دوشنبه 18 اسفند 1399

طرز تهیه سماق پلو

طرز تهیه سماق پلو مجلسی با گوشت xvc jidi slhr g

سماق پلو یکی از انواع غذاهای سنتی و قدیمی ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی تهیه می شود. در گذشته این غذای خوشمزه با کباب کوبیده سرو می شده است، اما امروز شاید خیلی از افراد اسم این غذا هم به گوششان نرسیده باشد. در این دستور ما سماق پلو را به همراه گوشت قلقلی درست کرده ایم که یکی از اموزش های قدیمی این غذا می باشد، البته در بعضی از دستورهای جدید سماق پلو با مرغ هم تهیه می شود که آن هم چند دستور جداگانه دارد. امیدواریم این غذای قدیمی و بسیار خوشمزه را درست کنید، در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
برنج4 پیمانه
آب لبو (اختیاری)½ لیوان
پیاز1 عدد موسط
سیر1 حبه
گوشت چرخ کرده 400 گرم
پودر سوخاری ریز1 قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده (اختیاری)2 قاشق غذاخوری
سماق5 قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و فلفل پول بیبربه مقدار کافی

دستور پخت سماق پلو

مرحله اول

برای تهیه سماق پلو مجلسی ابتدا پیاز و سیر را پوست می گیریم و می شوییم و رنده ریز می کنیم و به گوشت چرخ کرده اضافه می کنیم.بعد زردچوبه،پول بیبر،فلفل سیاه ،آرد نخودچی و نمک را نیز به گوشت چرخ کرده می افزاییم.

مرحله دوم

سپس با دست خوب گوشت را زیر و رو می کنیم تا با ادویه ها آغشته شود و کمی ورز می دهیم تا گوشت کاملا منسجم و یکدست شود. در ادامه روی کاسه محتوی گوشت را با سلفون به طور کامل می پوشانیم .

مرحله سوم

در این مرحله کاسه را داخل یخچال قرار می دهیم تا به مدت 30 دقیقه مایه گوشت چرخ کرده استراحت کند. پس از گذشت این زمان کاسه را از یخچال خارج می کنیم، سپس داخل یک تابه مناسب کمی روغن می ریزیم.

مرحله چهارم

سپس روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا به مرور زمان تابه گرم شود. حالا از مایه گوشت به اندازه یک نارنگی کوچک بر می داریم و کف دست به صورت دایره به آن حالت می دهیم، سپس داخل تابه می گذاریم.

مرحله پنجم

همه مایه گوشت را به همین شکل فرم می دهیم و داخل تابه آن ها را می چینیم و صبر می کنیم تا گوشت ها تغییر رنگ دهند و خودشان را بگیرند و بعد با قاشق آن ها را بر می گردانیم تا خوب همه نقاط آن ها سرخ شود.

مرحله ششم

سپس در همین حین که گوشت ها در حال سرخ شدن هستند، برای اماده کردن برنج داخل قابلمه ای آب می ریزیم و کمی نمک نیز اضافه می کنیم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید.

مرحله هفتم

گوشت ها که سرخ شدن تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.برنج را می شوییم و زمانیکه آب داخل قابلمه در حال جوشیدن بود آب برنج را خالی می کنیم و برنج را داخل قابلمه می ریزیم و یک هم می زنیم.

مرحله هشتم

سپس اجازه می دهیم تا به مدت تقریبا 7 دقیقه برنج بپزد. بعد برنج را تست می کنیم،اگر اطراف آن نرم و مغز آن سفت بود برنج را آبکش می کنیم.قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و روغن کف آن می ریزیم.

مرحله نهم

حالا هر نوع ته دیگی که تمایل داریم کف قابلمه می چینیم و با کفگیر کمی از برنج را داخل قابلمه می ریزیم و روی آن سماق می پاشیم و چند عدد از گوشت های سرخ شده را قرار می دهیم و کمی آب لبو می ریزیم.

مرحله دهم

سپس مجددا لایه ها را تکرار می کنیم،کمی برنج و سماق و گوشت های سرخ شده و کمی آب لبو می ریزیم تا مواد تمام شود و کمی سماق می پاشیم و زعفران دم کرده می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم.

مرحله یازدهم

حالا حرارت را کمی زیاد می کنیم تا به مدت تقریبا  3 دقیقه بخار داخل قابلمه بپیچد و بعدکمی آب جوش و کره محلی را مخلوط می کنیم و روی غذا می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا سماق پلو دم بکشد.

مرحله دوازدهم

پس از گذشت 45 دقیقه تا یک ساعت سماق پلو آماده سرو است. در ادامه سماق پلو را به آرامی درون قابلمه مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود، سپس آنرا در ظرف مورد نظرمان می کشیم و با گوشت قلقلی تزیین می کنیم.

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.