طرز تهیه کباب گوله ای خوشمزه و مخصوص به روش سنتی
طرز تهیه شامی پوک خوشمزه و مخصوص به روش اصلی بابلی
طرز تهیه شامی پوک شامی پوک یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه سیب …
طرز تهیه خرما پفکی خوشمزه و مجلسی برای پذیرایی و افطاری
طرز تهیه خرما پفکی ماه رمضان، ماه مهمانی خداوند است. لحظه افطار از شیرین ترین اوقات این ماه مبارک میباشد. خوردن خرما در لحظه افطار از رسوم دیرینه مسلمانان میباشد. انرژی که …
طرز تهیه موجور خوشمزه و مخصوص کوکوی اصیل ترکیه ای
طرز تهیه موجور موجور ترکیه ای یکی از انواع غذاهای خوشمزه ترکیه ای است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی …
طرز تهیه کباب گوله ای
کباب گوله ای یکی از انواع کباب های سنتی و خوشمزه ایرانی است که با دستورهای متنوعی تهیه می شود. این غذای خوشمزه یکی از قدیمی ترین کباب های ایرانی است که شباهت زیادی به کباب دیگی و کباب تابه ای دارد. توصیه می کنیم حتما این کباب خوشمزه را به همراه مخلفاتی مانند گوجه فرنگی و سیب زمینی سرخ شده تهیه کنید و به روش سنتی این کباب را در کنار برنج کته ای سرو کنید. روش پخت کباب گوله ای تفاوت چندانی با کباب دیگی ندارد، البته طعم دهنده هایی که در این کباب استفاده می شوند، با کباب دیگی متفاوت هستند، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر | |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
سیر | 3 حبه |
رب گوجه فرنگی | 3 قاشق غذاخوری |
گوجه فرنگی | 4 عدد |
سیب زمینی | 2 عدد |
سماق قرمز | 1 قاشق چایخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت کباب گوله ای
مرحله اول
برای تهیه کباب گوله ای ابتدا پیاز را با رنده ریز رنده می کنیم و با فشار دست آبش را به طور کامل می گیریم. در ادامه سیرها را نیز رنده می کنیم و به همراه پیاز رنده شده و گوشت چرخ کرده داخل یک کاسه جادار و مناسب می ریزیم.
مرحله دوم
در این مرحله سماق قرمز را به همراه دارچین، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به کاسه اضافه می کنیم، سپس مواد را مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه مایه کباب را به مدت 10 دقیقه ورز می دهیم تا کاملا چسبناک شود.
مرحله سوم
حالا روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه کباب استراحت کند و طعم ادویه ها به خورد آن برود. پس از گذشت این زمان کاسه حاوی مایه کباب را از یخچال خارج می کنیم.
مرحله چهارم
در این مرحله یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن اضافه می کنیم. حالا کمی صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود، در ادامه به اندازه یک نارنگی از مایه کباب بر می داریم و با دست آنرا به صورت یک گلوله بیضی شکل حالت می دهیم.
مرحله پنجم
حالا به آرامی درون روغن داغ می اندازیم و سرخ می کنیم. تمام مایه کباب را به همین شکل آماده می کنیم و در روغن می اندازیم. پس از اینکه یک سمت کباب ها سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود.
مرحله ششم
در این مرحله کباب های سرخ شده را از تابه خارج می کنیم و کنار می گذاریم. در این مرحله رب گوجه فرنگی را به همراه کمی روغن به تابه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا رنگ رب گوجه فرنگی به خوبی باز شود.
مرحله هفتم
حالا 1 استکان آب به تابه اضافه می کنیم و به خوبی با رب گوجه فرنگی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. پس از اینکه سس به نقطه جوش رسید، کباب ها را به آرامی درون تایه می چینیم و حرارت زیر تابه را کم می کنیم.
مرحله هشتم
در این مرحله گوجه فرنگی ها را به صورت اسلایس شده خرد می کنیم و درون تابه می چینیم. در ادامه سیب زمینی ها را به صورت خلالی خرد می کنیم و درون یک کاسه آب سرد قرار می دهیم تا نشاسته سیب زمینی ها از بین برود.
مرحله نهم
حالا سیب زمینی ها را خشک می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. در ادامه سیب زمینی ها را اضافه می کنیم و به خوبی سرخ می کنیم. در پایان کباب را به همراه برنج یا نان سرو می کنیم.
- منبع :
- img from fergiie.life