طرز تهیه مشکوفی خوشمزه و مخصوص دسر مجلسی شمالی
طرز تهیه مشکوفی
مشکوفی یک دسر سنتی ایرانی و از شهر مازندران است که تقریبا مشابه فرنی طبخ می شود. پایه این دسر از نشاسته و شیر تهیه می شود که می توان با زعفران دم کرده یا پودر کاکائو آن را یک یا دو رنگ تهیه و سرو نمود. این دسر را می توان برای افطار ماه مبارک رمضان تهیه نمود. همچنین این دسر را می توان در مهمانی ها و جشن ها سرو کرد. می توان این دسر را با استفاده از اضافه کردن پودر ژلاتین، به صورت قالبی یا تک نفره تهیه نمود. می توان برای رنگی کردن دسر غیر از زعفران یا پودر کاکائو از رنگ های مجاز خوراکی یا عصاره غلیظ لبو استفاده کرد و به سفره افطار تنوع بخشید. برای مشاهده آموزش طرز تهیه مشکوفی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم مشکوفی | |
شیر | ۲ لیوان |
نشاسته گندم | ۲ قاشق سوپ خوری |
شکر | به مقدار دلخواه |
گلاب | یک چهارم لیوان |
پودر هل | نصف قاشق چای خوری |
کره | ۲۵ گرم |
زعفران دم کرده غلیظ | ۳ قاشق غذا خوری |
طرز تهیه مشکوفی
مرحله اول
برای تهیه دسر مشکوفی خوشمزه به روش شمالی در ابتدای کار یک قابلمه بر می داریم. شیر سرد را اضافه کرده و نشاسته را در شیر سرد حل می کنیم. سپس به مقدار دلخواه شکر می ریزیم. و روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله دوم
توجه داشته باشید که مقدار شکر در این دسر مانند شله زرد سلیقه ای است و می توانیم به سلیقه خود آنرا کم یا زیاد کنیم. پس از اضافه کردن شکر، مدام دسر را هم می زنیم تا غلیظ شود و شکل فرنی را به خود بگیرد.
مرحله سوم
در این مرحله، گلاب و پودر هل را اضافه کرده و اجازه می دهیم کمی حرارت ببیند. در آخر زعفران را اضافه می کنیم. سپس از روی حرارت برداشته و در کاسه مناسب سرو می کنیم. کمی که از دما افتاد با گل محمدی خشک و پودر پسته آن را تزیین می کنیم.
مرحله چهارم
می توان به جای زعفران از پودر کاکائو استفاده کرد. می توان مقدار مشکوفی را نصف کرد و نصف آن را کاکائویی و نصف دیگر آن را زعفرانی درست کرد و موقع ریختن در ظرف سرو، همزمان اضافه کرد تا دسر دو رنگ شود.