طرز تهیه شیرینی اتابکی خوشمزه و ساده مناسب پذیرایی
طرز تهیه شیرینی اتابکی
شیرینی اتابکی یکی از انواع شیرینی های ساده و خوشمزه ایرانی است که معمولا برای پذیرایی استفاده می شود، برای مشاهده آموزش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه شیرینی اتابکی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم شیرینی اتابکی | |
تخم مرغ | ۱ عدد |
روغن صاف قنادی | ۱۵۰ گرم |
پودر قند | ½ لیوان |
آرد سفید | ۲۰۰ گرم |
آرد برنج | ۲۰۰ گرم |
وانیل | نوک قاشق چایخوری |
پودر زعفران | ۱ قاشق غذاخوری |
پودر هل | ½ قاشق چایخوری |
طرز تهیه شیرینی اتابکی
مرحله اول
برای تهیه شیرینی اتابکی خوشمزه در ابتدای کار تخم مرغ را به همراه وانیل و پودر قند درون یک کاسه مناسب می ریزیم، سپس با همزن به مدت ۵ تا ۷ دقیقه مواد را با همزن برقی یا دستی مخلوط می کنیم تا کرم رنگ شود.
مرحله دوم
در این مرحله روغن را به همراه پودر هل و زعفران اضافه می کنیم و در حدی که با دیگر مواد یکدست شود مخلوط می کنیم. در ادامه آرد سفید را درون الک می ریزیم و روی مواد درون کاسه الک می کنیم، سپس مواد را با لیسک مخلوط می کنیم تا یکدست شوند.
مرحله سوم
حالا آرد برنج را درون الک می ریزیم و روی مواد الک می کنیم، سپس مواد را به خوبی مخلوط می کنیم تا خمیری نرم و یکدست جمع شود. در ادامه فر را با دمای ۱۶۵ درجه سانتیگراد روشن می کنیم و اجازه می دهیم گرم شود.
مرحله چهارم
در این مرحله روی سطح کار را آردپاشی می کنیم، سپس خمیر را به سطح کار منتقل کرده و کمی ورز می دهیم. در ادامه خمیر را با قطر نیم سانتی متر به صورت یکدست به وسلیه وردنه باز می کنیم و با کاتر دلخواه قالب می زنیم.
مرحله پنجم
حالا سینی فر را با کاغذ روغنی می پوشانیم، سپس کاغذ روغنی را کمی چرب می کنیم. در ادامه خمیرهای قالب زده شده را به آرامی درون سینی فر می چینیم ، سپس به دلخواه مقداری خلال پسته یا سیاه دانه روی خمیرها می پاشیم.
مرحله ششم
در این مرحله سینی را به مدت ۱۲ تا ۱۵ دقیقه درون فر قرار داده و اجازه می دهیم شیرینی ها بپزند. در نهایت پس از اینکه اطراف شیرینی ها طلایی شد، آنها را از فر خارج کرده و اجازه می دهیم خنک شوند، سپس در ظرف مورد نظرمان می چینیم.