طرز تهیه کوفته کدو و نخود خوشمزه و مجلسی به روش ترکیه ای
طرز تهیه کوفته کدو و نخود
با شنیدن اسم کوفته، اولین چیزی که به ذهن ایرانی جماعت خطور میکند، غذایی است که با گوشت چرخ شده درست میشود و مادۀ اصلی آن گوشت است. اما وقتی با غذایی به اسم کوفتۀ کدو و نخود برمیخوریم، شاید برای یک سری از ما که تا به حال آن را نشنیدهایم، عجیب به نظر برسد و هرچه سریعتر بخواهیم که آن را بشناسیم و سپس در وعدههای غذایی هفتگی خود قرار بدهیم. کوفتۀ کدو و نخود، همانطور که از اسمش پیداست، یک نوع غذای گیاهی خوشمزه و دلچسب است که به عنوان پیشغدا، ناهار و شام قابل سرو است، محتویات غذای خوشمزه، گیاهی است، بنابراین، بسیار کمکالری است و باید در میان گیاهخواران هواخواهان زیادی داشتهباشد. چیزی که لذیذ بودن این غذا را دوچندان میکند، ماست است، پس بهتر است که هنگام سرو این غذای سبک و گیاهی، ماست را فراموش نکنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با رسپی و طرز پخت کوفتۀ کدو و نخود آشنا شوید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
کدو سبز | 3 عدد متوسط |
نخود | 2 لیوان |
فلفل سبز | 1 عدد |
فلفل دلمه ای یا کاپیا | 1 عدد |
آرد | 1 لیوان |
نمک | 1.5 قاشق چایخوری |
فلفل سیاه | 1 قاشق چایخوری |
زیره | 1 قاشق چایخوری |
فلفل قرمز | 1 قاشق چایخوری |
سیر | 1 حبه |
شوید تازه | 1 پیمانه |
روغن مایع | به مقدار کافی |
دستور پخت کوفته نخود و کدو
مرحله اول
برای تهیه کوفته نخود و کدو سبز ابتدا، نخودها را که از قبل آماده و پخته شده و نفخ آن گرفته شده را با یک حبه سیر پوست کنده شده در درون غذاساز بریزید و آن را به خوبی پوره کنید و از پوره شدن آن اطمینان حاصل کنید.
مرحله دوم
در وهلۀ بعدی، کدوها را به خوبی شسته و با دقت شروع به رنده کردن آنها کنید، بعد از رنده کردن، کدوهای رنده شده را با دست فشار دهید تا آب آن به خوبی گرفته شود، و دقت داشته باشید که هیچگونه آبی از کدو باقی نماند.
مرحله سوم
چرا که باقی ماندن آب در کدوی رنده شده ممکن است در مرحلههای بعدی مشکل ایجاد کند و غذای شما چندان که باید دلچسب و باب طبع نشود، پس احتیاط شرط عقل است.ضمن اینکه کوفته هنگام پخت ممکن است باز شود.
مرحله چهارم
در این مرحله نخودها و سیری که از قبل در غذاساز پوره کردهاید را، متناسب با میزان مواد و محتویات خود در درون ظرفی با کدوهای رنده شده به همراه ادویههایی که در رسپی گفته شده، اضافه کنید.
مرحله پنجم
بعد از افزودن این مواد، در آخر هم شوید و فلفل ریز خرد شده را افزوده و دقت داشته باشید که از قبل، آرد را الک کرده و سپس آن را با کنترل و کم کم و تدریجی اضافه کنید و ورز دهید تا وقتی شروع به شکل گرفتن کرد.
مرحله ششم
وقتی که مواد اضافه شده، قابل فرم شد، دیگر دست از اضافه کردن آرد بکشید و همین مقدار کافی است. سپس بیایید با کمی روغن زدن به دستتان و بدون افزودن آرد، آن را به صورت دلخواه خود شکل دهید
مرحله هفتم
و یا همچنین میتوانید، به اندازه نارنگی از مواد بردارید و فرم دهید.در یک ظرف سلفون و یا اگر سلفون در دسترس شما نیست، میتوانید در ظرف، کیسه فریزر بکشید و کوفته هایی را که در مرحلۀ پیش شکل داده بودید، تک به تک در ظرف بچینید.
مرحله هشتم
سپس ظرف حاوی کوفته را به مدت 15 دقیقه، در فریزر قرار دهید و بگذارید بماند در یخچال بماند، سپس آن را از فریزر دربیاورید و در درون تابهای که خود مناسب میدانید، روغن را داغ کنید تا مناسب سرخ شدن باشد.
مرحله نهم
سپس، کوفتهها را یک به یک درون روغن هایی که در تابه شناورند بچینید تا در حرارت و دمای مناسب سرخ شود. در حین سرخ کردن میتونید سوراخ هایی در کوفته ایجاد کنید که داخل کوفته هم به خوبی پخته شود.
مرحله دهم
بعد از این که از پخته شدن آن به اندازه کافی اطمینان حاصل کردید، از روغن خارج کنید و به دلخواه خود در درون ظرف بچینید و تزیین کنید. بهتر است که این غذا را در کنار سبزی خوردن و ماست سرو کنید که مطبوعی آن را دوچندان میکند.
مرحله یازدهم
به یاد داشته باشید که این غذا را یک بار امتحان کنید و آن را بپزید، بی شک با توجه به سبک بودن و سریع حاضر شدن این غذا، از طرفداران پرو پاقرص آن خواهید شد و از برنامۀ هفتگی غذایی شما حذف نخواهد شد.
- منبع :
- img from setiya.cook