طرز تهیه ته دیگ سیب زمینی رنده شده خوشمزه شیشه ای
طرز تهیه ته دیگ سیب زمینی رنده شده
ته دیگ سیب زمینی یکی از انواع ته دیگ های خوشمزه و سنتی ایرانی است که با دستورها و روش های متنوعی تهیه می شود. در این آموزش این دیگ خوشمزه را به روشی جدید که با نام ته دیگ سیب زمینی رنده شده شناخته می شود درست می کنیم. در این روش به جای استفاده از روش قدیمی ته دیگ سیب زمینی که به صورت ورقه ای یا اسلایس شده سیب زمینی را در کف قابلمه می چینیم، سیب زمینی را با رنده متوسط رنده می کنیم، سپس در کف قابلمه پخش می کنیم و در پایان پخت ته دیگی یکدست و خوشمزه به صورت ورقه ای خواهیم داشت، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم ته دیگ سیب زمینی | |
سیب زمینی | 2 عدد درشت |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت ته دیگ سیب زمینی رشته ای
مرحله اول
برای تهیه ته دیگ سیب زمینی رشته ای خوشمزه و مجلسی ابتدا سیب زمینی ها را با رنده درشت رنده می کنیم و درون یک کاسه آب سرد می ریزیم تا نشاسته درون سیب زمینی به طور کامل گرفته شود.
مرحله دوم
پس از گذشت 10 دقیقه سیب زمینی رنده شده را آبکشی می کنیم و روی دستمال قرار می دهیم تا رطوبتش گرفته شود. در ادامه مقداری نمک و زعفران دم کرده را درون یک کاسه بزرگ و جادار با هم ترکیب می کنیم.
مرحله سوم
حالا سیب زمینی رنده شده را به کاسه اضافه می کنیم و به خوبی ترکیب می کنیم تا سیب زمینی رنده شده کاملا آغشته به زعفران شود. در ادامه یک قابلمه مناسب انتخاب می کنیم و کمی روغن داخل قابلمه می ریزیم.
مرحله چهارم
در این مرحله سیب زمینی رنده شده را به صورت یکدست در کف قابلمه می ریزیم و پهن می کنیم و با پشت قاشق آنرا کاملا فشرده می کنیم تا پس از پخت قطر ته دیگ به صورت کاملا یکدست و یک اندازه در بیاید.
مرحله پنجم
پس از اینکه ته دیگ را کف قابلمه فشرده کردیم، برنج یا ماکارونی آبکش شده را روی ته دیگ می ریزیم و قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم تا برنج دم بکشد و ته دیگ طلایی شود. اول حرارت را زیاد می کنیم.
مرحله ششم
پس از اینکه درون قابلمه به خوبی بخار پیچید، حرارت را کم می کنیم و و اجازه می دهیم برنج یا ماکارونی به مدت 45 دقیقه دم بکشد. در صورتی که روغن به اندازه کافی ریخته باشیم ته دیگ به صورت یک تکه بلند می شود.
- منبع :
- img from banafshe.yavash