طرز تهیه خمیر جادویی حرفه ای برای انواع پیتزا و پیراشکی
طرز تهیه خمیر جادویی
خمیر جادویی یکی از انواع خمیرهای بین المللی است که برای پخت انواع نان، پیراشکی و پیتزا مورد استفاده قرار می گیرد، برای مشاهده این آموزش در ادامه با سایت چی شی همراه باشید.
مواد لازم خمیر جادویی | |
آرد سفید | ۳ تا ۴ لیوان |
تخم مرغ | ۱ عدد |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
نمک | ۱ قاشق چایخوری |
خمیر مایه فوری | ۳ قاشق چایخوری |
شیر | ۱ لیوان |
روغن مایع | ۶ قاشق غذاخوری |
دستور تهیه خمیر جادویی
مرحله اول
برای تهیه خمیر جادویی ابتدا شیر ولرم را به همراه ۱ قاشق چایخوری شکر و خمیر مایه فوری داخل یک کاسه مناسب می ریزیم و درب کاسه را می گذاریم. در ادامه کاسه را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر مایه عمل بیاید.
مرحله دوم
در این مرحله تخم مرغ را به همراه باقیمانده شکر، نمک و روغن مایع با هم داخل یک کاسه بزرگ ترکیب می کنیم تا یکدست شوند. در ادامه خمیر مایه فوری را به کاسه اضافه می کنیم و با دیگر مواد تریکب می کنیم تا با هم یکدست شوند.
مرحله سوم
در این مرحله آرد را دو مرتبه الک می کنیم، سپس کم کم به مواد اضافه می کنیم و با قاشق چوبی مخلوط می کنیم. اضافه کردن آرد را تا زمانی ادامه می دهیم که دیگر خمیر به دست نچسبد و خمیر کاملا منسجم و یکدست شود.
مرحله چهارم
پس از اینکه خمیر جمع شد، آنرا به سطح کار منتقل می کنیم و خوب ورز می دهیم، سپس خمیر را چندین بار محکم به سطح کار می کوبیم. در ادامه یک کاسه بزرگ را با کمی روغن چرب می کنیم و خمیر را درون کاسه قرار می دهیم.
مرحله پنجم
حالا روی خمیر را با سلفون می پوشانیم و به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت در یک جای گرم قرار می دهیم تا خمیر ور بیاد و حجمش تقریبا دو برابر شود. پس از گذشت این زمان خمیر را از کاسه خارج می کنیم و به سطح کار منتقل می کنیم.
مرحله ششم
در این مرحله خمیر را به خوبی روز می دهیم تا هوای اضافی موجود در خمیر خارج شود، سپس خمیر را به اندازه دلخواه چونه می گیریم و مجدا ۱۵ دقیقه استراحت می دهیم، سپس برای تهیه غذای مورد نیاز خود استفاده می کنیم.
مرحله هفتم
این خمیر را به مدت ۳ تا ۴ روز با شرایط مناسب می توانیم در یخچال نگهداری کنیم. البته اگر بخواهیم خمیر را مدت طولانی تری نگهداری کنیم می توانیم آنرا فریز کنیم. در شرایط فریز شده این خمیر تا یک ماه قابل نگهداری است.