طرز تهیه کوکی مامان خوشمزه و سنتی به روش ترکیه ای
طرز تهیه کوکی مامان
کوکی مامان یا مادر یکی از انواع شیرینی های سنتی کشور ترکیه است که با طعم های متنوعی درست می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه کوکی مامان در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم کوکی مامان | |
روغن مایع | ۱ فنجان |
ماست | ۱ فنجان |
شکر | ۱ لیوان |
تخم مرغ | ۳ عدد |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
جوش شیرین | ۱ قاشق چایخوری |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
آرد قنادی | حدود ۵ لیوان |
مواد رومال | |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
زرده تخم مرغ | ۲ عدد |
فند، گردو یا پسته | به مقدار کافی |
طرز تهیه کوکی مامان
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه کوکی مامان ابتدا فر را با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم به خوبی گرم شود، سپس سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم و کاغذ روغنی را با کمی روغن مایع چرب می کنیم.
مرحله دوم
در این مرحله شکر و تخم مرغ را درون یک کاسه مناسب می ریزیم و با دور تند همزن به مدت ۲ دقیقه مخلوط می کنیم، سپس روغن را به کاسه اضافه کرده و چند ثانیه مخلوط می کنیم تا با دیگر مواد ترکیب شود.
مرحله سوم
حالا ماست را با وانیل، بکینگ پودر و جوش شیرین درون یک کاسه کوچک با هم مخلوط می کنیم تا با هم یکدست شوند، سپس به کاسه حاوی مواد اضافه کرده و چند ثانیه مخلوط می کنیم تا بافت مواد یکدست شود.
مرحله چهارم
در این مرحله آرد را درون الک می ریزیم و روی مواد داخل کاسه الک می کنیم. توجه داشته باشید که آرد را باید به صورت کنترل شده به مواد اضافه کرده و در همان حین مواد را مخلوط کنیم تا خمیری نرم شکل بگیرد.
مرحله پنجم
پس از اینکه خمیر دیگر به دست نمی چسبید، اضافه کردن آرد متوقف می کنیم، سپس خمیر را چند دقیقه ورز می دهیم تا صاف و یکدست شود. در ادامه به اندازه یک گردو از خمیر بر می داریم و آنرا به صورت گرد شکل می دهیم.
مرحله ششم
پس از اینکه تمام خمیر را به صورت گلوله های کوچک شکل دادیم، آنها را به ترتیب درون سینی فر می چینیم. در ادامه روی خمیرها را با زرده تخم مرغ رومال می کنیم و مقداری شکر و فندق خرد شده روی آنها می ریزیم.
مرحله هفتم
در این مرحله سینی را درون فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بپزند. پس از اینکه اطراف کوکی ها طلایی رنگ شد، فر را خاموش کرده و گریل را روشن می کنیم تا روی کوکی ها طلایی شود.
مرحله هشتم
پس از اینکه روی کوکی ها طلایی رنگ شدند، آنها را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم خنک شوند. در نهایت کوکی ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه چای سرو می کنیم. نوش جان