طرز تهیه فلافل

طرز تهیه فلافل خاص مغازه رستورانی آبادانی خوشمزه با سیب زمینی خیابانی خوزستانی کنجدی

فلافل یکی از انواع غذاهای عربی بسیار محبوب و خوشمزه در سراسر جهان است که به عنوان یک غذای ارزان بین المللی شناخته می شود. ماده اصلی تشکیل دهنده این غذا نخود می باشد و به همین دلیل فلافل یکی از ارزان ترین غذاهایی است که می توانید در بیرون از منزل نوش جان کنید. البته در برخی کشورها این غذای خوشمزه را با ترکیب نخود با مواد متنوع دیگری مثل سبزیجات تازه ، گوشت چرخ کرده و سیب زمینی هم طبخ می کنند.

مواد لازم برای ۴ نفر
نخود۳۰۰ گرم
پیاز۲ عدد متوسط
تخم گشنیز۱ قاشق چایخوری
پودر زیره سبز یا سیاه۱ قاشق چایخوری
سیر۳ حبه
جعفری۵۰ گرم
سیب زمینی۱ عدد کوچک
لیمو ترش۱ عدد متوسط
زردچوبه و روغنبه اندازه کافی
نمک و فلفل سیاهبه اندازه کافی
ادویه فلافل۱ قاشق چایخوری

دستور پخت فلافل

مرحله اول

اولین مرحله برای تهیه فلافل خیساندن نخودها می باشد که هر چقدر این زمان بیشتر باشد ، در پایان پخت فلافل بهتری خواهید داشت. حداقل زمانی که برای خیساندن نخودها باید اختصاص دهید ۶ ساعت می باشد که باعث می شود نخودها نرم شوند و نفخ شان نیز برطرف شود.

مرحله دوم

آماده کردن مایه فلافل خیلی راحت است فقط کافیست پس از اینکه نخود به خوبی خیسانده شد آنرا به همراه جعفری ، سیر ، پیاز ، پودر تخم گشنیز ، سیب زمینی و زیره داخل میکسر یا چرخ گوشت بریزید تا مایه فلافل به صورت یکدست میکس شود. اضافه کردن جعفری به فلافل اختیاری است ولی اگر می خواهید فلافل خوشمزه تر و شکیل تری داشته باشید توصیه می کنیم از این سبز معطر استفاده کنید.

مرحله سوم

آشپزهای حرفه ای توصیه می کنند برای تهیه مایه فلافل از چرخ گوشت استفاده شود زیرا میکسر یا مخلوط کن مواد را کاملا پوره می کند که همین امر باعث می شود فلافل در زمان سرخ کردن از هم باز شود ولی زمانی که مایه فلافل چرخ شود به صورت کامل له نمی شود.

همچنین ببینید : طرز تهیه همبرگر رستورانی

مرحله چهارم

پس از اینکه مایه فلافل را چرخ یا میکس کردید آب لیمو ترش را بگیرید و به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه ، ادویه مخصوص فلافل و زردچوبه به مایه فلافل اضافه کنید. در این مرحله اگر از پس از اضافه کردن طعم دهنده ها یک مرتبه دیگر مایه فلافل را چرخ یا میکس کنید.

مرحله پنجم

در این مرحله مایه فلافل را حدود ۵ دقیقه مانند مایه کباب کوبیده با دست ورز دهید تا کاملا منسجم و یکدست شود ( مایه فلافل پس از آماده شدن باید کمی شُل باشد ). یک نکته مهم در این مرحله این است که اگر مایه فلافل شما زیاد است می توانید آنرا داخل کیسه فریزر قرار داده و در فریزر قرار دهید و در زمان دلخواه استفاده کنید.

مرحله ششم

پس از اینکه مایه فلافل آماده شد ، بهتر است آنرا حدود یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا منسجم تر شود. البته اگر زمان کافی برای این کار ندارید می توانید مستقیما در همن مرحله فلافل ها را سرخ کنید.

همچنین ببینید : طرز تهیه سوسیس بندری بیرونی

مرحله هفتم

یک ظرف گود مانند شیر داغ کن روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید و به حدی روغن داخل آن بریزید که فلافل ها در روغن شناور باشند. یکی از نکات مهم برای سرخ کردن فلافل همین است زیرا فلافل مانند کتلت نیست که آنرا در روغن کم سرخ کنید.

مرحله هشتم

در این مرحله قالب فلافل زن را از مایه فلافل پر کنید و با پشت قاشق مایه را خوب فشار دهید تا در هنگام سرخ کردن از هم باز نشود. به اندازه ای که جا می شود فلافل قالب بزنید و داخل روغن بریزید و اجازه دهید فلافل ها به آرامی مغز پخت شوند.

مرحله نهم

یکی از نکات مهم هنگام سرخ کردن فلافل حرارت زیر ظرف است ، اگر حرارت را زیاد کنید تا فلافل ها سریعتر بپزند ، روغن خیلی سریع می سوزد و سیاه می شود ، ضمن اینکه اطراف فلافل های شما سرخ می شود و داخل شان خام خواهد ماند. چپس در سرخ کردن فلافل ها به هیچ وجه عجله نکنید.

مرحله دهم

پس از اینکه فلافل ها سرخ شدند آنها را روی توری فلزی قرار دهید تا روغن اضافی شان گرفته شود. پس از اینکه فلافل ها اماده شدند آنها را به همراه نان ساندویچی ، گوجه فرنگی ، خیارشور و کاهوی خرد شده به همراه سس دلخواه خود سرو کنید.

نکاتی برای بهتر شدن فلافل

فلافل ساندویچی و بازاری

اگر بخواهید فلافل شما مانند فلافلی ها یا ساندویچی ها شود باید چند نکته کوچک اما کاربردی را رعایت کنید. اول اینکه مهم ترین راز خوشمزه تر شدن فلافل های بیرونی استفاده از پیاز زیاد و مقدار کمی سیب زمینی به همراه طعم دهنده هایی مثل ادویه مخصوص فلافل ، زیره و تخم گشنیز است. دوم اینکه ساندویچی ها ابتدا مواد فلافل را با چرخ درشت یک بار چرخ می کنند سپس طعم دهنده ها را اضافه می کنند و یک مرتبه دیگر مایه فلافل را با چرخ ریز چرخ می کنند. این کار باعث می شود نخود فلافل ریز شود ولی به طور کامل له نشود. همانطور که در بالا اشاره کردیم پوره کردن مایه فلافل احتمال باز شدن آن هنگام سرخ کردن را بالا می برد.

پوک و پفکی شدن فلافل

یکی از دلایلی که فلافل بعضی ساندویچی ها پوک و پفکی می شود این است که به مایه فلافل خود جوش شیرین یا پکینگ پودر اضافه می کنند که همین امر باعث تر شدن بیش از حد فلافل ها می شود. جوش شیرین زیان های زیادی برای بدن دارد و توصیه نمی شود که از آن استفاده کنید اما می توانید برای پفکی شدن فلافل های خود کمی پکینگ پودر به مایه فلافل اضافه کنید.

فلافل کنجدی

در صورتی که می خواهید مانند برخی فلافلی ها فلافل های شما هم کنجدی شوند می توانید مقداری کنجد سفید به مایه فلافل خود اضافه کنید. البته می توانید با یک روش دیگر هم فلافل های خود را کنجدی کنید ، به این صورت که در زمان سرخ کردن فلافل ها انها را در بشقاب حاوی کنجد بغلتانید سپس در روغن بیندازید و سرخ کنید.

source

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چی شی و لینک مستقیم بلا مانع است.