یکشنبه 10 اسفند 1399

طرز تهیه شامی پوک

طرز تهیه شامی لپه رزا منتظمی با نخود ساده با سیب زمینی با گوشت xvc jidi ahld

شامی پوک یکی از انواع غذاهای بسیار خوشمزه و پر طرفدار ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود. مواد اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه سیب زمینی، لپه و گوشت هستند و اصالت آن متعلق به شهر بابل است و به همین دلیل برخی این شامی خوشمزه را با نام شامی بابلی نیز می شناسند. در برخی دستورها برای تهیه شامی پوک فقط از لپه استفاده می شود، اما در دستور اصلی این غذای شمالی از ترکیب لپه و نخود استفاده می شود. این شامی خوشمزه را نسبت به ذائقه خود می توانیم با سس گوجه فرنگی یا رب انار سرو کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی شمالی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای 4 نفر
گوشت بدون چربی400 گرم
لپه500 گرم
نخود½ لیوان
سیب زمینی1 عدد کوچک
تخم مرغ 1 یا 2 عدد
پیاز1 عدد بزرگ
بکینگ پودر1 قاشق چایخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و روغنبه مقدار کافی

دستور پخت شامی پوک

مرحله اول

برای تهیه شامی پوک بابلی ابتدا لپه و نخود را از شب قبل داخل یک کاسه حاوی قرار می دهیم تا نفخ شان گرفته شود. در صورت امکان چند بار آب درون کاسه ها را تعویض می کنیم تا نفخ حبوبات به طور کامل گرفته شود.

مرحله دوم

پس از اینکه نفخ نخود و لپه را گرفتیم، آنها را آبکشی می کنیم و به همراه 2 پیمانه آب و یک عدد پیاز داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس قابلمه را روی حرارت متوسط قرار می دهیم تا نخود و لپه به طور کامل بپزند.

مرحله سوم

در این مرحله گوشت را به همراه پیاز باقیمانده داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم، سپس یک تا دو پیمانه آب اضافه می کنیم، سپس قابلمه را روی حرارت ملایم قرار می دهیم و اجازه می دهیم گوشت به طور کامل بپزد.

مرحله چهارم

پس از گذشت 30 دقیقه از پخت لپه و نخود سیب زمینی را پوست می گیریم و به قابلمه حاوی نخود و لپه اضافه می کنیم تا سیب زمینی هم بپزد. پس از اینکه گوشت پخت آنرا به صورت ریش ریش ریز خرد می کنیم.

مرحله پنجم

حالا گوشت را داخل یک کاسه مناسب و جادار می ریزیم. در ادامه پس از اینکه سیب زمینی، نخود و لپه به خوبی پختند، آنها را از قابلمه خارج می کنیم و کنار می گذاریم تا آب اضافی شان خارج شود.

مرحله ششم

پس از اینکه آب سیب زمینی و حبوبات رفت انها را با گوشتکوب له می کنیم یا چرخ می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در ادامه مخلوط سیب زمینی و حبوبات را به گوشت ریش ریش شده اضافه می کنیم.

مرحله هفتم

در این مرحله تخم مرغ را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به دیگر مواد اضافه می کنیم و مواد را به خوبی ترکیب می کنیم تا کاملا یکدست شوند. در پایان بکینگ پودر را نیز به مایه شامی اضافه می کنیم.

مرحله هشتم

حالا کمی مخلوط می کنیم تا بکینگ پودر به خورد مایه شامی برود، سپس روی درب کاسه را با سلفون می پوشانیم و به مدت 30 دقیقه تا یک ساعت در یخچال قرار می دهیم تا مایه شامی به خوبی استراحت کند.

مرحله نهم

پس از گذشت این زمان مایه شامی را از یخچال خارج می کنیم، سپس یک تابه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و کمی روغن اضافه می کنیم. حالا کمی صبر می کنیم تا روغن به خوبی داغ شود.

مرحله دهم

در این مرحله به اندازه یک نارنگی از مایه شامی بر می داریم و با دست آنرا به صورت گرد شکل می دهیم، سپس وسط شامی را با انگشت سوراخ می کنیم و در روغن می اندازیم تا به خوبی سرخ شود.

مرحله یازدهم

پس از اینکه یک سمت شامی ها به خوبی سرخ شد، آنها را بر می گردانیم تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. در پایان شامی ها را درون ظرف مورد نظرمان می چینیم و به همراه سس گوجه فرنگی یا رب انار سرو می کنیم.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.