طرز تهیه آش عدس مجلسی و خوشمزه به روش اصیل گیلانی
طرز تهیه آش عدس
آش عدس یکی از انواع آش های خوشمزه ایرانی است که با مواد متنوعی تهیه می شود، برای مشاهده این آموزش آشپزی در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر | |
عدس | ۳۵۰ گرم |
پیاز | ۲ عدد متوسط |
سبزی آشی | ۴۰۰ گرم |
رشته آش | ۱۵۰ گرم |
نمک و فلفل سیاه | به مقدار کافی |
زردچوبه و روغن | به مقدار کافی |
دستور پخت آش عدس
مرحله اول
برای تهیه آش عدس مجلسی ابتدا عدس را می شوییم، سپس به مدت حداقل دو ساعت در یک کاسه حاوی آب می خیسانیم. در ادامه پیازها را به صورت خلالی درشت خرد می کنیم، سپس یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم.
مرحله دوم
حالا کمی روغن اضافه می کنیم و پس از اینکه روغن داغ شد، پیازها را به قابلمه اضافه می کنیم و به خوبی تفت می دهیم تا پیاز کاراملی و کاملا نرم شود. در ادامه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به قابلمه اضافه کرده و مجددا کمی تفت می دهیم.
مرحله سوم
پس از اینکه پیاز و ادویه ها یکدست شدند، عدس را آبکشی می کنیم، سپس به همراه ۴ لیوان آب به قابلمه اضافه می کنیم. در ادامه درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم عدس به مدت یک ساعت به خوبی بپزد.
مرحله چهارم
پس از گذشت یک ساعت سبزی آش را که شامل ۱۰۰ گرم پیازچه، ۱۰۰ گرم گشنیز و ۲۰۰ گرم جعفری می باشد را به صورت ساطوری متوسط خرد می کنیم و به قابلمه آش اضافه کرده و کمی ترکیب می کنیم تا با دیگر مواد یکدست شود.
مرحله پنجم
پس از اینکه سبزی را اضافه کردیم، مجددا یک لیوان آب جوشیده شده به قابلمه اضافه می کنیم و مجددا درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم سبزی آش به مدت ۴۰ دقیقه بپزد. پس از گذشت این زمان رشته آشی را اضافه می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله هم مجددا حدود نصف تا یک لیوان آب جوشیده به قابلمه اضافه می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم تا رشته آش بپزد و آش جا بیفتد. حدود ۲۰ دقیقه بعد آش را داخل ظرف مورد نظرمان می کشیم و به صورت داغ سرو می کنیم.
- منبع :
- img from navab.ebrahimiii