طرز تهیه کیک فنجانی خانگی خوشمزه و مجلسی بدون فر
طرز تهیه کیک فنجانی
کیکی فنجانی یکی از انواع کیک های خوشمزه و مجلسی است که معمولا برای میان وعده استفاده می شود، برای مشاهده این آموزش شیرینی پزی در ادامه با چی شی همراه باشید.
همچنین ببینید : طرز تهیه کیک یزدی خانگی و خوشمزه به روش حاج خلیفه
مواد لازم برای ۵ عدد کیک | |
آرد | دو سوم لیوان |
شکر | یک سوم لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد درشت |
بکینگ پودر | ۱ قاشق چایخوری |
پودر کاکائو | ۱ قاشق غذاخوری سر پر |
شیر | ۵ قاشق غذاخوری |
روغن مایع | ۳ قاشق غذاخوری |
وانیل | یک چهارم قاشق چایخوری |
دستور پخت کیک فنجانی
مرحله اول
ابتدا شیر و تخم مرغ را از یخچال خارج می کنیم تا با دمای محیط هماهنگ و یکسان شوند. برای شروع تخم مرغ ها را به همراه شکر و وانیل داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و در حدی که رنگش کرمی شود و پف کند هم می زنیم.
مرحله دوم
حالا شیر را به همراه روغن مایع اضافه می کنیم و به حدی که مواد یکدست شوند مخلوط می کنیم. در ادامه آرد را دو مرتبه الک می کنیم و به همراه بکینگ پودر و پودر کاکائو به دیگر مواد اضافه می کنیم و با لیسک یا قاشق مخلوط می کنیم.
مرحله سوم
اگر نمی خواهید کیک فنجانی شما کاکائویی باشد می توانید پودر کاکائو را حذف کنید و به جای آن ۱ قاشق غذاخوری سر پر آرد سفید اضافه کنید. در ادامه فنجان ها را با کمی روغن چرب می کنیم، سپس کمی کنجد کف فنجان ها می پاشیم.
همچنین ببینید : طرز تهیه کاپ کیک مجلسی مرحله به مرحله با موز و شکلات
مرحله چهارم
حالا تا نصف فنجان ها را با مایه کیک پر می کنیم. درون یک قابلمه بزرگ به حدی آب می ریزیم که تا نصف ارتفاع فنجان ها آب بالا بیاید، سپس روی حرارت زباد قرار می دهیم تا آب سریع تر به جوش بیاید، پس از جوش آمدن آب حرارت را کم می کنیم.
مرحله پنجم
حالا فنجان ها را داخل قابلمه می چینیم و روی درب قابلمه یک دم کنی تمیز قرار می دهیم. پس از ۲۰ دقیقه کیک ها را با خلال دندان تست می کنیم و اگر پخته بود از قابلمه خارج می کنیم، سپس اجازه می دهیم خنک شوند، بعد از فنجان ها خارج می کنیم.
نکات پخت کیک فنجانی
کیک فنجانی در فر
اگر می خواهید کیک فنجانی را در فر درست کنید با از فنجانی استفاده کنید که تحمل دمای فر را داشته باشد، یا اینکه کلا مایه کیک را داخل قالب های کاپ کیک بریزید. برای پخت کیک فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد از ۱۵ دقیقه قبل روشن می کنیم تا کاملا گرم شود.
سپس قالب ها را داخل سینی فر می چینیم و به مدت ۲۰ الی ۳۰ دقیقه درون فر قرار می دهیم تا بپزند. پس از ۲۰ دقیقه با خلال دندان چک می کنیم از کیک ها پخته بود، انها را فر خارج می کنیم و پس اینکه کمی خنک شد از قالب خارج می کنیم.
- منبع :
- img from instagram.com/armiamardanian