طرز تهیه حلوای زعفرانی خوشمزه و خوشرنگ به روش تبریزی
طرز تهیه زرشک پلو با ماهیچه خوشمزه و مخصوص رستورانی
طرز تهیه زرشک پلو با ماهیچه زرشک پلو با مرغ یکی از غذاهای سنتی ایرانی به حساب می آید. اما گاهی برای تنوع، دوست داریم در مهمانی ها مرغ را حذف کنیم. …
طرز تهیه لازانیا قارچ خوشمزه و مخصوص بدون گوشت چرخ کرده
طرز تهیه لازانیا قارچ لازانیا یک نوع غذای ایتالیایی است که از خانواده ماکارونی و پاستا محسوب می شود. لازانیا به صورت ورقه ای و لایه لایه طبخ می شود که بین …
طرز تهیه شله زرد قالبی خوشمزه و مخصوص به صورت ژله ای
طرز تهیه شله زرد قالبی شله زرد یکی از دسر های قدیمی و سنتی ایرانی است. این دسر بیشتر برای افطار ماه رمضان و در مجالس عزاداری و محرم استفاده می شود. …
طرز تهیه حلوای زعفرانی
حلوای زعفرانی یکی از انواع حلواهای خوشمزه و مجلسی ایرانی است که معمولا برای پذیرایی تهیه می شود. این حلوای خوشرنگ به دلیل اینکه دارای رنگ بسیار زیبایی است معمولا برای پذیرایی در مجالس ختم و سفره های مذهبی تهیه می شود، البته این حلوا را به سلیقه خود می توانیم به صورت ساده درست کنیم یا اینکه آنرا به صورت مجلسی تر مانند بیسکو حلوا یا با نان میکادو درست کنیم، برای مشاهده این آموزش آشپزی مجلسی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.
مواد لازم حلوا زعفرانی | |
آرد سفید قنادی | 1.5 کیلوگرم |
روغن حیوانی یا مایع | 500 گرم |
شکر | 6 لیوان فرانسوی |
آب | 3.5 لیوان فرانسوی |
زعفران | 2 مثقال |
آب جوش برای زعفران | ½ لیوان |
گلاب | ½ لیوان |
دستور پخت حلوای زعفرانی
مرحله اول
برای تهیه حلوای زعفرانی مجلسی ابتدا زعفران آسیاب شده را داخل شیشه ای یا ظرف در داری می ریزیم و آب جوش را به آن اضافه می کنیم و در ظرف را می بندیم و روی بخار کتری می گذاریم تا دم بکشد.
مرحله دوم
در این مرحله آرد را داخل تابه ای الک می کنیم و تابه را روی حرارت بسیار ملایم قرار می دهیم و تقریبا 30 دقیقه به طور مداوم تفت می دهیم تا رنگ آن کمی تغییر کند و بوی خامی ان کاملا گرفته شود و عطر تفت خورده آن بلند شود.
مرحله سوم
سپس روغن حیوانی را کم کم به آرد اضافه می کنیم و مداوم تفت می دهیم تا کاملا روغن با آرد آمیخته شود.دقت کنید اگر جایی از آرد گلوله شد با پشت کفگیر آن گلوله آرد را فشار می دهیم تا له شود.
مرحله چهارم
حالا مداوم به تفت دادن ادامه می دهیم تا حدود 30 دقیقه که مایه سبک و شل شود.داخل قابلمه ای 3/5 لیوان آب می ریزیم و شکر را به آن اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و با قاشق هم می زنی تا شکر در آب کاملا حل شود.
مرحله پنجم
اجازه می دهیم تا به جوش بیاید و حدودا 20 دقیقه بجوشد.3 قاشق غذاخوری زعفران دم کشیده را به آن اضافه می کنیم و 5 دقیقه بعد شربت را از روی حرارت بر می داریم و همانطور داغ شربت را کم کم اضافه می کنیم.
مرحله ششم
سپس با مخلوط آرد تفت می دهیم تا اگر کافی بود شربت زیادی داخل حلوا نریزیم تا باعث شل شدن حلوا شود.نصف شربت را که کم کم به آرد اضافه کردیم گلاب و زعفران را نیز به حلوا اضافه می کنیم.
مرحله هفتم
حالا به خوبی تفت می دهیم تا کاملا عطر آن ها بلند شود و بعد اگر نیاز بود کم کم باقی شربت را اضافه می کنیم.به حدی از این به بعد شربت اضافه می کنیم که مداوم که تفت می دهیم طعم حلوا را می چشیم
مرحله هشتم
اگر شیرینی آن اندازه بود بیش از حد آن را شیرین نکنیم. (به طور معمول تقریبا 1 لیوان از شربت باقی می ماند) حلوا زعفرانی آماده شده را در سینی شکل می دهیم و با انواع مغزیجات تزئین می کنیم.نوش جان
- منبع :
- img from naje.s