شدن سبزی آش می شود. پس از گذشت ۳۰ دقیقه که سبزی آش پخت دوغ را کم کم به قابلمه اضافه می کنیم و همزمان آش را هم می زنیم تا مواد با هم مخلوط شوند.

مرحله ششم

برای این آش معمولا از دوغ محلی استفاده می شود البته اگر دوغ محلی در دسترس ندارید می توانید از دوغ پاستوریزه گازدار نیز استفاده کنید. پس از اضافه کردن دوغ نباید درب قابلمه را بگذاریم زیرا ممکن است دوغ ببرد و ظاهر آش خراب شود.

مرحله هفتم

پس از ۱۵ دقیقه بعد از اضافه کردن دوغ ، مقداری نمک و فلفل سیاه به آش اضافه می کنیم. در پایان پس از اینکه آش اماده شد آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و به وسیله پیاز داغ کریپسی ، سیر داغ و نعناع داغ تزیین کرده و سرو می کنیم.

نکات پخت آش دوغ

طرز تهیه آش دوغ با اسفناج , طرز تهیه آش دوغ تبریز , طرز تهیه آش دوغ ساده

عکس آش دوغِ تزیین شده با نعناع داغ

آش دوغ با گوشت

اگر تمایل دارید آش دوغ را با گوشت تهیه کنید برای مقدار مواد بالا می توانید بین ۲۵۰ تا ۴۰۰ گرم گوسفندی را به همراه یک عد پیاز و مقداری زردچوبه در یک قابلمه جداگانه بپزید. پس از اینکه گوشت پخت آنرا به صورت ریش ریش خرد کرده و به قابلمه آش اضافه کنید.

مطالب پیشنهادی

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 25 اسفند 1399
  • منبع :
  • img from 1 | 2
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.