مطالب پر بازدید
طرز تهیه کلوچه لاری خوشمزه و ساده به روش محلی

طرز تهیه کلوچه لاری خوشمزه و ساده به روش محلی

طرز تهیه کلوچه لاری کلوچه شور یا همان کلوچه لاری یکی از انواع کلوچه‌های قدیمی و سنتی ایران است که اصالت آن به لارستان برمی‌گردد و با روش‌ها و طعم‌های مختلفی درست …

خواص شنبلیله برای مو، درمان ریزش، طاسی و شوره!

خواص شنبلیله برای مو، درمان ریزش، طاسی و شوره!

خواص شنبلیله برای مو شنبلیله، گیاهی با خواص متنوع، در طب سنتی کاربردهای بسیاری دارد. از زمان‌های دور، این گیاه در فرهنگ‌های مختلف، به‌خصوص در آشپزی هندی و ایرانی، مورد استفاده قرار …

طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی خوشمزه و مخصوص مغزدار

طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی خوشمزه و مخصوص مغزدار

طرز تهیه کلوچه کدو حلوایی کلوچه کدو حلوایی یکی از انواع شیرینی های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. این کلوچه خوشمزه در شهرهای مختلف کشور …

طرز تهیه نان شلشلو یا شل شلی خوشمزه و مخصوص جنوبی

طرز تهیه نان شلشلو

طرز تهیه نان شل شلی نون شلشلی خلیجی ملاقه ای فوری کلوکی شلشلک بالاتوه لاری چمچمو

نان شلشلو یکی از انواع نان های سنتی ایرانی است که اصالت آن متعلق به شهرهای جنوبی کشورمان می باشد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با چی شی همراه باشید.

مواد لازم نان شلشلو
آرد سفید۲ لیوان
تخم مرغ۱ عدد
شیر ولرم۱ لیوان
روغن۱ استکان سرخالی
خمیر مایه فوری۱ قاشق مرباخوری
شکر۱ قاشق چایخوری
بکینگ پودر۱ قاشق چایخوری
نمک½ قاشق چایخوری
زعفران دم کرده۲ قاشق غذاخوری
کنجد یا مهیاوهبه مقدار کافی

دستور پخت نان شلشلو

مرحله اول

برای تهیه نان شلشلوی جنوبی ابتدا شیر ولرم را با شکر و خمیر مایه فوری داخل یک کاسه مناسب ترکیب می کنیم، سپس درب کاسه را می گذاریم و آنرا به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه فعال شود.

مرحله دوم

در این مرحله تخم مرغ را به همراه روغن و نمک داخل یک کاسه مناسب مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس خمیر مایه عمل آماده را به کاسه اضافه می کنیم و کمی ترکیب می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.

مرحله سوم

حالا آرد را با بکینگ پودر ترکیب کرده و دو مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به مواد اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند. پس از اینکه آرد را با مواد مخلوط کردیم، زعفران دم کرده را اضافه مر کنیم و کمی مخلوط می کنیم.

مرحله چهارم

حالا یک لیوان آب ولرم کنار دستمان قرار می دهیم و کم کم به کاسه اضافه کرده و مخلوط می کنیم تا مایه نان غلظتی شبیه به مایه پنکیک پیدا کند، سپس روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یک جای گرم استراحت می دهیم.

مرحله پنجم

پس از گذشت یک ساعت خمیر نان را مخلوط می کنیم، سپس کنجد را نیز جلوی دستمان قرار می دهیم. حالا یک تابه یک نفره روی حرارت قرار می دهیم و با روغن انرا چرب می کنیم، سپس با ملاقه مقداری از مایه نان داخل تابه می ریزیم.

مرحله ششم

حالا مقداری کنجد روی نان می پاشیم و اجازه می دهیم روی نان حباب بزند، سپس آنرا بر می گردانیم تا سمت دیگرش نیز بپزد. پس از اینکه نان پخت انرا در یک ظرف مناسب قرار می دهیم و کمی روغن روی آن می ریزیم تا روغن را جذب کند.

مرحله هفتم

در صورتی که به مهیاوه ( نوعی خوراکی جنوبی ) دسترسی دارید می توانید، زمان پخت نان قبل از ریختن کنجد، کمی مهیاوه هم روی نان ها بپاشید. در پایان پس از اینکه نان ها از حرارت افتادند، آنها را داخل ظرف مورد نظرمان قرار داده و سرو می کنیم.

آخرین بروز رسانی در : یکشنبه 11 آبان 1399
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.