طرز تهیه نان تمیس خوشمزه و مخصوص به روش افغانستانی
طرز تهیه نان تمیس
نان های حجیم و فانتزی یکی از انواع نان های پرطرفدار به حساب می آید. نان تمیس یک نان سنتی مربوط به کشور افغانستان است که کمی حجیم تر از نان های ایرانی است. این نان فیلینگ خاصی ندارد و با روغن رومال می شود. این نان را می توان به تنهایی یا در کنار پنیر به عنوان صبحانه و عصرانه و یا در کنار غذاهای نانی و سوپ ها، برای وعده های ناهار و شام سرو نمود. این نان به علت وجود زیتون و روغن آن، بسیار مقوی و مفید است. برای مشاهده آموزش طرز تهیه نان تمیس در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم نان تمیس | |
شکر | ۱ قاشق غذا خوری |
مایه خمیر | ۱ قاشق غذا خوری |
آب گرم | ۲ پیمانه |
آرد سفید | ۴ پیمانه |
نمک | ۱ قاشق چای خوری |
ماست | ۲ قاشق غذا خوری |
زرده تخم مرغ | ۱ عدد |
کره یا روغن جهت رومال | به مقدار لازم |
طرز تهیه نان تمیس
فهرست محتوا
مرحله اول
برای تهیه نان خوشمزه در ابتدای کار، مایه خمیر و آب ولرم و شکر را درون یک کاسه مناسب می ریزیم. سپس کمی مخلوط کرده و درب کاسه را می بندیم تا خمیر مایه به عمل آید و پف کند. حدود ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا پف کند.
مرحله دوم
سپس در یک کاسه ماست و خمیر مایه عمل آمده و نمک و زرده تخم مرغ را می ریزیم و مخلوط می کنیم تا یکدست شود. آرد را کم کم اضافه کرده تا خمیر یک گوشه جمع شود. سپس کمی ورز می دهیم و درون یک کاسه قرار می دهیم.
مرحله سوم
روی آن را سلفون می کشیم و حدود ۴۵ دقیقه زمان می دهیم تا استراحت کند و به عمل آید. سپس به ۶ قسمت مساوی تقسیم می کنیم و چانه می کنیم. کف سینی فر را کاغذ روغنی پهن می کنیم. خمیر را روی سطح کار با وردنه باز می کنیم.
مرحله چهارم
سپس روی کاغذ روغنی قرار داده و روی آن را با چنگال سوراخ می کنیم. با کره یا روغن آن را رومال می کنیم. سپس در فری که با دمای ۲۲۰ درجه سانتی گراد گرم شده است حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قرار می دهیم. تا بپزد. فقط مدام باید چک شود تا نسوزد.
- منبع :
- سفيرة الطبخ ام انوار