طرز تهیه شیرینی نان چرخی خانگی خوشمزه و مخصوص قزوینی

طرز تهیه شیرینی نان چرخی

طرز تهیه شیرینی چرخی خانگی بدون چرخ بدون چرخ گوشت قالب شیرینی چرخی سبزواری خانم جمشیدیان xvc jidi advdkd  vod

شیرینی نان چرخی که با نام شیرینی چرخی هم شناخته می شود یکی از انواع شیرینی ها اصیل و خوشمزه ایرانی است. این شیرینی اصالتا متعلق به استان قزوین می باشد، البته در شهرهای دیگر کشور هم تهیه می شود. از این شیرینی خوشمزه معمولا به عنوان شیرینی پذیرایی استفاده می شود و می توان از آن به عنوان یک شیرینی مناسب برای عید نوروز نیر استفاده کرد. البته این شیرینی خوشمزه در کنار چای نیز یک گزینه بسیار مناسب است، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم شیرینی نان چرخی
آرد قنادی125 گرم
آرد برنج125 گرم
روغن جامد95 گرم
پودر قند90 گرم
ماست40 گرم
زرده تخم مرغ1 عدد
بکینگ پودر¼ قاشق چایخوری
گلاب1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده2 قاشق غذاخوری

دستور پخت شیرینی نان چرخی

مرحله اول

برای تهیه شیرینی نان چرخی ابتدا پودر قند را داخل یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس روغن جامد را به آن اضافه می کنیم و با همزن به مدت 5 دقیقه هم می زنیم تا مایه حجم بگیرد و به رنگ کرمی دربیاید.

مرحله دوم

در این مرحله زرده تخم مرغ را به همراه گلاب و زعفران دم کرده به آن اضافه می کنیم و حدود 1 دقیقه هم می زنیم و بعد ماست و بیکینگ پودر را به مواد می افزاییم و مجددا 1 دقیقه با همزن برقی می زنیم.

مرحله سوم

سپس آرد برنج و آرد قنادی را داخل کاسه ای الک می کنیم و کم کم به مایه اضافه می کنیم، حالا همزن برقی را کنار می گذاریم، سپس با لیسک به صورت دورانی مواد را مخلوط می کنیم تا خمیر بدست بیاید.

مرحله چهارم

در این مرحله خمیر را داخل کیسه ای قرار می دهیم و داخل یخچال می گذاریم تا به مدت 5 ساعت استراحت کند. سپس خمیر را روی صفحه کار قرار می دهیم و 30 ثانیه ورز می دهیم و با وردنه آن را پهن می کنیم.

مرحله پنجم

سپس به اندازه نیم سانتیمتر پهنای آن باشد کافی است.اگر ماسوره مخصوص شیرینی چرخی را داشتید که با همان قالب کاتر کنید اگر نداشتید با هر قالبی می توانید خمیر را کاتر بزنید و سینی فر را بیرون می آوریم.

مرحله ششم

سپس فر را روشن می کنیم و روی 160 درجه سانتیگراد قرار می دهیم تا به مدت 10 الی 15 دقیقه گرم شود. قلمو را داخل روغن می زنیم و کف سینی را با آن چرب می کنیم و خمیر را که با قالب کاتر زدیم داخل سینی می چینیم.

مرحله هفتم

سپس داخل فر قرار می دهیم تا به مدت 25 دقیقه شیرینی ها بپزند.پس از گذشت 15 دقیقه از پخت شیرینی ها را بررسی می کنیم تا ببینیم پخته شده اند یا نه چون این نوع شیرینی نباید زیاد تغییر رنگ بدهد.

مرحله هشتم

بعد ازپخت شیرینی چرخی ها در فر را نیمه باز می کنیم تا 10 دقیقه کمی خنک شوند و بعد سینی را از داخل فر بیرون می آوریم و اجازه می دهیم تا کاملا خنک شوند و در ظرف مورد نظر آن ها را می چینیم و نوش جان کنید.

چه امتیازی میدی؟
بروز رسانی توسط در چهارشنبه 12 آذر 1399

مطالب پربازدید از سراسر وب

استفاده از مطالب سایت چی شی در سایر سایت‌ها فقط با کسب مجوز کتبی امکان پذیر است.