طرز تهیه مرغ نمکی

طرز تهیه مرغ نمکی در فویل بدون فویل تکه ای ننه حسین نی نی سایت xvc jidi lvy kl d

مرغ نمکی یکی از انواع غذاهای خوشمزه ایرانی است که با دستورهای بسیار متنوعی در شهرهای مختلف کشور تهیه می شود. این غذای خوشمزه شباهت زیادی به مرغ شکم پر دارد و می توانیم از آن به عنوان یک غذای خوشمزه و مجلسی برای جشن ها و مهمانی ها استفاده کنیم. مواد داخل شکم مرغ سلیقه ای می باشد و می توانیم موادی که برای داخل شکم مرغ استفاده می کنیم را نسبت به ذائقه خود تغییر دهیم، براش مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت آموزشی چی شی همراه باشید.

مواد لازم برای ۴ نفر
مرغ۱ عدد متوسط
پیاز۳ عدد بزرگ
زعفران دم کرده½ فنجان
کشمش½ لیوان
مغز گردو½ لیوان
آلو بخارا۶ عدد
پودر لیمو عمانی۱ قاشق چایخوری
دارچین½ قاشق چایخوری
رب انار۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل سیاهبه مقدار کافی
زردچوبه و پودر سیربه مقدار کافی
روغن مایعبه مقدار کافی

دستور پخت مرغ نمکی

مرحله اول

برای تهیه مرغ نمکی مجلسی ابتدا مرغ را به خوبی می شوییم و داخل شکم آنرا تمیز می کنیم. توجه داشته باشید که نباید پوست های روی بدن مرغ را جدا کنیم و مانند مرغ سوخاری باید مرغ دارای پوست باشد.

مرحله دوم

در این مرحله ۴ قاشق غذاخوری روغن مایع داخل یک کاسه کوچک می ریزیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پودر سیر به روغن اضاف می کنیم و با هم ترکیب می کنیم تا ادویه ها با روغن یکدست شوند.

مرحله سوم

حالا مخلوط روغن و ادویه ها را روی بدن مرغ ماساژ می دهیم، سپس زعفران دم کرده را روی بدن مرغ می مالیم. در ادامه مرغ را داخل یک ظرف مناسب قرار می دهیم، سپس یکی از پیازها را خرد کرده و به ظرف اضافه می کنیم.

مرحله چهارم

حالا روی ظرف را با سلفون می پوشانیم و به مدت یک شب در یخچال قرار می دهیم تا مرغ به طور کامل طعم دار شود. هر چقدر زمان طعم دار شدن مواد بیشتر باشد، در پایان غذای خوشمزه تری خواهیم داشت.

مرحله پنجم

پس از اینکه مرغ به خوبی طعم دار شد، پیازهای باقیمانده را به صورت خلالی خرد می کنیم، سپس به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا پیازها سبک شوند، سپس مغز گردو را خرد می کنیم و به تابه اضافه می کنیم.

مرحله ششم

در این مرحله آلو بخارا و کشمش را نیز به تابه اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم، سپس مقداری نمک، فلفل سیاه به همراه پودر دارچین، رب انار و گرد لیمو عمانی اضافه می کنیم و پس از یک دقیقه تفت دادن تابه را کنار می گذاریم.

مرحله هفتم

پس از اینکه مواد خنک شدندف مرغ را از یخچال خارج می کنیم و تکه های پیاز را از ان جدا می کنیم، سپس داخل شکم مرغ را با موادی که داخل تفت دادیم به خوبی پر می کنیم و آنرا به صورت کامل می دوزیم.

مرحله هشتم

در این مرحله پاهای مرغ را هم جمع می کنیم و با نخ می بندیم. حالا ۳ بسته نمک ۲۵۰ گرم را داخل یک قابلمه مناسب می ریزیم و سطح نمک را به طور کامل فشرده و صاف می کنیم، سپس رطوبت مرغ را با دستمال حوله ای می گیریم.

مرحله نهم

حالا مرغ را روی نمک قرار می دهیم و یک دم کنی تمیز روی درب قابلمه قرار می دهیم. زیر قابلمه شعله پخش کن قرار می دهیم و اجازه می دهیم مرغ به مدت ۴ ساعت با حرارت کاملا ملایم بپزد، سپس انرا به همراه برنج سرو می کنیم.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.